DEAC-színekben lőtt gólt a kanadai nagykövet

Frissítés: 2018-10-24 17:01:37

Debreceni Egyetemen tartott előadást a kanadai nagykövet. Isabelle Poupart a DEAC jégkorongcsapatának edzésén is járt, ahol találkozott a két kanadai játékossal, akik néhány trükköt is tanítottak neki a jégen.

Isabelle Poupart politikai találkozói, illetve a Magyarország és Kanada kereskedelmi kapcsolatairól folytatott megbeszélései előtt a Debreceni Jégcsarnokban kezdte a napot szerda délelőtt. A diplomatát Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője és Fodor András szakosztályvezető fogadta.

A nagykövet a csapat edzése előtt néhány szót váltott a DEAC két kanadai játékosával, Kovács Bronsonnal és Hugo Turcotte-tal, majd a rövid beszélgetés után a kapura lövést gyakorolta a jégen a két sportolóval sőt, be is talált a hálóba. 

- Szeretek találkozni, beszélgetni a honfitársaimmal a vidéki látogatásaimon is, ezért jöttem el a jégkorongcsapathoz is. A kanadaiak szeretik a sportot, a téli sportokat különösen. Én is korcsolyázom és síelek, ma pedig a jégkorong alapjaival is megismerkedtem – mondta Isabelle Poupart, akinek a szerdai volt a második magyarországi jégkorongleckéje.

A sportos programot követően a nagykövet Canadian Dream címmel a Debreceni Egyetemen tartott előadást a Bölcsészettudományi Kar meghívására. Isabelle Poupart az intézmény hallgatóinak és oktatóinak a többi közt arról beszélt, hogy milyen értékeket közvetít és képvisel Kanada, illetve, hogy milyen kihívásokkal néz szembe az ország, például a saját őslakosaival való bánásmóddal kapcsolatban.

Fotó: Bódi Sándor (unideb.hu)

További képek a galériában: deacjegkorong.hu/galeria

(hirek.unideb.hu)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-24 16:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS