Erősen meg kell húzni a nadrágszíjat!

Frissítés: 2019-12-23 09:58:45

Soron következő ERSTE Liga mérkőzését az FTC-Telekom ellen vívja meg vasárnap este a DEAC együttese. A papírforma szerint a tavalyi bajnoknál van az előny, de az utóbbi napok eseményei arra utalnak, hogy a zöld-fehér együttes sem verhetetlen, sok minden múlhat a napi formán és az akarati tényezőkön is.

Erre a legjobb példa talán az FTC pénteki mérkőzése, ahol a Fehérvári Titánok elvittek két pontot Pesterzsébetről, úgy, hogy a címvédő lőtte az első gólt, majd a második harmadban ismét a maga javára fordította a találkozó állását. A győzelmükhöz ez sem volt elég, ami akkor is a nagy meglepetések sorába tartozik, ha figyelembe vesszük, hogy a fehérváriak a Ligában bármelyik ellenfelüket képesek felülmúlni. Mindez nyilván még inkább megnehezíti az egyetemisták dolgát. A mérkőzés utáni nyilatkozatában Fodor Szabolcs, a zöld-fehérek vezetőedzője utalt is arra, hogy vasárnap módjuk lesz javítani, bár e nélkül is biztosra vettük; a Fradi mindent megtesz majd azért, hogy kiköszörülje a tekintélyén esett csorbát.



A pénteki kisiklás ellenére az FTC változatlanul roppant erős, a válogatott szünet előtt a jégbe döngölték a Hokiklubot, simán nyertek a Brassó és a Csíkszereda ellen is. Az egyetemistákkal szemben nehéz dolguk volt, de végül némi szerencsével sikerült begyötörniük a győztes találatot. A mieinknek viszont kevés babér termett decemberben, az imént említett találkozón kívül veszítettünk a Csíkszereda, majd az UTE ellen is, ami különösen fájdalmas volt, az eredmény és játék képe miatt egyaránt. A mieink alig több, mint 3 sornyi játékossal utaztak el Újpestre, de e téren végre újabb javulásról számolhatunk be. A sérültjeink közül Vokla már visszatért és a hírek szerint vasárnap Sági is csatasorba áll. Rutherford sajnos még nem épült fel, ami változatlanul hátrányt jelent a debreceni együttes számára, hiszen a kanadai csatár a legjobb góllövőink közé tartoznak.



Egy szó, mint száz, irgalmatlanul nehéz mérkőzés vár a mieinkre a bizonyításra hajtó, harapós zöld-fehér alakulattal szemben, igencsak szorosra kell húzni a derékszíjunkat a helytálláshoz! A meglepetés erejében már nemigen bizakodhatunk, a hazai csapat nagyon oda fog figyelni a mieinkre. Természetesen a papírforma még nem jelent eredményt, végső soron kétesélyes a találkozó. A létszám és a játékerő tekintetében az FTC magasabb súlycsoportban van, de ez még nem jelenti azt, hogy nem lehet az oroszlán bajuszát megcibálni. A lehetőség adott, bár lényegesen fegyelmezettebben és koncentráltabban kell hokizni annál, mint amit a társaság Újpesten produkált. A vasárnapi meccs bizonyosan a ferencvárosi támadók és a mieink védekező szekciójának nagy csatáját hozza, ezért kiemelten fontos lesz a kemény és zárt védekezés, valamint Hetényi Zoli hatékony segítése. Az is természetes, hogy kizárólag védekezéssel nem lehet sokra menni, ezen a szinten különösen, így nagy feladat vár a támadókra is. Valószínű, hogy nem lesz túl sok helyzetünk, de azokat jó százalékkal kellene kihasználni, hogy pontot/pontokat tehessünk a csapat karácsonyfája alá!

FTC-Telekom vs DEAC
2019.12.22. 18.00
Pesterzsébet Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-21 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Schiller-Vasas ellen oda-vissza

Admin * 2018-08-23 14:15:00

Responsive image
Pontra éhesek rangadója

Admin * 2020-01-29 14:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS