Itthon "DEAC-fekete", idegenben "Egyetem-sárga"

2018-08-16 13:47:00

Erre mondják, hogy ideális párosítás. Idehaza feketében, míg idegenben sárgában léphet pályára a DEAC felnőtt jégkorongcsapata a 2018/2019-es szezonban. Elkészültek, és a csehországi tornán, ma este már élesben is „vizsgáznak” az együttes új trikói.

A mezek egy dunaújvárosi cég munkáját dicsérik. Hazánkban egyedül ott készítenek jégkorongmezeket, s a magyar csapatok mindegyike onnan szerzi be őket. A bemutatásban két alkalmi "modellünk", a kapus Nagy Péter és a csatár Silló Arnold segédkezett. 

A trikón - a szokásos és kötelező reklámelemeken felül- természeten nagy hangsúlyt kapott az egyetemi klub, a DEAC logója. Ez középen, nagy méretben került a pólókra. A szív felőli oldalon találjuk Debrecen címerét.

A DEAC jégkorongcsapatának szakosztályvezetője, Fodor András elmondta, hogy a mez tervezésekor a DEAC évszázados színeit és az egyetemi logót is alapul vették. - A fekete ugye a DEAC alapszíne a fekete-fehér konstrukcióból, ebben láthatjuk majd a csapatot a hazai mérkőzésein. A sárgára pedig azért esett a választás, mert úgy ítéltük meg, hogy a fehér jégen a sárga mez igazán dinamikus, jobban jelképezi azt, hogy szeretnénk egy sokat korizó, harcos csapatot látni. A vendégmezben ráadásul a Debreceni Egyetem is „visszaköszön”, hiszen ahhoz az egyetem logójában megjelenő sárga színt választottuk” – részletezte a szakosztályvezető.

A mezzel kapcsolatban további jó hír, hogy az Erste Liga első hazai meccsének napjától, vagyis szeptember 11-től várhatóan már bárki vérbeli DEAC-hokiszurkolóvá válhat. Akkortól lehet ugyanis DEAC-hokimezbe bújni, hiszen kezdődik a jégkorong szurkolói mezek árusítása. A trikókat a Debreceni Jégcsarnokban található sportboltban lehet majd beszerezni, tehát a DEAC-Vasas Erste Liga meccs napjától.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: P.K. Zsuzsa
Email:
közzétéve: 2018-08-16 13:47:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem sikerült pontokat szerezni

P.K. Zsuzsa * 2018-11-27 12:00:00

Responsive image
Veretlenek csatája következik

P.K. Zsuzsa * 2018-09-22 18:00:00

Responsive image
A Magyar Bajnoki bronz lett a miénk

P.K. Zsuzsa * 2019-03-18 10:50:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS