A harmadik hely elérése lehet a cél

Frissítés: 2019-12-30 10:40:03

Az év utolsó hazai meccsén a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek a mieink ellenfelei. A vasárnap esti találkozón az egyetemisták számára a ranglista 3. helyének megszerzése a tét.

Érdekes kép rajzolódik ki előttünk, ha egy pillantást vetünk az ERSTE Liga aktuális tabellájára. Az első és a második helyen a Sportclub és az FTC-Telekom ellépni látszik a mezőnytől, az Acélbikák a harmadik pozíciót foglalják el, négy pontos hátrányban a Fradi mögött. A negyedik a Brassó, ők azonban vasárnap estig még gyarapíthatják a pontjaik számát és ezt vélhetően meg is teszik a sereghajtó Schiller-Vasas ellenében. Amennyiben az egyetemista srácok rendes játékidőben nyernek az újvárosiakkal szemben, akkor a két csapat helyet cserél egymással, sőt, az Acélbikák leszorulhatnak a dobogóról is. Egyértelmű, tehát, hogy a debreceni összecsapáson a vendégcsapatnak van több veszteni valója, a mieink viszont kiváló esélyt kapnak feljebb lépésre. Az ellenfél háza táján nyilván hasonlóképpen mérlegelték a helyzetet és minden megtesznek majd a pontszerzés érdekében. Az Acélbikák jó formát mutattak az utóbbi időben, december 20-án kilenc gólt ütöttek a Hokiklubnak, majd a Titánokat is magabiztosan gyűrték maguk alá. Az UTE elleni gólzáporos vereséget jobb lesz kivenni a sorból, mivel csupán azt bizonyítja, hogy a lila-fehérek a jelenlegi mezőnyből bárkit képesek elkapni. Az említett vereség ellenére az Újváros igen komoly játékerőt képvisel, elegendő csak a Debrecenből elpártoltakat; Kovács Bronsont, Turcotte-t, Vuorijarvi-t, vagy Sillót megemlíteni. A kanadai táblázaton Dansereau a harmadik, Turcotte a negyedik, a góllövő listán Mazurek az ötödik helyen áll, a kapusok rangsorát pedig Hughson Garret vezeti. Félelmetes névsor ez, még akkor is, ha közülük nem mindenkinek egyszerre jön ki a lépés. November végén gyors egymásutánban kétszer is találkozott egymással a két vetélytárs, az első összecsapást magabiztosan nyerték az Acélbikák, a másodikat hasonló biztonsággal a mieink.



Szó sincs tehát arról, hogy az újvárosi alakulat verhetetlen lenne, ám a debrecenieknek minden tudására szükség lesz, ha győztesen akarják abszolválni a vasárnapi mérkőzést. Egyértelmű, hogy a Titánok elleni meccsről át kellene menteni a hatékony támadó játékot, a védekező munkát viszont szilárdítani szükséges, elég sok gólt kaptunk (és kapunk általában), még Hetényi „Stonewall” Zolival a kapuban is. Az Acélbikák ászai egytől egyig kiváló játékosok, akiknek a másodperc töredéke is elegendő egy villanásra, nem szabad nekik időt és területet hagyni, különben rosszul jöhetünk ki a meccsből. A fegyelmezett játék pedig alapkövetelmény, mint ahogyan azt sokan és sokszor leszögezték. Sajnos a nevezési listánk még mindig bizonytalan, nem tudni, hogy Rutherford tudja-e vállalni a játékot, vagy nem. Ettől függetlenül is nehéz küzdelem vár a mieinkre, akiknek ellenfélhez hasonlóan fontos a minél előkelőbb helyezés, kellenek a pontok és a magabiztosság is a középszakaszra.



Nyilvánvalóan remek körülményeket teremtene egy újabb telt ház, a közönség folyamatos biztatása. Reméljük, hogy nagyszámú szurkolónk gondolja úgy; ott kell lennie az év utolsó hazai rangadóján! Azoknak, akik nem tudnak kilátogatni a mérkőzésre, figyelmébe ajánljuk a sportstream fizetős élő közvetítését, ami az alábbi linken érhető el.

DEAC vs Dunaújvárosi Acélbikák
2019.12.29. (vasárnap) 18:30
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-28 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS