Számos jó lehetőséget szalasztottunk el

2018-11-26 10:30:00

November 25-án vasárnap Fehérváron játszottak bajnoki meccset a mieink, ellenfelük az otthonukban különösen veszélyes Fehérvári Titánok együttese volt. Az egyetemista srácok nem voltak túl jó passzban az utóbbi napokban, ezt jelzi a DAB csapatától elszenvedett, hazai vereség és a Schiller-Vasas ellen mutatott, nem túl ütős játék. Óvatosságra intett az a tény is, hogy a fehérvári legénység kapott ugyan néhány zakót az elmúlt hetekben, de közben rendre megizzasztotta az élcsapatokat. A találkozón először szerepelt a felnőttek között a 2001-es születésű Filep Zsombor, a DHK saját nevelésű játékosa.

A debreceni együttes hálóját Hetényi Zoli védte, a másik oldalon Szeles Martin kapott bizalmat. Az 1. harmad elején a hazai csapat kezdeményezett többet, azonban Hetényivel az élen jól dolgozott a DEAC védekező szekciója. A 10. perc táján Turcotte kontrája okozott zavart a Titánok kapuja előtt, de Szeles végül hárított. 10.46-nál a hazaiak megszerezték a vezetést; Péter Andor kipattanójára Kiss Patrik érkezett pontosan. A bekapott gól után a vendégek átvették az irányítást, Szeles több veszélyes helyzetet tisztázott. 14.42-nél villámgyors kontra végén Hári hajszálpontos átadását Silló vágta be, – egyenlítettünk. Tíz másodperccel a harmad vége előtt Behal kapott 2 percet térdhasználat miatt. Az 1. játékrészben többet támadott, többet lőtt kapura (18-9) a hazai alakulat.



Még tartott Behal áthúzódó kiállítása, amikor 21.13-nál Hetényi Pétert is kiállították, dupla fórba kerültek a Titánok. A mieink remekül védekezve hárították a kettős emberhátrányt, 4 az 5 ellen pedig veszélyes kontrára is futotta az erejükből. Lassan kezdett az egyetemisták felé billenni a mérleg nyelve, de közben folyamatosan szükség volt Hetényi Zoli bravúros mentéseire is. 33.15-nél Beukeboom állt ki, a fórt pedig erősen megnyomta a vendégcsapat; záporoztak a lövések, de Szeles mindent védett. Alig egészült ki a fehérvári legénység, máris támadásba mentek át; Bennett középre adása egy debreceni védőről Kiss Patrik elé pattant, aki nem hibázott. A másik oldalon Kuleshov vihetett szólót, de Szelesbe lőtte a korongot… 37.47-nél Hári lépett ki, a fehérvári védők akasztották, büntetőlövés következett. A büntetőt a sértett végezte el, gyenge lövése azonban elakadt Szeles mamutjában. A harmad során mind a két kapu gyakran forgott veszélyben, de a mieink előtt adódtak a nagyobb gólhelyzetek.



A 3. harmad elején többet támadott a vendégcsapat, majd gyorsan jött az egyenlítés is, 43.38-nál Németh Attila átadását Kuleshov vágta be. A DEAC egyenlítő találata után mindkét fél nagy energiákat mozgósított a győztes gól megszerzéséért, nyílt sisakos, oda-vissza játék folyt a jégen, sok helyzettel és kiváló kapusteljesítményekkel. 55.01-nél Izacky fölöslegesen szabálytalankodott a támadó harmadban, emberfórba kerültek a Titánok. 57.01-nél Izacky visszatért, de a még rendezetlen debreceni védelem ellen 57.39-nél újra Kiss Patrik talált be. David Musial időt kért, majd 58.10-nél lehívta Hetényit is a pályáról. Viharosan támadott a debreceni legénység, de ahogyan az lenni szokott, nem ment be semmi, sőt 59.55-nél még Bennett is betalált az üres kapuba.



Nem sikerült pontokat hozni Fehérvárról, pedig számos további gólszerzési lehetőség adódott a mieink előtt; azonban szólók maradtak ki, büntetőlövést hibáztunk. Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, a jobb helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára. A találkozó után KECSKEMÉTI ÁRON másodedző nyilatkozott: „Mindenképpen szoros meccsre számítottunk, tudtuk, hogy ha idejövünk, nem lesz egyszerű dolgunk. Amúgy is kevesebben jöttünk, voltak hiányzóink, de nem akarok kifogás-listát felsorolni. Izzadtságszagú, hajtós találkozó volt, nagy kár, hogy egy buta kiállítással elvesztegettük mindazt a munkát, amit az 55. percig beletettünk a mérkőzésbe.”

Fehérvári Titánok vs DEAC 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Gólszerzők: Kiss P.(3) és Bennett, illetve Silló és Kuleshov

=Müller Károly=

Fotók: Soós Attila (Fehérvár AV19)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-26 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Bérletek: már csak péntekig

Admin * 2018-10-11 08:30:00

Responsive image
Mezőségi srác a fa tetején

Admin * 2019-05-08 00:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS