A befejezésekkel hadilábon álltunk

Frissítés: 2019-12-07 15:33:15

December 5-én mindössze egy mérkőzést rendeztek az ERSTE Ligában, a DEAC és a Sportclub közötti találkozót. A szeredai együttes azzal a feltett szándékkal érkezett Debrecenbe, hogy visszavágnak az október 6-án, hazai jégen elszenvedett vereségükért, amire rendes játékidőben sem azelőtt, sem azóta nem volt példa az idén.

Mindez nyilván még tovább nehezítette a mieink dolgát, akik továbbra is rövid paddal vágtak neki a bajnokjelölt elleni összecsapásnak. Amikor tárgyilagosan vettük sorra az esélyeket, összességében azzal szembesültünk, hogy inkább az ellenfélnek áll a zászló. Amiben bizakodhattunk, az egyrészt az a kiváló csapatmunka volt, amelyet az egyetemisták az előző két mérkőzésükön is produkáltak, másrészt a remek kapusteljesítmény, ami ebben a szezonban is megszokottá vált Hetényi Zoltántól.



Az első pillanatokban úgy tűnt, mintha kicsit elfogódottan kezdtek volna a mieink, 20 másodperccel a korongbedobás után már lövéshez jutott a vendégcsapat. A listavezető nagy nyomást helyezett az egyetemistákra, akik kontrákkal válaszoltak; az első Essery nevéhez fűződik, aki pontosan érkezett egy középre adásra, de átpattant az ütője felett a korong. 04.46-nál Rokaly Szilárd forgolódott a hazai harmad közepén, majd váratlanul ellőtte a pakkot, ami utat talált a debreceni hálóba. Életveszélyesen kombinált az erdélyiek első sora, a mieink továbbra is kontráztak, a 8. percben Berta egészséges lövését védte Samankov. A következő percekben feljebb kapcsoltak az egyetemisták, oda-vissza játék folyt a pályán, enyhe vendégfölénnyel. 15.20-nál Sándor Flóriánt állították ki, de a mieink jól romboltak, komolyabb szeredai gólhelyzet nélkül egészültünk ki. 18.27-nél Casaneanu is kiült, de nehezen tudtunk felállni, végül a büntetésből 27 másodperc áthúzódott a 2. harmadba. Ebben a periódusban jobban játszott a csíki különítmény, a debreceni alakulat kevés veszélyt jelentett a vendégek kapujára.



A 2. játékrész elején kiegészült a Szereda, majd kiegyenlített játékot láthattak a nézők, javarészt a mezőnyben. 24.24-nél Salló Alpár kapott 2 percet gáncsolásért, az emberfórban hevesen támadott a debreceni legénység. Előbb Izacky kerülte meg nagy lendülettel a kaput, átadásából Novotny dolgoztatta meg a csikiek orosz hálóőrét. A mieink gyakorlatilag végigtámadták a büntetésidőt, Samankov azonban kiváló formában védett. A 7. percben egy elszórt koronggal üresben indultak meg a vendégek, de a játékvezetők (szerencsénkre) befújták a leshelyzetet. 28.41-nél Izacky és Kulyash váltott néhány pofont egymással, mindketten 2 percre a büntetőpadra kerültek. Alig több, mint három perccel később Berta és Izacky vezettek formás támadást, majd Novotny vette le a levegőből Izacky emelését, de Samankov újfent a helyén volt. 34.34-nél Hárit küldték ki, a sok kihagyott a hazai helyzet pedig megbosszulta magát; Shalla lövése után a pakk kétszer is irányt változtatott, egy blokkoló védőről Taratukhin-ra, onnan a hálónkba pattant… A 2. harmadban a debreceni együttes aktívabb volt ellenfelénél, de Samankov eszén nem tudtak túljárni.



A 3. harmadot kemény rohamokkal indították a mieink. Az első percben Izacky ugrott ki, el is lőtte pakkot, de túl éles volt a lövőszög. Az egyetemisták tovább növelték a tempót, komoly ki-ki meccs bontakozott ki. Rögtön utána korongot szereztünk a csíkiek harmadában, Berta tüzelt, majd Kuleshov veszélyeztetetett, de újra, meg újra Samankov volt a végállomás. A 9. percben kontrát vitt a Szereda, de Hetényi Zoli és az utolsó pillanatban visszaérkező Essery végül megoldották a helyzetet. Röviddel később Izacky ütközte le Papp Szabolcsot, aki nemsokára törlesztett (nem Izacky-nak), 51.56-nál kapott is 2 percet testre ütésért. 57.08-nál Shalla-t szórták ki, David Musial azonnal időt kért és lekapta Hetényi Zolit a mieink kapujából. A kockáztatás először nem jött be; 58.11-nél a rutinos Kulyash a szeredai kapu előteréből talált be a DEAC üresen hagyott hálójába. A kapott gól ellenére a mieink folytatták a 6 az öt elleni játékot, amely, ha későn is, de eredményt hozott; 58.46-nál Molnár Dávid vágott be egy kipattanót és ezzel beállította a mérkőzés végeredményét.



A mieink kicsit mintha megilletődötten kezdték volna a találkozót, az 1. harmadban jobbára védekeztek, nem voltak igazán veszélyesek a vetélytárs kapujára. A 2. játékrészben több lehetőségünk is volt a felzárkózásra, de a befejezések nem sikerültek, ráadásul kaptunk egy abszolút balszerencsés gólt, ami keményen megtépázta a mieink önbizalmát. Nem a lövések számával volt a gond, hanem azok minőségével, ami nem csoda, hiszen végig nekünk kellett sietni, kapaszkodni az ellenfelünkre. A srácok keményen és elszántan küzdöttek, de egy ennyire erős ellenféllel szemben már komolyan érezhető volt a kulcsemberek hiánya. Mind a két hálóőr kiválóan teljesített, közülük Hetényi Zolinak volt nehezebb dolga, de így meghaladta a 95 %-os védési hatékonyságot.

David Musial vezetőedző tárgyilagosan értékelte a mérkőzést: „Nem kezdtük jól a találkozót, nem úgy játszottunk, ahogyan megbeszéltük, az első percekben kaptunk is egy gólt. A következő játékrészben megvolt a lehetőségünk arra, hogy egyenlítsünk, több kiállítása is volt az ellenfelünknek, amikor élhettünk volna a lehetőséggel, de nem sikerült. Aztán jött a második góljuk, ami érzésem szerint egy picit meg is pecsételte a sorsunkat. Onnantól kezdve hiába küzdöttünk, ekkor azért már meglátszott, hogy néhány játékosunk hiányzik. Aztán a 3. harmadban az ellenfél végképp eldöntötte a mérkőzést. Összességében az akarattal nem volt probléma, a játékosaim derekasan helytálltak, 100 %-ot adtak ki magukból.”

DEAC- SC Csíkszereda 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Gólszerzők: Molnár D., illetve Rokaly Sz., Taratukhin és Kulyash



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-06 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Gyergyóban lehet javítani

Admin * 2019-01-12 11:55:00

Responsive image
Nem sikerült pontokat szerezni

Admin * 2018-11-27 12:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS