Még mindig nem lesz teljes a létszám

Frissítés: 2019-12-19 10:15:09

December 8-án vívta meg legutóbbi tétmeccsét a DEAC együttese. Az a találkozó nagy csata után az 58. percben dőlt el, a regnáló bajnok, FTC-Telekom javára. Holnap este újabb nagyon kemény összecsapás következik, a mieink ellenfelei az újpesti lila-fehérek lesznek.

Az esélyek latolgatása során nem tekinthetünk el attól, hogy egy pillantást vessünk a tabellára, amelyik számunkra kedvező képet mutat; az egyetemisták 46 ponttal az 5. helyet foglalják el, míg a soros ellenfelet a 7. pozícióban találjuk. Az igazi különbséget azonban a pontszámok jelentik, az újpestiek 19 pontos hátrányban vannak a mieinkkel szemben. Mindez természetesen nem könnyíti meg, sőt inkább megnehezíti a mieink dolgát; a házigazdák hazai jégen mindent elkövetnek majd, hogy bizonyítsák; jóval előrébb lenne a helyük a ranglétrán. Játékerő szempontjából feltétlenül, elegendő, ha csak Sikorcin, Benk, Varga Arnold, vagy Duschek Dávid nevét említjük a top-játékosaik közül. A válogatott szünet előtt egy ideig ők is a rövid cserepaddal küszködtek, de így is megszorongatták a Csíkszeredát, december 8-án a listavezető csak a szétlövésben tudott föléjük kerekedni. Biztosan nem lesz ott az újpestiek szerdai keretében a korábban távozott Jared Brown, illetve Cody Carlson, mind a két játékos jelentős veszteség a lilák számára. Így is bőven akad azonban olyan ütőképes légiósuk, mint Erik Pance, vagy Harrison Reed.



A mieink oldalán sem lesz teljes a létszám, bár Vokla pályára lép, Sági és Rutherford még sérültlistán maradnak. A hátsó alakzatunk tehát megerősödik, de nélkülöznünk kell két pont/meccs átlagot produkáló támadót. A legfontosabb tényező azonban a csapat egésze, ezen az estén is rajtuk múlik majd minden. Reméljük, hogy a több, mint egy hetes meccsszünet elegendő volt az elemek feltöltődésére, valamint a sorok további összecsiszolódására. A játékosok bizakodóan tekintenek a találkozó elé, biztosra vehető, hogy akaraterőben és önbizalomban részükről nem lesz hiány. Természetesen szerdán is fokozottan ügyelni kell a taktikai fegyelem maradéktalan betartására, fontos, hogy fölöslegesen ne kerüljünk emberhátrányba! Ez nem lesz egyszerű feladat, mivel az UTE kemény (néha túl kemény) stílusban hokizik és azt is jól tudják, kik azok a mieink közül, akiket könnyebben ki lehet billenteni az egyensúlyukból. Bízunk abban, hogy ezen a téren is eredményes volt a srácok felkészülése!



Összességében óvatos optimizmussal várhatjuk az egyetemisták válogatott szünetet követő első meccsét. Fegyelmezett és koncentrált védőmunkával, hatékony támadó játékkal esélyünk van a győzelemre, de egy percre se feledjük; nagyon kemény találkozó vár a mieinkre!

UTE vs DEAC
2019.12.18. (szerda) 18:00
Újpesti Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-17 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS