Kettős hátrányban dőlt el a meccs

Frissítés: 2018-11-15 14:26:18

AZ UTE-DEAC összecsapás hozta a november 14-ei játéknap rangadóját, ahol a ranglista negyedik és ötödik helyezettje találkozott. Mindkét együttes sikeresen meccselt a válogatott szünet előtt, ennek alapján nagyjából egyenlő esélyekkel lehetett számolni. Valójában kicsit más volt a helyzet; Rusk és Duschek érkezésével a lilák amúgy is bivalyerős kerete tovább erősödött, míg a mieinket érzékenyen érintette Dominik Novotny sajnálatos sérülése. Musial mester egy tehetséges fiatalembert, Salló Barnát állította az első sor tengelyébe. Az egyetemisták kapujában Hetényi Zoltán kezdett, míg a hazaiak hálóját Sila Ales védte. A debreceniek cserepadján egy újonc kapus, a 17 éves Gönczi Lajos is helyet kapott.

Még alig kezdődött el a mérkőzés, 0.47-nél Antal Arnold máris mehetett a büntetőpadra. A fórban nagy iramot diktált a lila-fehér együttes, a debreceni védelem azonban Hetényi Zoli vezérletével jól állt a lábán. A mieink fokozatosan felvették a tempót és több veszélyes ellenakciót vezettek. A 9. percben Szalma került a büntetőpadra. Az előny második felében sikerült felállni, Sila azonban nagyot védett egy kijátszott vendéghelyzet végén. A DEAC játékrendszere jól működött, az újpestiek csak nehezen jutottak el Hetényi kapujának előterébe. 16.24-nél megszereztük a vezetést, Turcotte robogott el a jobb oldalon, pontos keresztpasszát a jókor érkező Izacky a felső sarokba vágta. Egygólos debreceni előnnyel zárult a nyitó harmad.



A vendégek támadásaival indult a 2. játékrész, az UTE azonban veszélyesen kontrázott, Hetényi Zolinak egymás után kétszer is bravúr kellett a hárításhoz. 23.47-nél Sikorcin cselezgetett a mieink harmadában, lopta a távolságot, majd közelről kiegyenlített. 25.00-nál Nagy Nilan ült ki a büntetőpadra. Még abban a minutumban óriási kavarodás támadt a hazai kapu előtt, a tömegből Kovács Bronson volt eredményes. Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, 26.30-nál Szalma révén egalizált az UTE. 27.20-nál Hebar egy könyökös miatt kiült 2 percre, Németh Attila viszont magas bottal való játékért 2+2 percet kapott. A 4 a 4 elleni játékban Silló villant meg, 30.03-nál azonban őt is kiállították. A mieink elszántan védekeztek, de fél perccel később a létszámuk háromra apadt; a paláknál túlerővel küzdő Kovács Bronsont is kiküldték játékkésleltetés indokával. Nem véletlen, hogy a debreceni hátvéd ráesett a korongra, mint ahogy az sem, hogy nem tudott időben felállni… Ezzel kettős fórba került a hazai gárda, akik túl jó hokisok ahhoz, hogy kihagyjanak egy ekkora esélyt. A 31. percben előbb Hebar fordított, majd továbbra is 5 a 3 elleni játékban, 31.54-nél Varga Arnold növelte a lilák előnyét. David Musial érzékelte játékosai zavarát és azonnal időt kért. Még mindig emberhátrányban voltunk, támadt is egy óriási tumultus Hetényi Zoli ketrece előtt, a játékvezetők csak az utolsó utáni pillanatban szakították meg a játékot… Egyenlő létszámban kiegyenlítődött a meccs, sőt, a harmad végén Sila egymás után több alkalommal is nagyot védett egy kontratámadás nyomán.



A 3. harmad Huba Peter kiállításával kezdődött, majd a légiós bekk nem sokkal később újra a büntetőpadra került. Támadtak, fölényben hokiztak a mieink, de az emberfórokat nem tudtuk kihasználni. Nem úgy a lilák; az 54. percben Behal-t állították ki és a hazaiak 8 másodperccel később Sikorcin révén értékesítették a lehetőséget. 58.20-nál Hebar szabálytalansága 2 percet ért, a DEAC szakvezetői pedig kapuslehozatallal próbálkoztak. 59.08-nál Nagy Nilan az üres kapuba talált, de a találkozó már jóval korábban, a 2. harmadban eldőlt.


Fotók: TSH fotó

A találkozó sorsát alapvetően a hazai csapat két, dupla fórban szerzett gólja döntötte el. A mieink a szokott stílusukban játszottak és bár megérezték Novotny hiányát, a meccs felénél még egálban voltak az újpestiekkel. Az egy perc alatt beszedett két gól nyomán azonban elvesztették a fonalat. Az UTE hatékony emberelőnyös játékával nem érdemtelenül szerezte meg a 3 pontot, a gólkülönbség azonban a játék képéhez mérve túlzott. A liláknak ezen a mérkőzésen minden bejött, a mieinknek a 31. perctől kezdve semmi. Van ilyen, de a kesergésre nincs idő, pénteken tovább forog a verkli.

UTE vs DEAC 6-2 (0-1, 4-1, 2-0)
Gólszerzők: Sikorcin(2), Szalma, Hebar, Varga és Nagy N., illetve Izacky és Kovács Bronson

Müller Károly


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-15 10:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS