Hetényi Zoltán a válogatottban!

Frissítés: 2018-11-01 11:02:29

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja kihirdette a férfiválogatott keretét, amely elkezdi a felkészülést a Roland Divatház Négy Nemzet Tornára. A 27 fős nemzeti együttesben helyet kapott Hetényi Zoltán, a DEAC hálóőre is.

A névsorban három kapus, kilenc védő és tizenöt csatár szerepel. Öt magyar csapat - köztük a Debreceni Egyetem klubja - ad játékost a keretbe. Ketten Németországból, egy-egy hokis pedig Svédországból és Finnországból érkezik.

A DEAC kiválósága, Hetényi Zoltán 2017 tavasza után kapott újra meghívót a nemzeti csapatba. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a kerettagság hírén meg sem lepődtünk, hiszen hálóőrünk meccsről meccsre parádésan teljesít, komoly tartást ad az amúgy kiválóan jégkorongozó DEAC-os csapattársaknak. Védési hatékonyága már 94,2 %, amellyel vezeti a kapusok rangsorát az Erste Ligában. - Nagyon örültem, amikor megtudtam a hírt, hogy újra helyet kapok a válogatottban. Nem igazán számítottam rá, kellemes meglepetés volt, hogy behívtak. A nemzeti csapatba bekerülni természetesen mindig nagy megtiszteltetés, számomra pedig most külön öröm, hogy ezúttal a debreceni színeket képviselhetem a válogatottban - mondta Hetényi Zoltán, aki azt is hozzátette, már várja, hogy kezdődjön az összetartás, de előtte még a két hazai Erste Liga-meccsre koncentrál.

- Nagyon szeretnék két DEAC-sikerrel zárult találkozó után nekivágni a válogatott felkészülésnek. Nagyon jó lesz újra találkozni a régi társakkal, már várom, hogy újra összejöjjön az a jó kis közösség. Ahogy néztem az ellenfeleket, igazán nívós tornának nézünk elébe, három meccsel. Arra számítok, hogy mindhárman védünk egy-egy meccsen. S, hogy hármónk közül ki lesz az a kettő, aki majd a vébén is szerepelhet, az kiderül. Nagyon jól kell védeni, a lehető legjobban teljesíteni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - zárta gondolatait a DEAC kapusa.

A keret november 6-án, jövő hét kedden lát neki a közös munkának a Tüskecsarnokban. Szerdán 16 órakor kezdődik a torna Kazahsztán ellen. Csütörtökön egy hosszabb edzés, pénteken 19:30-kor pedig a Dél-Korea elleni meccs vár a csapatra. A harmadik, záró találkozó szombaton 16 órakor kezdődik az olaszok ellen.

A válogatott bő kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda)

Hátvédek: Dudás Jesse (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)

Csatárok: Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-30 12:43:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szépen csillogó jeges bronz

Admin * 2019-03-27 12:00:00

Responsive image
Helytálltunk négy hiányzóval is

Admin * 2020-01-17 10:00:00

Responsive image
Nagy nyomást kell majd elhárítani

Admin * 2020-01-02 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS