Nagyon küzdöttek a mieink, de nem jöttek a gólok

Frissítés: 2019-03-18 13:09:44

Hatalmas volt a szombat esti DEAC-FTC ERSTE Liga elődöntő tétje. Az egyetemisták az első győzelmük kivívására törtek, míg a zöld-fehér együttes azért hajtott, hogy akár már Debrecenben lezárhassa a párviadalt. Ahogyan az várható volt, a mieink minden erejüket latba vetették. David Musial újfent megkeverte a lapokat; Antal Arnold helyett ezúttal Rácz Kristóf öltözött be, de a legfontosabb változást mégis Turcotte visszatérése jelentette. A hazai publikum is készült a rangadóra, a debreceniek bemutatását hatalmas ováció kísérte.

A találkozót mindkét együttes nagy iramú, kemény játékkal indította. A vendégek próbáltak dominálni, de a hazai gárda is keményen beleállt a mérkőzésbe. 03.35-nél Berta és Nagy Gergő csapott össze, a FTC csatárát testre ütés, a debreceni kapitányt színészkedés miatt hozták ki a játékvezetők, akik nyilván nem próbáltak még Nagy Gergővel ütközni… 05.24-nél Tóth Gergő kapott 2 percet testre ütés okán, majd rövidesen újra leült a büntetőpadra, ezúttal Markov párjaként. Az első harmad középső időszakában hatalmas küzdelem folyt a mezőnyben, pontatlanabbá vált azonban a mieink passzjátéka, emiatt a vendégek kerültek fölénybe. Az FTC játékosai egyre többet „kóstolgatták” a debrecenieket, Turcotte és Izacky voltak a fő célpontjaik. 13.55-nél Bertára ismét ráfújtak egy testre ütést, de a hátrányban jól állt a lábán a hazai védelem. A 19. percben Perrier hátulról lebontotta Bertát, a vendégek hevesen reklamáltak a páros kiállítás miatt, holott teljesen nyilvánvaló volt a zöld-fehér hátvéd szabálytalansága. Az utolsó percben Izacky ugrott ki üresben, de kimaradt az ajtó-ablak helyzet. Küzdelmes, kiegyenlített harmadot láthattak a nézők, bár a vendégek jóval többször vették célba Hetényi Zoli ketrecét, 8-19 volt a kapura lövési mutató.



A 2. játékrészben is nagy iramot diktáltak a küzdő felek. A 3. percben Silló tört ki erőszakosan, kemény lövését Arany a védőhálóba ütötte. Nem sokkal később egy eladott koronggal szólót vitt a vendégcsapat, Hetényi Zoli kétszer is nagy bravúrral hárított. Egyre jobban játékba lendültek az egyetemisták; Izacky és Turcotte kontrájánál a vasról jött ki a pakk, majd rögtön utána újabb kapuvas következett és kimaradt még két óriási helyzetünk. Hatalmas energiákat mozgósított a hazai csapat, a vezetést azonban nem tudtuk megszerezni. A sok kihagyott helyzet visszaütött; 28.30-nál nagy forgalom volt a debreceni kapu előtt, Nagy Gergő lőtte be a pakkot a tumultusba, Hetényi Zoli elől takarták a kilátást, előnybe került a fővárosi csapat. A mieink megzavarodtak egy kissé, a vendégek kivédekezték Tóth Adrián 33.23-kor kezdődő kiállítását. Négy perccel később Molnár Dávid került a büntetőpadra, az eredmény azonban nem változott a harmad végéig. Az FTC ismét jóval többet lőtt kapura, de a mieink legalább három ziccert hagytak kihasználatlanul.



A 3. harmad elején hangos biztatás közepette lépett a jégre a hazai együttes, a szurkolók kifogástalanul tették a dolgukat. Az etap kezdetén tovább fokozta a tempót az FTC, beszorították az egyetemistákat, Hetényi Zoli ismét megcsillantotta kivételes képességeit. 44.04-nél egy palánk melletti összecsapás során Kovács Bronsont látták szabálytalannak a játékvezetők, aztán röviddel később Izacky is kiült 2+10 percre palánkra lökésért. A dupla fórban türelmesen adogatott a fővárosi csapat, akik 46.15-nél Rantanen találatával növelték az előnyüket. A gól után tovább nyomott a Fradi; ismét beszorultunk a védekező harmadunkba, röviddel később azonban sikerült kiszabadulni, Hetényi ismét hozzátette a maga bravúrját a védekezéshez. 55.43-nál Tóth Gergő került a büntetőpadra, David Musial azonnal időt kért és a kapusát is lekapta a jégről. 57.28-nál Hegyi Ádám kapott 2 percet, 6 a 3 ellen hokizhattak a mieink. A hazai fölény megint nem hozott gólt, 58.39-nél viszont elveszítettük a korongot és Nagy Gergő betalált az üres kapuba. A hátralévő perceket is végighajtották a mieink, de a góllövés nem akart összejönni ezen az estén.



Hatalmas küzdelemben maradt alul a harmadik elődöntő meccsen a debreceni legénység. Az egyetemisták végig nyomás alatt hokiztak, részint a nagy tét, részint a vendégek folyamatos darálása miatt. A mieink mindent megtettek a szépítés érdekében, valamennyi játékosunk megtette a magáét, Hetényi Zoli újra 96% felett teljesített. A végeredmény kialakulásában döntő szerepet játszott, hogy az ellenfél 56 alkalommal veszélyeztette a mieink kapuját, míg mi csupán 25 próbálkozást jegyezhettünk fel, ráadásul számos ziccerünk is kimaradt.


fotók: Szepesi Boglárka

A szombati esti összecsapás után egy nagyon csalódott hazai együttes korcsolyázott le a jégről. Érthető, hiszen sportemberek, akik mindig győzni akarnak. Bízunk abban, hogy a mieink gyorsan feldolgozzák a fiaskót, hiszen a vasárnapi összecsapás még előttük van. A zöld-fehérek előnyben hokiznak majd, be akarják fejezni a párviadalt, a mi dolgunk az, hogy keresztülhúzzuk a számításaikat. Mondani persze könnyű, megtenni sokkal-sokkal nehezebb, a négy, szinte egyenértékű sort felvonultató bajnokaspiránssal szemben. Az egyetemisták rendelkeznek a szükséges potenciállal, nyilván az utolsó pillanatig hajtani fognak és a közönség is mellettük áll majd, úgy, mint eddig. A feladat kemény, de megoldható, persze egy pici szerencse sem ártana…

DAVID MUSIAL vezetőedző az alábbiak szerint értékelte a találkozót: „Mindenképpen befolyásoló tényező, főként egy ilyen mérkőzésen, hogy ki lövi az első gólt, bár ennek számunkra nem volt jelentősége, hiszen nulla lőtt góllal nem lehet meccset nyerni. Ettől függetlenül nem akarok senkit negatívan értékelni, mivel a csapat küzdött, hajtott, mindenki próbált előre menni, de ki kell mondani, hogy jobb volt a Ferencváros.”

DEAC vs FTC-Telekom 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Gólszerzők: Nagy G.(2) és Rantanen



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-17 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy küzdelemben dőlt el a meccs

Admin * 2018-09-24 08:30:00

Responsive image
Rangadó vasárnap is

Admin * 2018-10-20 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS