Nehéz meccsen nyertünk

Frissítés: 2019-10-13 19:44:08

A csúcsrangadók után papíron valamivel könnyebbnek ígérkező mérkőzés várt a DEAC csapatára pénteken este. Az egyetemisták ellenfele az a Hokiklub Budapest volt, amelyik mostanáig mindössze 4 pontot gyűjtött össze az idény során. Bár az utóbbi időszakban a mieink is botladoztak néha, a debreceni hokirajongók egyértelműen győzelmet reméltek a srácoktól. David Rutherford jégre lépését fokozott várakozás övezte, mindenki abban bízott, hogy a Belfast Giants sztárja leteszi a névjegyét új csapatában is.

Nagy iramú, de eléggé kapkodó játékkal indult a mérkőzés, a hazai kapu előtt alakult ki az első helyzet, Kiss Bence védte Izacky próbálkozását. Hetényi Zoli a harmadik percben kapta az első lövést, majd még kétszer kellett közbeavatkoznia, a HKB egyértelműen jelezte, hogy nem lehet őket félvállról venni. A 4. percben Izacky kapott jó korongot Novotny-tól, kapura lövését azonban Kiss hárította. Három perccel később Szűcs húzta el a pakkot a debreceni védők között, ezúttal a vendégek kapusának akadt dolga. 09.55-nél Izsák került a büntetőpadra, az előnyt pedig gyorsan kihasználták a mieink, a kék vonal közeléből induló Izacky tűzte rá a pakkot, a kapu előtt Sági beleért és a korong kikötött a hazai csapat hálójában. Azt hittük, hogy ezután módunk lesz egy kicsit megnyugodni, de nem így történt; 13.38-nál Filbrandt szabálytalankodott, emberhátrányba kerültünk. A HKB felállt a mieink harmadában és gyors rövid passzok után Pihlqvist kilőtte a felső sarkot. 17.26-nál Vokla gáncsolt a mieink alapvonala mögött; az emberhátrányban Hetényi Zoli kétszer is elképesztően nagyot védett. Nem sokkal később Rutherford ugrott ki, húzták-vonták hátulról, végül kimaradt a helyzet. Rendkívül keményen, erőszakosan hokizott a hazai csapat, kicsit talán meg is lepték a mieinket, a kapura lövéseket 19-11-re nyerték az első harmadban.

A 2. játékrész elején magasabb fordulatszámra pörögtek fel a mieink, Izacky közeli lövését fogta a fővárosi kapus. A 24. percben Rutherford szép cselekkel vitte be a pakkot a hazaiak harmadába, el is lőtte, de az akció közben elmozdult a kapu, a játékvezetők pedig nem videóztak, bár a debreceni pad erősen kapacitálta őket. Ezekben a percekben egyre nagyobb fölénybe kerültünk, de a hazaiak kontrái is veszélyesek voltak. A 27. percben szép debreceni akció végén Vokla pontosan érkezett a kapu elé, de a perdítését Kiss hárította. 28.01-nél azonban már tehetetlen volt; a nagy kedvvel játszó Izacky a kör széléről vágta a hosszú felsőbe Novotny átadását. Egy perccel később ismét jött a hidegzuhany; Lőczi indult rá a kapunk előtt pattogó korongra és kiegyenlített. A 30. percben Izacky-t szórták ki, az újabb emberhátrányt azonban sikerült gól nélkül lehozni. 33.46-nál Rutherford szerzett korongot, kicsit lopta a távolságot, majd elemi erővel vágta be a vas mellé a pakkot, megszerezve első gólját a DEAC színeiben! Támadásban maradtak a mieink, a 36. percben Hári lépett meg üresben, ám a cselére nem mozdult el a hazai kapus. Az utolsó perc kezdetén Hetényi Zoli volt munkában, előbb egy kék vonalas lövést, majd egy közeli kísérletet hatástalanított. A 2. harmadban jobban hokiztak a mieink, ami két gólt és vezetést eredményezett.

A 3. harmadot Léránt kiállítása vezette be, a hátrányt kivédekeztük, sőt egy gyors kontrából Novotny becsengetett Kiss Bencének. Az 5 az 5 elleni játékban oda-vissza hullámzott a mérkőzés. A 46. percben Kuleshov keresztpasszát Vokla lőtte meg, a HKB kapusa bravúrral ért át a túlsó vashoz, majd Lőczi kiállítása alatt kétszer is nagyot fogott. A harmad felénél Molnár Dávid került a büntetőpadra, az emberfórt Szűcs révén értékesítette a hazai alakulat. 54.07-nél Berry-Lamontagna ütője eltalálta Rutherford arcát, a sérülés vérzett, a HKB bekkje 2+2 percet kapott. Nyolc másodperccel később már újra vezettünk; Izacky átadásának szeme volt, Berta pedig közelről nem hibázott. A gól után maradt a debreceni emberfór, viszont összeomlott a fővárosi csapat; 55.27-nél klasszikus emberelőnyös góllal Hári növelte a különbséget. És még korántsem volt vége a gólparádénak; 56.37-nél az agilisan hokizó Kuleshov-ot buktatták, ismét számbeli fölénybe kerültünk, de ebből csak helyzetekig jutottunk el. Nyolc másodperccel a dudaszó előtt Izacky zilálta szét a hazaiak védelmét, középre adását Berta beverte, ezzel megszületett a hatodik találatunk!

Küzdelmes, nehéz mérkőzésen győztek a mieink a végig szívósan, agresszíven hokizó fővárosi alakulat ellen. Két kiegyenlített harmadot követően a 3. játékrész már egyértelműen az egyetemista csapaté volt (23-8-ra nyertük a kapura lövéseket), de igazából a 4 perces emberelőnyben mutatott kreatív és eredményes játékunknak köszönhetjük a három gólos győzelmet. Hetényi Zoli végig extra teljesítményt nyújtott, David Rutherford góllal mutatkozott be és támadó szekció számos tagja is kiváló munkát végzett.

David Musial vezetőedző a mérkőzés után adott nyilatkozatában a remek kapusteljesítmény mellett elsősorban a csapat kombinatív támadó játékát, azon belül a hatékony emberelőnyös munkát emelte ki, jelezve, hogy ebből a meccsből azokat a megoldásokat kell továbbvinni, amelyek jól működtek a találkozó során.

Hokiklub Budapest – DEAC 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)
Gólszerzők: Pihlqvist, Lőczi és Szűcs, illetve Berta(2), Sági, Izacky, Rutherford és Hári

= Müller Károly =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-12 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Címlapon a DEAC a jégkorongblogon

Admin * 2018-07-30 13:50:00

Responsive image
Gyergyóban lehet javítani

Admin * 2019-01-12 11:55:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS