A nagyobb játékerő és rutin döntött

Frissítés: 2019-10-01 13:57:13

A szezonban először találkozott hétfőn este a DEAC és a Sport Club Csíkszereda és mindkét együttes oldalán volt tétje a találkozónak. A szeredaiak legutóbb 4-1-re verték a Hokiklub Budapest csapatát, azt megelőzően viszont elhullajtottak egy-egy pontot az FTC-Telekom és korábban az UTE ellenében.

Valószínű, hogy a csíki legénység nem búslakodott túl sokat emiatt, mert a győzelmeket azért megszerezték és azzal a feltett szándékkal érkeztek, hogy Debrecenben is megőrizzék a veretlenségüket. A cívisvárosban nyilván hazai győzelmet reméltek, de tudták, hogy ehhez bravúrra lesz szükség az alaposan feltuningolt Csíkszeredával szemben. Az előjelek megint csak nem voltak egyértelműen kedvezőek számunkra; az eddig hiányzó Kozma ugyan játékra jelentkezett, viszont a lábadózó Hári személyében egy komoly játékintelligenciával megáldott játékost veszítettünk, ráadásul a találkozó előtt kiderült, hogy Piatak is kidőlt a sorból.



A mérkőzés első perceiben a vendégcsapat megpróbálta lerohanni a mieinket, letámadtak, erősen nyomtak, bőven volt dolga a hazai védelemnek, Hetényi Zoli vezetésével azonban remekül állták a sarat. Mintegy másfél perc múltán szabadultunk ki egy kicsit, gyors ellenakciót vezettek az egyetemisták, de Molnár Dávid lövését Samankov hárította. Tovább támadott a Csíkszereda, a debreceni együttes pedig kontrákra rendezkedett be. 05.02-nél a szeredai harmadban folyt a játék, Markov tüzelt váratlanul a kékről, Mazzag belepiszkált a korong útjába, Samankov nem tudott hárítani. 08.55-nél Flinta vert oda a kitörő Kuleshov-nak, két percre kivonta magát a forgalomból. 12.09-nél egy gyors hazai akció végén Sági remek passzát Izacky vágta be. Sajnos nem sokáig tartott a kétgólos vezetésünk; 15.31-nél Brophey palánkról visszacsorgó korongját a vasnál egyedül álldogáló Shalla kotorta be. 16.57-nél emberhátrányba kerültünk, Izacky-t állították ki, a Szereda pedig büntetett; ezúttal Brophey maradt üresen és kihasználta az emberfórt. Pár másodperccel később visszavágtunk; Sági nagy passzt kapott Izacky-tól, köszönte szépen és bevarrta, egygólos vezetéssel mentünk el szünetre.



A 2. játékrészben némileg csökkent az iram, a gólok sem potyogtak úgy, mint az előző harmadban. A debreceni brigád egy eladott koronggal nyitotta meg a periódust, szerencsére Hetényi javította a játékostársak hibáját. Három perccel később Izacky ugrott ki, se közel, se távol nem volt szeredai játékos, a lövése azonban kipattant Samakov-ról. Ezután több nagy helyzetet teremtettünk a csíkiek kapuja előtt, majd Novotny bombáját védte a vendégkapus. A 11. perc tájékán eléggé beszorultunk a védekező harmadunkba, ebből még nem lett baj, de 30.01-nél Rokaly értékesítette a szólóját, így jóval a játékrész vége előtt egyenlítettek a székelyföldiek.



A 3. harmad rémálomszerűen kezdődött a mieink számára; 41.00-nál Brophey megnyert egy bulit, a pakkot Shalla egyből rátűzte, Hetényi Zoli semmit nem látott az előtte tornyosuló játékosoktól… És még nem volt vége a bajoknak, 9 másodperccel később a lelátó dermedten nézte, ahogy Brophey megindul és Hetényi mamutjai között becsúsztatja a pakkot. Az egyetemisták kapusa a jégen maradt, David Musial gyorsan időt kért, ami elég volt Hetényi Zolinak ahhoz, hogy folytatni tudja a játékot. A két találat érthető módon sokkolta a mieinket; becsülettel küzdöttek, mentek előre, de a támadásaikból hiányzott az átütőerő. A találkozó hátralévő részében történtek még események; 48. percben például Láday gáncsolta Kozmát a szeredai kapu mögött, emiatt két percre a büntetőpadra került. 55.33-nál McLean és Shalla bulizott és még egyszer képesek voltak eladni ugyanazt a trükköt, de a találkozó érdemi része addigra már véget ért.



Jól kezdett és jól játszott az egyetemista alakulat a mérkőzés első és második harmadában, a 3. játékrész elején azonban 10 másodperc alatt lényegében eldőlt a találkozó sorsa. Az egyébként kiválóan hokizó székelyföldi alakulatnak a rendkívül tapasztalt kanadai légiósok nyerték meg az összecsapást, akik a szeredaiak hat találatából ötöt szereztek. A mieink stábjának nagyon gyorsan össze kell kapni a debreceni legénységet, mivel szerdán az FTC-Telekom érkezik, akik a székelyföldiekhez hasonló, nagyon komoly játékerőt képviselnek.

David Musial vezetőedző a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

„Ezt a találkozót egy kicsit az Újpest elleni meccshez tudnám hasonlítani; jó kezdés után kissé megremegtünk és ebből gólokat kaptunk. Pozitív fejlemény volt, hogy a második találatuk után rögtön jött a válasz, így 3-2-re tudtunk vezetni. Ki kell emelni azt is, hogy a mai mérkőzésről hiányzott két légiós játékosunk, Daloga és Piatak, Hári sérült, Sándor Flórián pedig a meccs közben rosszul lett, így öt hátvéddel kellett játszanunk. Ez természetesen nem kifogás, de azért nagyon nehéz ilyen körülmények között teljesíteni. Holnap dolgozni fogunk és a holnapután még több munkát hoz. Tudjuk, hogy nehéz lesz, hiszen a második sorunk tulajdonlóképpen hiányzik, de csapat vagyunk, azokkal játszunk, akik itt vannak. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat és meglátjuk, hogy mire lesz elég.”

DEAC – SC Csíkszereda 3-6 (3-2, 0-1, 0-3)
Gólszerzők: Mazzag, Izacky és Sági, illetve Shalla(3), Brophey(2) és Rokaly

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-01 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Erre senki se számított...

Admin * 2019-03-04 11:00:00

Responsive image
Győzelem kétgólós hátrányból

Admin * 2019-01-09 10:40:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS