Bízunk a jó folytatásban

Frissítés: 2019-02-19 12:19:43

Hétfőn este Pesterzsébeten rendezik meg a csütörtöki DEAC-FTC derbi visszavágóját. A debreceni kötődésű szimpatizánsok nyilván azt kívánják, hogy semmiféle visszavágásra nem kerüljön sor, abban bíznak, hogy az egyetemisták folytatják a jó szereplésüket a zöld-fehérek ellen.

A legutóbbi, nagyarányú hazai győzelem erre feltétlenül feljogosítja őket, nem szabad azonban elfeledni, hogy a listavezetőt erősen fűti a revánsvágy, de számukra további komoly tétje is van az említett mérkőzésnek. A Fradisták deklarált célja a középszakasz megnyerése, ehhez azonban még hiányzik pár pontjuk. Debrecenben remélték a hiányt betömni, ami akkor nem sikerült, de hétfőn ezért is hajtani fognak.



A DEAC számára szintén nagy a tét, de sok függ a vasárnap esti erdélyi rangadó alakulásától. Ha a Szereda nyer, akkor a Brassó nem lehet jobb, mint ötödik, a brassói győzelem esetén viszont a csíkiek elbúcsúzhatnak a remélt második helytől. A Csíkszerda pontszerzése számunkra azt jelentené, hogy helyet kell cserélnünk velük, amit nyilván szeretnénk elkerülni. A sorsunk egyébként a saját kezünkben van, amennyiben nyerünk az FTC ellen, az iménti matekozás értelmét veszti. Győzelem esetén feljebb zárkózhatunk az újpestiekre is, ami jó kiinduló pont lenne a lila-fehérek elleni oda-vissza mérkőzés előtt.



A kívánságműsort lehetne folytatni, de nem sok haszonnal járna; minden kérdés a jégen fog eldőlni. A mieink elégszer bizonyítottak a szezon során, jó esély van arra, hogy a folytatni tudják a középszakaszbeli menetelésüket. Ehhez nyilván szinte hibátlan játékra lesz szükség, főleg a védekezés terén, mert abban még inkább bizakodhatunk, hogy elől ezúttal is megvillannak a villámgyors csatárok. A mieink stábja biztosan elkészítette már a győzelem receptjét, a fiúkra vár a feladat, hogy gólokra, pontokra váltsák. Ne legyenek illúzióink, nagyon nehéz dolguk lesz, nem ártana egy kis segítség az égiektől.

FTC-Telekom vs DEAC
2019.02.18. (hétfő) 20:00
Pesterzsébeti Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-17 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS