Pénteken rangadót játszunk

Frissítés: 2019-11-02 09:57:22

Bizonyos, hogy a DEAC együttese kőkemény mérkőzéssel folytatja a menetelést, pénteken este az UTE csapata látogat a Debreceni Jégcsarnokba.

Az egyetemisták hét győztes ligamérkőzéssel és a Magyar Kupában kivívott továbbjutással a tarsolyukban készülődhetnek a rangadóra, mert bármit mutasson is a tabella, a debreceniek és az újpestiek összecsapásai mindig nagy küzdelmet tartogatnak. A mieink jelenleg 30 ponttal a negyedikek a listán, egypontos hátrányban az Acélbikák mögött, míg a sarkunkban ott „leselkednek” a brassóiak, szintén egypontos lemaradással. Pénteki ellenfeleink jelenleg 17 ponttal a ponttáblázat hetedik helyén tanyáznak, ami csalódást keltő eredmény az ambícióikhoz és a tényleges játékerejükhöz képest.



A botladozás nyomán Szilassy Zoltánnak távoznia kellett a vezetőedzői posztról, az UTE viszont azóta is váltakozó sikerrel szerepel. Októberben veszítettek a Gyergyóval szemben, majd legyőzték a Brassót, otthonukban kaptak ki az Acélbikáktól, Dunában viszont hosszabbításban nyertek ellenük, a hét elején pedig az FTC-t szorongatták meg Pesterzsébeten. Akárhonnan nézzük is az eseményeket, tény, hogy az UTE jól összerakott, kemény társaság, akik bárkit képesek lehetnek legyőzni. Keretükben olyan játékosok szerepelnek, mint Duschek Dávid, Sikorcin, Benk, és Varga Arnold, hogy csak a válogatottságig jutottakat említsük és kiváló légiósokkal is el vannak látva, például Erik Pance, Carlson Cody, vagy Csamango Stepan. A lilák agresszív stílusban hokiznak, folyamatosan ott lihegnek az ellenfél nyakán és ha úgy hozza a pillanat, a túlzott keménységtől sem riadnak vissza.



A mieink számára nem ismeretlen a harcmodoruk, különösen érvényes mindez Phil Kiss és Sági esetében, akik tavaly még az UTE csapatát erősítették. Biztosan lesz majd néhány jó tanácsuk a csapatársaik számára. Az egyetemisták bebizonyították, hogy Hetényi Zoli vezérletével kiválóan tudnak védekezni, amire bizony szükség lesz a lilákkal szemben. A támadó játékunk az utóbbi időben kiválóan működött, Essery és Rutherford gyorsan beilleszkedett a csapat szerkezetébe, reméljük, ez a trend folytatódik a lilák ellenében is. Alapvető lesz, hogy a mi oldalunkon végig megmaradjon a koncentráltság és elkerüljük a gyakori (és gyakran fölösleges) kiállításokat. Az ellenfél néhány játékosa hajlamos az önkontroll elveszítésére, nagyon fontos, hogy mi ne essünk ugyanebbe a hibába. Arra kell felkészülni, hogy az emberelőnyből adódó lehetőségeit az UTE ki fogja használni, ezért lehetőség szerint muszáj a minimálisra csökkenteni a meggondolatlan szabálysértések számát. A top-csapatokhoz hasonló játékerejű ellenfél érkezik tehát hozzánk, a srácoknak minden tudására szükség lesz ahhoz, hogy folytatni tudják a győzelmi sorozatot. Az sem öröm, hogy az „előzési helyzetben” lévő Brassó csütörtökön és pénteken is játszik és a sereghajtókkal szemben akár hat pontot is szerezhet két nap alatt.

Végül, de nem utolsó sorban el kell mondani, hogy a szurkolók nagyon sokat segíthetnek a srácoknak, amire most is nagy szükségük lesz. Bízunk abban, hogy pénteken este tömött lelátó fogadja a csapatokat, zúg majd a biztatás, ami erőt ad a mieinknek a nehéz szituációkban!

DEAC vs UTE
2019. november 1. (péntek) 18:30
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-31 14:15:00

további cikkek a témában
Responsive image
Dave Debrecenben

Admin * 2018-07-06 13:50:33

Responsive image
Folyamatosan kell majd koncentrálni!

Admin * 2019-10-19 14:49:00

Responsive image
Nem jött össze az újabb bravúr

Admin * 2020-02-14 08:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS