Nagy csata várható

Frissítés: 2018-09-27 14:30:34

Szeptember 28-án, pénteken este 20:00 órától az idei ERSTE Liga egyik legerősebb együttese, az UTE vendégszerepel a Debreceni Jégcsarnokban.

Ha szemügyre vesszük a Liga tabelláját, ritka helyzetet láthatunk; a két csapat holtversenyben áll a harmadik helyen, 6-6 mérkőzésen megszerzett azonos pontszámmal (12) és azonos gólkülönbséggel (25-15). Az eltérés annyi, hogy a mieink egy győzelemmel többet szereztek, de van egy rendes játékidőben elszenvedett vereségük, míg a lila-fehérek eddig nem kaptak ki rendes játékidőben. Mindez persze aligha nyújt támpontot a valós pénteki esélyek számba vételéhez. Jobban járunk, ha inkább megpróbáljuk összevetni a két gárda játékstílusát és fő erényeit.



A DEAC csapatát az elmúlt időszakban úgy ismertük meg, mint rendkívül egységes, jó szellemű társaságot, akiknek egyik fő erőssége az, hogy képesek csapatként működni. Sztárok nincsenek, de eddig minden meccs „előléptette” azokat a játékosokat, akik a hátukra vették az együttest, ha kellett. Az UTE csapatát ugyan kevésbé ismerjük, de nyilvánvaló, hogy nagyon komoly játékerőt képviselnek. Szilassy Zoltán vezetőedző a légiósok ügyében továbbra is a „szlovén vonalat” preferálja, az együttes erősségei közé tartozik a rutinos kapuvédő Sila Ales, valamint a gólerős Hebar és Ropret, utóbbi pillanatnyilag a harmadik a kanadai táblázaton. Hasonló helyet foglal el a társulaton belül a szlovák védő, Peter Huba is, a tengeren túlról pedig Nagy Nilan és Stefishen. És akkor még nem beszéltünk az olyan tapasztalt, a válogatottat is megjárt magyar játékosokról, mint Sikorcin, Benk András, vagy Varga Arnold. Nem szükséges tovább ragozni, ez a keret bizony „bivalyerős”, az első három sornak szinte nincsenek gyenge pontjai.



(Fotó: UTE Hoki Facebook)

Ijedelemre persze nincs oka a mieinknek sem. Van egy extraklasszis kapuvédőnk, Hetényi Zoltán személyében, ponterős légiósaink, mint Izacky, Novotny, vagy éppen Turcotte és tapasztalt, rutinos játékosaink is, elegendő, ha Németh Attila, Berta Ákos, vagy Kovács Bronson nevét említjük. A játékerő szempontjából nagyjából azonos szintet képviselhet a két együttes. A DEAC és az UTE is igen erős fizikai téren, a liláktól azonban nem idegen a néha túlontúl agresszív hoki sem. Mindkét együttes képes hátrányból is felállni, de talán a DEAC hajlamos több munkát belefektetni egy-egy találkozóba.



Akárhonnan is szemléljük a dolgokat, két közel azonos minőségű csapat feszül majd egymásnak a pénteki derbin, ahol pillanatok dönthetnek az egyik vagy a másik gárda javára. A hazai pálya és a hazai közönség előnye nyilván a mieinket segíti, amit ki is kell majd használni. Egy bizonyos, az egyetemisták figyelme egy pillanatra sem lankadhat, nem engedhetnek meg maguknak pár másodperces kihagyásokat sem. Bízunk abban, hogy a találkozón izgalmas, jó hokit láthat a várhatóan szép számú közönség, akik reméljük, kiszurkolják a hazai sikert!

David Musial a találkozóval kapcsolatban elmondta, mindig örül, ha egy nagyszerű csapat érkezik a Jégcsarnokba, mert akkor egy nagyon jó meccsre van kilátás. - Most épp egy ilyen, kiváló csapatról beszélünk. Az UTE minden poszton - kezdve a kapusoktól - nagyszerű játékosokkal rendelkezik. Az egész együttes egy nagyon jó egységet alkot, és egészként működik. De hát - gyorsan hozzáteszem-, mi is nagyon jó csapat vagyunk. Akkor vehetjük sikerrel ezt a meccset, ha a saját játékunkkal foglalkozunk, ha mindenki a maximumot nyújtja, és minden játékos azt a játékot játssza, ami úgymond elő van neki írva, amit megbeszéltünk. Ha ezt nem feledjük hatvan percen át, akkor jó esélyt látok a DEAC győzelmére - mondta a vezetőedző, aki hangsúlyozta, ezúttal is számítanak kiváló közönségük támogatására. Hozzátette, bízik abban, hogy a sérült Silló Arnold és Jiri Behal is bevethető lesz pénteken, bár utóbbi sérülése súlyosnak tűnik, így a cseh hátvédre aligha számíthat az együttes az UTE ellen.

2018.09.28. (péntek) 20:00 EL - 41
Debreceni Jégcsarnok
DEAC vs UTE

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-09-27 09:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS