Intő jelek péntek estéről

Frissítés: 2018-12-24 12:36:43

Vasárnap este Bécsben folytatja e heti mérkőzéssorozatát a DEAC együttese. A mieink eddig sikerrel tudták le a feladataikat; szerdán remek meccsen nyertek az FTC ellen, majd pénteken eléggé verítékes találkozón gyűrték le a Schiller-Vasas csapatát. Valószínű, hogy a vasárnapi mérkőzés semmivel nem lesz egyszerűbb, mint a piros-kékekkel szemben megvívott csatározás volt.

A papírforma szerint a meccs egyértelmű esélyese a debreceni együttes, akik kereken 60 ponttal rendelkeznek, míg a bécsi farm játékosai 26 pontot gereblyéztek össze. A mieink valamennyi alapvető mutatót tekintve messze felülmúlják az ellenfelet, ami persze nem lehet ok a vasárnapi opponens alábecsülésére. Igaz, hogy december elején hazai jégen 4-0-ra nyertünk ellenük, a november elején rendezett (egyébként győztesen lehozott) találkozón azonban 5 gólt is kaptunk tőlük. Ráadásul a bécsiek javuló játékot mutatnak az utóbbi időben, 5-1-el intézték el a Hokiklub csapatát, az Acélbikákat pedig pénteken már másodszor győzték le.



Ettől függetlenül a vasárnapi találkozó favoritja nyilván a hajdúsági alakulat, már ha a mieink nem felejtenek el fegyelmezetten hokizni és folyamatosan fókuszálni. Hogy ez nekünk valamilyen okból az éllovasokkal szemben jobban megy, mint a „kiscsapatok” ellen, arra a Schiller-Vasas elleni, pénteki összecsapás a példa, ahol sikerült rendesen megnehezíteni a saját dolgukat. Márpedig a pontok változatlanul nagyon kellenek; jelenleg öttel vezetünk a mögöttünk loholó UTE előtt, akik egy meccsel kevesebbet játszottak. December 26-án éppen ellenük játszunk rangadót Debrecenben, nem ártana, ha megnyugtató előny birtokában tudnánk elkezdeni.

EV Vienna Capitals II vs DEAC
2018.12.23. (vasárnap) 17:50
Bécs

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-22 15:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
A listavezető következik

Admin * 2019-12-04 14:00:00

Responsive image
Ponterős támadót igazolt a DEAC

Admin * 2019-10-06 09:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS