Hozni kell a kötelezőt, bár nem lesz egyszerű!

Frissítés: 2019-12-31 11:15:14

Kevesebb, mint 24 órával az Acélbikák elleni értékes győzelmet követően, a DEAC együttese a Hokiklub Budapest otthonában fejezi be az idei pontvadászatot. Bár a két csapatot jelentős pontkülönbség választja el egymástól, attól még nem lesz könnyebb ez a találkozó a mieink számára.

A HKB jelen pillanatban a 9. helyen áll az ERSTE Liga ranglistáján, míg a mieink a DAB legyőzése után a negyedikek. Bár a juharleveles gárda folyamatosan próbálja a keretét megerősíteni, ez a törekvésük eddig csak ritkán vezetett eredményre. A legutóbbi meccsükön viszont legyőzték a közvetlenül előttük tanyázó Titánokat, ami mindenképpen elgondolkodtató teljesítmény. Egyszer sikerült megszorongatniuk a mieinket is, október 20-án a szétlövésig vitték el a debreceni mérkőzésüket, így egy pontot szereztek ellenünk. A fővárosi csapat a play off-ig szeretne menetelni, ehhez azonban komoly bravúrokra lesz szükségük. A debreceni srácok mindent elkövetnek majd, hogy a HKB ne éppen velük szemben kezdje el a megújulást, de nehéz mérkőzés elé nézünk. A Hokiklub nem fogja karba tett kézzel szemlélni a mieink játékát, nekik minden pontra nagy szükségük van. Nyilván az egyetemistáknak sem mindegy, hányadik helyről kezdik meg a középszakaszt, a jó eredmény eléréséhez azonban hozni kell a kötelezőnek nevezhető győzelmeket.



A debreceniek nincsenek páholyban, ráadásul a csapaton belül újabb sérüléshullám szedi az áldozatait. Berta bizonyosan nem léphet pályára, ahogyan nagy valószínűséggel Mestyán, Hári és a régebben sérült Rutherford sem. A tegnapi meccset ugyancsak az említettek nélkül abszolváltuk és érett játékkal, hatékony védekező- valamint támadó munkával sikerült legyűrni a dunaújvárosi top-csapatot. Ehhez nagyban hasonló hokira lesz szükségünk a mai napon is, de ne feledjük, hogy ez már egy másik mérkőzés. Az esélyek összevetése alapján nálunk van az előny, amennyiben a srácok valós tudásuknak megfelelően, fegyelmezetten, koncentráltan és harcosan hokiznak, akkor reális lehetőségük van a találkozó megnyerésére.



Mindegy minek tituláljuk a HKB elleni összecsapást, a 3 pont megszerzésén van a lényeg. Az egyetemisták az idén már nem játszanak több mérkőzést a Ligában, január 3-án azonban Pesterzsébeten vendégszerepelnek. Bízunk abban, hogy a mai találkozó eredményes ráhangolódás lesz a FTC-Telekom elleni, jövő pénteki összecsapásra!

Hokiklub Budapest vs DEAC
2019.12.30. (hétfő) 18:00
Tüskecsarnok, Budapest



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-30 14:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy góllal is lehet nyerni

Admin * 2019-10-15 09:00:00

Responsive image
Dobogóesélyesek csatája

Admin * 2019-01-10 14:20:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS