Fodor András: „ideális arányban cserélődött a csapat”

Frissítés: 2019-06-27 13:42:33

Ahogyan az utolsó sípszó elhangzott, és a szezon az elődöntő negyedik meccsével véget ért, ott kezdődött egy újabb, munkával teli időszak a menedzsmentnek, azon belül is Fodor András szakosztályvezetőnek. A jövő évi keret mára teljes, 23 fős - benne 8 debreceni nevelésű hokissal. A szakember csapatépítésről, elengedett és megtartott kulcsemberekről is beszélt a DTV szerdai Hajrá! című műsorában.

Ahogyan Bács Zoltán kancellár a klub évzáró gáláján fogalmazott, a jégkorong szakosztály berobbant a DEAC, a Debreceni Egyetem sportklubjának életébe. Kicsit több, mint egy éve lelkes, mindenre kész menedzsment alakult, amelyben mindenki tette – és tudta- a dolgát. Így történhetett az, hogy a kiváló összetételű jégkorongcsapat indulásának első évében harmadik lett a magyar bajnokságban, az elődöntőig menetelt az Erste Ligában, pontkirályt, legjobb védőt „adott”, kapusa, Hetényi Zoltán sorra érdemelte ki a rangos elismeréseket. Legutóbb, az említett évzáró gálán a hét DEAC-os „házi díjból” kettőt - a legjobb csapatnak és a legjobb játékosnak járó trófeákat - „vihette haza” a szakosztály. És akkor a teltházas, sosem tapasztalt hangulatú hazai derbikről és a szurkolók kitartó, lelkes támogatásáról még nem is beszéltünk. Egyszóval – kis túlzással- valóban nem várt sikereket hozott az első DEAC-os jégkorong esztendő.



A szakosztályvezető a Hajrában! a tavalyi szerződéskötésekkel kapcsolatban elmondta, ő legfőképpen koordinációs feladatokat látott e téren, nagyon sok embert meg kellett hallgatni, hogy milyen is legyen a csapat összetétele. Idén ez máshogy alakult. – Egyszerűbb volt a helyzet, hiszen nagyon sokan letették a névjegyüket a csapatban, és lehetett teljesítményt értékelni. Illetve hosszabbítottunk David Musial vezetőedzővel, ezért természetesen az ő véleménye is meghatározó volt az új játékosok igazolásánál – mondta Fodor András műsorvezetői kérdésre válaszolva. A sportmagazinban beszélt arról is, hogy volt, amikor financiális okok miatt nem tudtak megtartani egy játékost, de volt olyan eset is, amikor nem voltak elégedettek az adott játékossal és a stáb kezdeményezte az „elválást”. Így aztán összességében körülbelül 40% százaléka cserélődött a csapatnak, ami szerinte ideális arány. – A védelmünkben volt sok lyuk, ezt ugye kritikaként a szaksajtótól megkaptuk. Rengeteg lövést kapott Hetényi Zoli, és ennek ellenére védett kiválóan. Tehát a védelmet szerveztük teljesen újra – mondta. A szakosztályvezető kitért arra is, igyekeztek megtartani a két közönségkedvencet, Kovács Bronson-t és a pontkirály Hugo Turcotte-ot is, mindkettőjüknek azt a maximális fizetést ajánlották, amit a költségvetés megengedett. Ám végül egyikőjük esetében sem jutottak dűlőre a felek, s nem született megállapodás. Összességében azonban homogénebbnek ítéli meg a jövő évi csapatot, amelynek védelme sokkal stabilabb lehet, mint az előző évben.

Horváth Zoltán műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy a megerősödő csapatok mellett tud-e újabb meglepetést okozni a DEAC. – Egy év után, miután elhagyta a Miskolc és a MAC a ligát, most megint egy nagyon-nagyon erős bajnokság jön. Látom én is, hogy a keretek tényleg kifeszülnek, és nagyon erős csapatok épülnek. Úgy gondolom, hogy talán nekünk megint az a dolgunk először is, hogy pozíciót fogjunk a biztos rájátszási helyekért, és aztán nyilván karácsonykor látszik majd, hogy van-e esélyünk a felsőházba kerülni – beszélt a jövő évi célokról a szakosztályvezető.

A DEAC médiapartnere, a Debreceni Televízióban által készített teljes beszélgetést megtekinthetik ezen a linken.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-06-27 13:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS