Debrecenben is bajnokságot akarok nyerni!

Frissítés: 2019-10-10 09:57:49

A nemrég Debrecenbe igazolt David Rutherford alaposan megmozgatta a szaksajtó és a szurkolók fantáziáját. Nem véletlenül, hiszen a 32 éves kanadai támadó igencsak veretes pályafutással büszkélkedhet, tengerentúli korszakában Memorial Kupát nyert a CHL-ben, a 2011-12-es szezonban pedig Kelly Kupa bajnoki címet szerzett a Florida Everblades együttesével. A brit bajnokságban minden létező címet besöpört, kivételes képességeit bizonyítja az az interneten keringő video is, amelyen megkerüli az ellenfél kapuját és lacrosse-gólt lő a Braehead Clan csapatának. Az öltöző folyosón találkozunk össze, termetre nem tűnik félelmetesnek, de a széles vállak és a trikója alatt feszülő izmok kemény, robbanékony hokisra vallanak. Láthatóan siet, ennek ellenére készséggel megáll néhány kérdés és válasz erejéig.




- Mikor ismerkedtél meg a hokival és melyik csapatban játszottál először?

D.R.: Három éves koromban kezdtem el jégkorongozni, Brit Columbia tartományban, a South Delta gyerekcsapatában játszottam le az első mérkőzéseimet.


- Sikeres játékos voltál az ECHL-ben és az AHL-ben is, 2015-ben mégis áttetted a székhelyedet Európába. Miért döntöttél a váltás mellett?

D.R.: Hosszú ideig játszottam Észak-Amerikában, sok szép sikert tudhatok a magaménak, de szerettem volna kipróbálni mindazt, amit Európa kínálhat a sportban és azon kívül is.




- A tavalyi szezonban bajnok és kupagyőztes lettél a Belfast Giants csapatával. Milyen megfontolásból határoztál úgy, hogy elhagyod Észak-Írországot?

D.R.: Nagyon szerencsés vagyok, hiszen Belfast-ban tagja lehettem egy remek csapatnak, akikkel számos bajnoki címet szereztünk és kupasikereket értünk el a brit bajnokságban. Aztán a jegyesemmel együtt úgy döntöttünk, hogy szeretnénk felfedezni Európa más tájait is és megismerni új kultúrákat.


- Milyen okokból döntöttél úgy, hogy Debrecenben folytatod a karrieredet?

D.R.: Korábban sok nagyszerű dolgot hallottam Magyarországról, a haverom, Jesse Dudás is jó véleményeket mondott a magyar jégkorongról, ami sokat segített abban, hogy eldöntsem; itt szeretném folytatni! Korábban szó volt arról, hogy esetleg Franciaországban fogok játszani, ez a lehetőség azonban nem valósult meg.




- Mennyire ismered a magyar hokit és mit hallottál az ERSTE Ligáról?

D.R.: Jesse-től sokat hallottam Debrecenről és az ERSTE Ligáról, hiszen ő is itt hokizott és én is igyekeztem tájékozódni.


- Milyen célokat tűztél ki magad elő az új szezonban? Milyen helyezéssel lennél elégedett az idény végén?

D.R.: A mostani szezonban az a fő célom, hogy segítsek bajnokságot nyerni a DEAC csapatának. Bajnokként érkeztem és arra törekszem, hogy itt is bajnok lehessek!




- Egyedül érkeztél Debrecenbe, vagy veled tartott a családod is?

D.R.: Különlegesen szerencsés vagyok, mivel az utazásokban és a munkában is mellettem van a menyasszonyom, Amy és a kiskutyám, Guinness. Ők nagyon fontosak számomra és rengeteget segítenek nekem.

Bólint és elsiet, rövidesen kezdődik a csapatmegbeszélés. Mi pedig izgatottan várjuk, hogy a DEAC színeiben láthassuk őt!

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-09 13:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS