Nagy győzelem a Vákárban

Frissítés: 2018-10-27 13:30:00

A nap mérkőzését vívta egymással az SC Csíkszereda és a DEAC október 26-án este a Vákár Lajos Műjégpályán, ez volt a két együttes idei harmadik összecsapása. Az eddigi két találkozót a Szereda nyerte, bár igencsak vékonyka, egy-egy gólos előnnyel. Az esélyek a péntek esti rangadó előtt is nagyjából egyformán alakultak; a székely brigád előzőleg legyőzte a Hokiklubot, majd simán kikapott a Fradi otthonában. Az egyetemisták két vereséggel a tarsolyukban érkeztek meg Székelyföldre, az egyiket éppen a csíki legénységtől gyűjtötték be, viszont valamivel pihentebben korcsolyázhattak ki a jégre.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, a hazaiak kapuját Lakosil, a debreceniek hálóját Hetényi Zoltán védte. A harmadban jobbára oda-vissza hullámzó hokit láthatott a közönség. 15.22-nél járt a meccs, amikor Turcotte kapott jó átadást Kovács Bronson-tól és meg is szerezte a vezetést a vendégcsapatnak. Közvetlenül a játékrész vége előtt Becze Tihamér és Berta Ákos keveredett összetűzésbe, mindketten 2+2 perces büntetést kaptak, ami áthúzódott a következő harmadra.



A 2. harmadot a mieink indították jobban, 22.33-nál Németh Attila lépett ki a szeredai védők közül és kétgólosra növelte a DEAC előnyét. Még ugyanebben a percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, Vuorijarvit állították ki gáncsolás miatt. A 30. percben Molnár Dávid is a büntetőpadra került, ám a debreceni együttes mindkét hátrányát kivédekezte. Ebben a periódusban többet támadott, többször próbálkozott a hazai csapat, a vendégek védelme azonban jól állta a sarat.



A 3. harmadban egyre élesebb lett a találkozó. Előbb a csíkszeredai gárdából Papp Szabolcs, majd a mieinktől Kafka kapott 2-2 perces kisbüntetést, az utóbbi játékkésleltetés miatt. 49.03-mál Flinta odaszúrt Turcotte-nak, ami 5+végleges fegyelmi büntetést vont maga után. Turcotte sem maradt adós, 2+10 percre kiállították, így végül 3 percig játszhattak emberfórban a mieink. Ám ez is elegendőnek bizonyult, 53.19-nél ismét Németh Attila villant meg, - már három góllal vezettünk! 55.20-nál Hetényi Pétert ültették ki két percre a játékvezetők fogásért. A hazai szakvezető, Leo Gudas azonnal időt kért és lehozta Lakosilt a szeredai kapuból. A húzás azonban nem jött be, 55.39-nél Novotny üres kapus találattal beállította végeredményt.



A debreceni legénység nagy győzelmet aratott a listavezető otthonában, a diadal fényét csak növeli az imponáló gólkülönbség. Külön öröm, hogy Hetényi Zoli hálója – a szezonban immár másodszor – érintetlen maradt, ami a csapat hatékony védekező munkáját dicséri. A kiváló hálóőr változatlanul a kapusrangsor élén áll, 93.8 %-os védési hatékonysággal. A győzelemmel a fiúk továbbra is őrzik a dobogós helyüket, a Brassó azonban szívósan tapad a mieinkre. Ahhoz, hogy vasárnap este is biztosan megtartsuk ezt a pozíciót, győzni kell/kellene a papírforma szerint kevésbé erős székely alakulat, a Gyergyói HK ellen. A fiúk előtt azonban ott a nagy lehetőség, bízunk abban, hogy élnek is vele.

A rangadó után erről beszélt fiatal játékosunk, MÁRTON KOPPÁNY is: „Sikerült egy nagyon jó meccset játszanunk, amelyen a kiemelkedő kapusteljesítmény újfent alaposan megtámasztotta a játékunkat. Emellett úgy gondolom, hogy az egész csapat nagyszerűen teljesített a védekezésben és a támadásban egyaránt. Most nagy lendülettel indulunk Gyergyóba, megyünk a három pontért!”



SC Csíkszereda vs DEAC 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
Gólszerzők: Németh A.(2), Turcotte és Novotny

= cs =

Fotók: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-27 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeres hazai bemutatkozás

Admin * 2019-08-31 09:00:00

Responsive image
Jönnek a farmer srácok

Admin * 2018-12-07 10:00:00

Responsive image
Veszélyes ellenfél az évzárón

Admin * 2018-12-29 16:20:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS