Norbi a felnőtt válogatottban!

2019-12-11 11:00:00

Néhány napja tudjuk, hogy a DEAC csapatának támadója, Hári Norbert (a népszerű Norbi) meghívást kapott a Hat Nemzet Tornára készülő magyar felnőtt válogatott keretébe. Bátyja, a jelenleg a finn elit bajnokságban (Liiga) profiskodó Hári János már rutinos válogatottnak számít, Norbert karrierjében viszont a mostani az első alkalom.

Ha jól meggondoljuk, talán a legjobb időszakban került a válogatott stábjának látókörébe; 24 éves, tehát még bőven fiatalnak számít, ugyanakkor már jelentős tapasztalattal rendelkezik, hiszen a hatodik szezonját tölti az ERSTE- illetve korábban a MOL Ligában. Azok számára, akik nem követik napi szinten a játékosok pályafutását, röviden összefoglaljuk Hári Norbert karrierjének fontosabb állomásait. Szülővárosában sajátította el a jégkorong alapjait, majd 15 évesen már Svédországban, a Flemingsbergs J18-as Elit csapatában kergette a pakkot. Több csapatban is megfordult, de végig szállította a pontokat; 74 találkozón 107 pontot szerzett, majd 46 meccset teljesített a junior szuper elitben is. A DHK hívására tért haza 2014-ben és attól kezdve három szezont töltött a MOL Ligában, majd egy kényszerű dunaújvárosi kitérő után már a DEAC játékosaként folytatta karrierjét. Összesen 221 meccset játszott a hazai bázisú nemzetközi ligában, ezalatt 62 góllal és 111 gólpasszal vétette észre magát. Az idei szezonban is jól megy neki a hoki; eddig 24 meccsen 8 gól és 18 gólpassz a „termése”, tehát pozitív a pont/meccs mutatója. Válogatott játékosunkat először pénteken az ebédszünetben sikerült telefonon elérni, majd ő hívott vissza minket az esti mérkőzés után.



- Meglepetésként ért, amikor megkerestek a felnőtt válogatott stábjától, vagy számítottál erre?

H.N.: Mostanában elég jól megy nekem a játék, biztos, hogy jórészt ezért válogattak be. Nagyon örültem a meghívásnak, igyekszem majd rászolgálni. Nem izgulok, a válogatottban ugyanúgy a saját játékomat kell játszani, mint a klubcsapatomban. A fő cél a támadó játék segítése, nyilván lesznek feladataim a támadások szervezésében, de a gólszerzés jelentené a legnagyobb örömöt.


- Milyen a hangulat a válogatott háza táján, hogy fogadtak a többiek?

H.N.: Hétfőn kora délután találkoztunk a Vasas Jégcentrumban. Azóta is jól érzem magamat, a hangulat remek, a srácok nagyon rendesek, segítőkészek, szerintem igen jó társaság gyűlt most össze.


fotó: Mudra László/MJSZ

- Milyen elvárásokat fogalmazott meg a szakvezetés a játékoddal kapcsolatban?


H.N.: A felkészülés során a stáb részletesen ismertette az elképzeléseit, mindenki tudta, mit kell játszania. Én azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a lehető legtöbbet tudjak segíteni a csapattársaimnak.


- Már a Dél-Korea elleni felkészülési meccsen átestél a tűzkeresztségen; a mieink első gólja a te átadásodból született, jelentős szereped volt tehát a győzelemben. Hogy érezted magad a magyar válogatott mezében?


H.N.: Az elején izgultam egy kicsit, de ezen gyorsan túltettem magam. A gól előtt kaptam egy jó átadást és sikerült pontosan bejátszani a kapu elé Terbócsnak, aki nem hibázott. A találkozón végig jobbak voltunk, elég sok helyzetünk kimaradt, de az ellenfél kapusa kiválóan védett. A csütörtöki meccsre pihenőt kaptam, én azonban készen állok az újabb megmérettetésre.

Ezúton is gratulálunk Hári Norbertnek a sikeres bemutatkozáshoz és bízunk abban, hogy érte is izgulhatunk majd pénteken, a Franciaország elleni mérkőzésen!


NÉVJEGY

Név: Hári Norbert
Született: Budapest, 1995.09.28.
Posztja: támadó
Testmagasság: 172 cm
Testsúly: 74 kg
Ütőfogás: jobbos
Egyesülete: DEAC

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-11 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
A sereghajtó érkezik vasárnap

Admin * 2018-11-17 18:30:00

Responsive image
Sikeres túrában bizakodunk

Admin * 2019-01-25 11:44:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS