Ha péntek, akkor Brassó

Frissítés: 2018-10-06 17:51:51

Október 5-én, pénteken este a Corona Brasov együttese lesz a DEAC ellenfele a Debreceni Jégcsarnokban.

A két csapat szeptemberben már találkozott egymással, azt a mérkőzést a mieink nyerték 6-1 arányban. A Brassónak nagyon nem ment abban az időszakban, nem sokkal később a Csíkszereda is elhúzta a nótájukat. Azóta győztek ugyan a Vienna Capitals és a Gyergyó ellen, de Greg Lindqvist vezetőedző így sem volt elégedett a csapata teljesítményével. Persze a nem túl acélos mérleg nem szabad, hogy megtévessze a mieinket. A Brassó jó erőkből álló, tapasztalt alakulat, elegendő, ha megemlítjük a kapusrangsort (Hetényi Zolival azonos védési hatékonysággal) vezető Patrik Polc, vagy a góllövőlistán második Jereme Tendler nevét. Az összképet némileg árnyalja, hogy a brassóiak győzelmeiket a mezőny végén tanyázó ellenfelekkel szemben gyűjtötték össze.


Fotó: Corona Brasov

Összességében nincs okunk az ijedtségre, ha az eddigi formájukat hozzák, akkor lesz hol fogást találni a barcaságiakon; akik nagyon sok kiállítást szednek össze; a büntetéspercek listáján négy brassói játékos is az élmezőnyben tanyázik. Emellett sok hibával hokiznak, amit fegyelmezett, koncentrált játékkal ki lehet használni. A folyamatos figyelem így sem nélkülözhető, mivel a mieink 16 ponttal állnak a bajnoki tabellán, az ellenfelünk mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, tehát „előzési pozícióban” vannak. A mezőny közepén egyébként is nagy a tömörülés, a 3. és a 6. helyezett csapatot mindösszesen négy pont választja el egymástól.



A leglényegesebb azonban az, hogy DAVID MUSIAL tudja, mit kell majd játszani. A vezetőedző erről a következőket nyilatkozta: "Jól játszottunk az első, Brassó elleni meccsünkön, de a pénteki egy új találkozó lesz. Valóban jó csapat az ellenfelünk, ám ha agresszíven tudunk játszani, mindenki a legjobbját nyújtja, szerintem jó eredményt érhetünk el. Türelmesen kell jégkorongoznunk, de fontos lesz a letámadás is. Az ő harmadukban kell tartanunk a korongot, sokat kell kapura lőnünk, és meglátjuk, mi lesz belőle."



A szurkolók természetesen abban bíznak, hogy telt ház előtt, a közönség biztatásától támogatva győzelem lesz belőle!

DEAC vs Corona Brasov
2018.10.05. (péntek) 18:00 EL - 50
Debreceni Jégcsarnok

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-04 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb helyosztó a Brassó ellen

Admin * 2019-11-28 18:00:00

Responsive image
Egyből a közepébe

Admin * 2019-09-14 10:50:00

Responsive image
Akit az ellenfél is dicsért

Admin * 2018-11-14 09:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS