Győzelem kétgólós hátrányból

Frissítés: 2019-01-10 14:21:31

Ahogyan az várható volt, a kedd esti fehérvári találkozón a Titánok nagy küzdelemre kényszerítették a mieinket, akik a 3. harmadban fordítottak és büntetőlövésekkel a győzelmet is megszerezték.

A mérkőzés eleje változatos játékot hozott. Előbb Turcotte okozott zavart a fehérvári kapu előtt, a másik oldalon Bennett lépett ki, de Hetényi Zoli átért Szita lövésére. 03.19-nél Németh Attila üresben tört a kapura, Beukeboom látványosan akasztotta, a játékvezetők büntetőlövést ítéltek. A sértett vezette rá a korongot a hazai kapura, Gyenes azonban nagyot védett, maradt a gól nélküli döntetlen állás. A harmad első felében a mieink játszottak fölényben, előbb Silló kemény lövését hárította Gyenes, majd Turcotte kiugrását hatástalanította. A 7. perc táján feljöttek a Titánok, jól forgattak a vendégek harmadában. 12.29-nél Szita lövése pattant meg a debreceni kapu előtt tolakodókon és végül Sárpátkiról került a hálóba. A folytatásban Kuleshov rajtolt rá egy eladott korongra, Gyenes majdnem a kék vonalig korcsolyázott előre, üres volt a fehérvári kapu, de az utolsó pillanatban visszaértek a hazai védők. Az 1. harmadban nem volt öldöklő az iram, mindkét csapat kulturáltan hokizott, a vendégek részéről hiányoztak a jó befejezések.



A 2. játékrészt agresszív támadó játékkal indították a mieink. 21.30-nál Németh Attila szép cselekkel vitte előre a pakkot, lapos lövése meglepte Gyenest, egyenlített a vendégcsapat. A következő percekben megpróbált dominálni a Fehérvár, jól zárt azonban a debreceni védelem. 26.50-nél Kiss Roland a kék vonalról vette célba a vendégkaput, a lövése Markov-ról bepattant, nem volt szerencsénk a megpattanó korongokkal! 30.01-nél növelték az előnyüket a Titánok, Hamvai lőtt, majd Császár ismétlése akadt be, nem takarítottunk a kapunk előtt… A gól után megint feljebb kapcsoltak a mieink, 32.48-nál azonban Bertát leküldték testre ütés miatt, hirtelen nagyon meleg lett a pite. Az emberhátrányban, ha nem is könnyedén, ám eredményesen védekeztek az egyetemisták. Ezután Gyenes nyert meg egy párviadalt Novotny ellen, a másik oldalon főleg a légiósok csipkedték magukat, Hetényi azonban biztos kézzel hárított. Kétgólos hazai előnnyel ért véget a 2. harmad.



A 3. harmad kezdetén keményen nyomtak a mieink, a Titánok főként kontratámadásokra rendezkedtek be. 44.27-nél Izacky a védekező harmadból indulva nyargalt végig a pályán, megkerülte a kaput és a hálóba csúsztatta a pakkot! A cseh szélső csodagólja után is támadásban maradtak a mieink. 47.44-nél Szabó Bencét állították ki, a fórt pedig kihasználták a mieink, 48.31-nél Németh Attila akcióját Turcotte fejezte be. 50.44-nél Antal Arnold kapott 2 perces kisbüntetést, az előnyben nagy erőkkel támadott a fehérvári együttes. Az 53. percben a felkanyarodó Sárpátki lövését és az ismétlést is bravúrral védte Hetényi Zoli, majd egy kapu torkából leadott lövést hatástalanított. Az utolsó előtti percben 2 az 1-re ugrottak meg a debreceni támadók, Gyenes is bemutatott egy bravúrt, a találkozó pedig hosszabbításban folytatódott.



A ráadásban valamivel többet próbálkoztak a hazaiak, az állás azonban nem változott, a rávezetésekre maradt a döntés. A párbajok a harmadik párig folytatódtak; míg a mieink oldalán Erdei, Hári és Markov is magabiztosan értékesítette a rávezetést, a fehérváriak nem bírtak Hetényi Zoltánnal. A meccset eldöntő gólt a szabályok értelmében Erdei Zoltánnak könyvelték el.


fotók: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Kemény, munkás mérkőzésen nagy küzdelem után kétgólos hátrányból álltak fel és nyertek a mieink. A két pont a legjobbkor jött, mivel az FTC-t legyőző Brassó is csak két ponttal gazdagodott, így tartjuk a 3. helyet és az előnyünket. A győzelemért az egész csapatot elismerés illeti meg, külön gratuláció jár Hetényi Zoltánnak, aki 48 lövést hárított, 94.12 %–os hatékonysággal védett.

Fehérvári Titánok vs DEAC 3-4 bü. (1-0, 2-1, 0-2, 0-0, 0-1)
Gólszerzők: Sárpátki, Kiss R. és Császár, illetve Németh A., Izacky, Turcotte és Erdei

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-09 10:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Schiller-Vasas ellen oda-vissza

Admin * 2018-08-23 14:15:00

Responsive image
Mezőségi srác a fa tetején

Admin * 2019-05-08 00:00:00

Responsive image
Együtt marad a szakmai stáb

Admin * 2019-01-24 11:39:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS