Rangadó vasárnap is

Frissítés: 2018-10-22 11:54:25

A DEAC háza táján senki sem panaszkodhat arra, hogy az utóbbi időben unalmasan telnének napjai. A játékosok még ki sem pihenhették a Csíkszereda elleni rangadó fáradalmait, az FTC-Telekom máris itt kopogtat a Debreceni Jégcsarnok ajtaján.

A ligaelső után két nappal a második helyezett következik, akárhogy is nézzük, rendesen belecsaptunk a lecsóba. Az idén a Fradi az egyetlen csapat az ERSTE Ligában, amelyik rendes játékidőben még veretlen, a teljesítményük 79,5 %-os, amit mostanáig csak a Szerda tudott felülmúlni. A fiatal vezetőedző, Fodor Szabolcs ütős együttest rakott össze, amelyben jól muzsikálnak együtt a magyar és a légiós játékosok. Az utóbbiak közül Braden Walls húzza leginkább a csapat szekerét, a kanadai csatár a 4. helyet foglalja el úgy a kanadai táblázaton, mint a góllövő listán. A +/- mutatóban Brett Switzer jeleskedik, értékszáma +13. A hátvédek kanadai táblázatán a tapasztalt finn, Anssi Rantanen szintúgy a negyedik, Kovács Bronson-nal azonos pontszámot elérve.



A szezonban eddig kétszer mérkőztünk meg a zöld-fehér alakulattal, mindkétszer idegenben. Az eredmény szinte azonos módon alakult, az FTC rávezetésekkel nyert 3-2-re, mindkét alkalommal Tóth Adrián „viccelte meg” a mieinket, bár mi kevésbé tudtuk ezt értékelni. Reméljük, harmadjára már nem lesz módja a bónusz pontok eldöntésére. Összességében az FTC jó erőkből álló, masszív társaság, akik ráadásul képesek egyenletes teljesítményt produkálni. Gyenge pontjuk szinte nincsen, bár a kapuból nem kaphatnak akkora támogatást, mint amit Hetényi Zoli nyújt a mieinknek. Pénteken pihentek, ami számukra előny is lehet, de nem feltétlenül. Nem verhetetlen társaság, ám a hazai győzelemhez maximális koncentráció és szinte hibátlan játék szükséges, mivel a kihagyásokat a zöldek legtöbbször hatékonyan büntetik.



Bízunk abban, hogy a debreceni fiúk túltették magukat a pénteki meccs okozta érthető csalódottságon és a teljes figyelmüket a fővárosi alakulatra fordítják. A pontszerzés megint csak igen fontos lenne, mivel a jövő hét végén újabb nehéz erdélyi túra következik, benne a Szereda és a Gyergyó elleni találkozókkal.

2018.10.21. (vasárnap) 18:30 EL-81
DEAC vs FTC-Telekom
Debreceni Jégcsarnok




= cs=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-20 18:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Erdélyből nem jöttek a pontok

Admin * 2019-01-29 11:15:00

Responsive image
Újabb hatpontos meccs következik

Admin * 2018-11-13 13:40:00

Responsive image
Norbi a felnőtt válogatottban!

Admin * 2019-12-11 11:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS