Rangadó és presztízscsata várható Dunában

Frissítés: 2019-09-21 09:23:30

A Gyergyói HK ellen aratott szép győzelem után pénteken este az idény eddigi legkeményebb összecsapása vár az egyetemistákra. Soros ellenfelük, a Dunaújvárosi Acélbikák a nyáron nagyon komoly fazonírozáson esett át, új edzővel, alaposan megerősített kerettel és ha lehet, még komolyabb elvárásokkal kezdték meg az új szezont.

A produkciójuk mostanáig megfelelt a várakozásoknak, előbb idegenben mosták le a jégről a Titánokat, majd a gyergyóiak elleni biztos hazai győzelem következett. Nem véletlenül, hiszen az újvárosiak első két sora valóban bikaerős, olyan támadókkal, mint például Dansereau, Mazurek, Somogyi Balázs, vagy a tavalyi pontkirály, Hugo Turcotte. A hátsó alakzatokkal sincs gondjuk, elegendő azt megemlíteni, hogy az első bekkpárjuk – Kovács Bronson és Vuorijarvi – szintén jó ismerőse a debreceni játékosoknak és a szurkolóknak. A holnap esti találkozó pikantériáját éppen a két egyesület között az utóbbi időben tapasztalt élénk játékosmozgás jelenti. A debreceni szakvezető, David Miusial a 2017-18-as szezont Dunaújvárosban töltötte, majd több játékosa is követte őt Debrecenbe. Közülük Turcotte és Silló „hazatért”, helyettük a tapasztalt hátvéd, Mestyán István érkezett a mieinkhez.



Összességében elmondható, hogy két újjáépített együttes találkozik majd az újvárosi jégcsarnokban. A játékoskeretbe invesztált források tekintetében az újvárosiak valószínűleg a Liga „top három” csapata között foglalnak helyet, ami kétségtelenül előnyt jelent számukra. Mindez persze még nem minden és nem teremt alapot arra, hogy a vendéglátókat feltétel nélküli esélyessé kiáltsuk ki. Az első mérkőzések tapasztalatai alapján egyértelműnek látszik, hogy az egyetemista csapat szintén erősebb és egységesebb lett az elmúlt szezonhoz képest. A mutatott játék tekintetében biztató jelekkel találkozhattunk; a gyergyóiak elleni találkozó jó alkalmat kínált annak felmérésére, mire képesek a mieink egy top-játékosokban bővelkedő együttessel szemben. A tapasztalatok e téren is kedvezők, nem látunk okot arra, hogy a pozitív trendek ne folytatódjanak a közeljövőben. Az is bizonyos, hogy a DEAC játékosai nincsenek híján az elszántságnak és az önbizalomnak, arról nem beszélve, hogy David Musial mindenkinél jobban tudhatja, milyen taktikával kell játszani a dunaújvárosi oroszlánbarlangban. Bízunk abban, hogy holnap este jó mérkőzésnek, igazi rangadónak lehetünk tanúi és a mindkét oldalon erős bizonyítási szándék mellett is sportszerű küzdelemben dől el a három pont sorsa.

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-09-19 10:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS