Húzós hétvége ígérkezik

Frissítés: 2019-03-01 14:17:03

Nehéz hétvége vár a DEAC jégkorongozóira a hétvégén, akik szombaton és vasárnap is idegenben mérkőznek meg a Gyergyói HK együttesével.

Az erdélyi csapatról nem őrzünk minden esetben jó emlékeket, a január közepén elszenvedett 5-1-es vereség máig megmaradt a szurkolókban, akkor is, ha utána visszavágtunk keményen. Nyilvánvaló, hogy most elsősorban az aktuális forma számít, de e tekintetben is van okunk az izgalomra. Mint közismert, az első debreceni meccsen a Gyergyó nyert, a második összecsapással sikerült kiegyenlíteni. Persze jobban örülnénk, ha DEAC-vezetéssel vághatnánk neki a két gyergyói meccsnek, de ezen fölösleges már meditálni. A hétvégén a döntetlenről folytatódik a párharc, amelynek nincs igazán favoritja.



Az ellenfél bizonyította, hogy keményen és szervezetten hokizó csapat, akik képesek folyamatosan „végigzakatolni” a mérkőzéseiket, a játékoskeretükben a fiatalos hév és a tapasztalat jó arányban ötvöződik, de a kapusuk is képes kiemelkedő teljesítményre. Meglátásunk szerint sok múlik azon, hogy az egyetemisták mennyire tudják a saját stílusukat játszani. A David Musial–féle meccsterv a szilárd védekezésből indul ki, nagyban támaszkodik Hetényi Zoli klasszisára, az előre játékban pedig a gólvágó csatárok hatékonyságára épít. Ez a terv már sokszor bevált, működhet a negyeddöntő további meccsein is, ha nem sűrűn csúsznak hibák a megvalósításba. A mieink eléggé tapasztaltak ahhoz, hogy kibírják a közönség részéről várható nyomást, sőt, a maguk javára is fordíthatják, hogy a hazai szurkolók előre hajtják az övéiket. A fölösleges kiállítások és a súlyos védelmi hibák azonban már kívül esnek a tűréshatáron, ezeket ugyanis büntethetik a Gyergyó tapasztalt légiósai. Az emberelőnyös játék terén nagyot kell javulnunk, de bízunk abban, hogy ezúttal több önbizalmunk és szerencsénk is lesz, mint a hazai találkozókon.



Az bizonyos, hogy a mérkőzések első pillanatától az utolsóig tulajdonképpen kihagyás nélkül kell fókuszálni és lehetőleg gyorsan ki kell zökkenteni az ellenfelet a komfortzónájából. A szombati meccs döntő jelentőségű lesz, ha azt sikerül győztesen befejezni, akkor nagyot lépünk előre, ellenkező esetben komoly bajban vagyunk… Mindent összevetve egy kevéssel talán a mieink az esélyesebbek, ám ezt a jégen kell realizálni. A további negyeddöntők első meccsein az esélyesek nyertek, bízunk abban, hogy Gyergyóban sem lesz ez másként!

Gyergyói HK vs DEAC
2019.03.02. (szombat) 17:30
Gyergyószentmiklós



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-01 14:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Bécsben is esélyesek vagyunk

Admin * 2018-10-13 18:00:00

Responsive image
Erdélyi újonc érkezik

Admin * 2018-10-11 13:30:00

Responsive image
Beszédes lelátók

Admin * 2019-05-14 14:40:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS