Erre senki se számított...

Frissítés: 2019-03-05 17:13:26

Magabiztosan készülődtek a mieink a GYERGYÓI HK elleni negyedik mérkőzésre. Joggal tehették, hiszen idegenben is legyőzték a vetélytársakat, 2-1-re vezettek a negyeddöntő összesítésében, reális esélyük nyílt tehát arra, hogy elhúzzanak az opponenstől.

Az első harmadot jobban kezdték a hazaiak, Hetényi Zolinak pár perc múltán veszélyes helyzetben kellett hárítania. Röviddel később Csomortányi Zsolt játékvezető megsérült, csak orvosi kezelés után tudta folytatni a találkozót. Egyre aktívabbak lettek az egyetemisták, ezt gyors egymásutánban két lövés is jelezte, majd Silló viharzott el a bal szélen, nagy lövését másodszorra hárította Goryachevskikh. 03.29-nél Berta lökte meg a palánknál az ellenfelét, a gyergyói látványosat esett, a játékvezetők pedig kiállították a mieink kapitányát. 05.19-nél egy gyergyói akció végén Steen kellemetlenkedett a vendégkapu előtt, a pakk oldalra perdült és az arra járó Vorobyev közelről betalált. Néhány percig oda-vissza hullámzott a játék. 13.32-nél Vorobyev indult meg egy az egyben, kicselezte a védőjét és laposan a hálóba lőtte a korongot. A 14. percben újra Silló indult meg, nagy bombáját kitolta a Gyergyó fehérorosz kapusa, a másik oldalon Hetényi Zoli fogta Ezhov lövését. 17.58-nál Vorobyev cselezte magát a kapu előterébe, majd megszerezte a harmadik gólját.



A 2. harmad elején úgy látszott, hogy Turcotte emelése Goryachevskikh-ről a gólvonal mögé pattant, de a játékvezetők némi videózás után nem ítéltek gólt, bár a DEAC cserepadja hevesen tiltakozott. Ebben a periódusban többet támadtak a mieink, a gólszerzés azonban nem sikerült. A 26. percben gyergyói akció végén Steen éles szögből értékesített egy keresztpasszt, már négy góllal mentek a hazaiak… David Musial ezen a ponton kapust cserélt, Gönczi Lajost küldte a jégre. A csarnokban egyre forróbb lett a levegő, előbb Berta került a büntetőpadra, azután Ezhov, majd Vincze Péter kente a palánkra Benedeket, amiért 2+10 percet kapott. 34.23-nál kiderült, hogy a sértett félnek nem esett baja, ezúttal ő szabálytalankodott. 36.14-nél Constantin üresben lépett ki, Gönczi kikorcsolyázott, a román csatár azonban elvitte mellette a pakkot és az üres kapuba lőtte. A 38. percben Góga növelte büntetésperceinek számát, az eredmény nem változott.



A 3. harmad eleje főleg mezőnyjátékkal telt el. A 44. percben Orbán durván palánkra lökte Izacky-t, 5+20 percre büntették, míg az elégtételt venni szándékozó Novotny 2 percet kapott. Feszült, ideges hangulatban folytatódott a harmad; 50.33-nál Pestunov Novotny-val, Bobcek Turcotte-al viaskodott, végül 2-2 percet tölthettek a büntetőpadon. 53.07-nél Góga ugrott ki, a debreceni védők csak szemmel verték, így zavartalanul lőhetett a hálónkba. Öt és fél perccel később Elekes-Darabont is betalált, góljával kialakult a meccs végeredménye. A mezőnyben egyenrangú felek voltak a mieink, többet lőttek kapura, mint az ellenfelük, a góllövés azonban nem ment, valahol a mérkőzés folyamán elvesztettük a fonalat.



Váratlan vereségbe futottak bele a Gyergyói HK elleni negyedik meccsükön a mieink. Az esetleges csatavesztés nyilván szerepelt a lehetséges opciók között, a vereség aránya az, ami leginkább fájdalmas és bosszantó számunkra. Nézzünk azonban a tények mögé, mielőtt búnak eresztenénk a fejünket! Veszítettünk, de csak egy találkozót, a negyeddöntő vége még messze van, addig bőven lesz lehetőségünk javítani, elsőként szerdán, a következő hazai mérkőzésen. Nem véletlen, hogy a profi sportolók mindig előre tekintenek, nem foglalkoznak lezárt dolgokkal, ami esetünkben is célravezető lesz. A debreceni együttes szimpatizánsai azzal segíthetnek a legtöbbet, ha töretlenül bíznak a kedvenceikben, akik sok nagy csatában bizonyították már a képességeiket. Az előny ismételt megszerzése főképpen szakmai tényezőkön múlik, ilyenek például a hatékonyabb védekezés és a támadó játék eredményességének javítása. Mindez kizárólag a stáb és a játékosok dolga, a miénk pedig az, hogy támogassuk a fiúkat, érezzék a feléjük sugárzó bizalmat és szeretetet! Az igazi sportember mindig győzni akar, az igazi szurkoló mindig bizakodó, legyen ez a vezérelve a következő napoknak!

Gyergyói HK vs DEAC 7-0 (3-0, 2-0, 2-0) 2-2
Gólszerzők: Vorobyev(3), Steen, Constantin, Góga és Elekes-Darabont

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-04 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS