Újabb „hazatérők”: Molnár és Vincze a DEAC-ban

2018-06-08 10:45:00

Újabb kiváló, fiatal játékosokat igazolt a DEAC jégkorong szakosztálya. A két debreceni nevelésű támadó, Molnár Dávid és Vincze Péter Tamás egy év kihagyás után újra cívis-színekben hasítja a jeget. Előbbi visszatér, utóbbi pedig most készül a Debreceni Egyetemre.

A hét elején leigazolt csatár, Berta Ákos és Németh Attila, valamint a hátvéd Hetényi Péterrel együtt tehát ötre bővült a formálódó DEAC játékosainak száma.

A 20 esztendős Molnár Dávid a cívisvárosban született, a Debreceni HK saját nevelésű játékosa. A 2016-2017-es szezonban 26 MOL Liga mérkőzésen játszott, összesen 51 MOL és ERSTE Liga találkozón lépett jégre. A 2017-2018-as szezonban a MAC Budapest sportolója volt. A csatár kétszeres korosztályos világbajnok, a 2015-2016-os szezonban az U18-as Divízió 1/B. csoportos VB-n, egy évvel később pedig az U20-as Divízió 1/B-s világbajnokságon szerzett aranyérmet. (Adatforrás: Elite Prospects.com). Molnár az előző idényben bajnoki címet nyert a MAC csapatával az ERSTE Ligában, végül mégis Debrecen mellett döntött.

„- Egyrészt nagyon hiányzott a debreceni közeg, az itteni élet, másrészt tetszettek a DEAC menedzsmentjének elképzelései a fokozatos építkezésről és arról, hogy kiemelten számítanak a fiatal játékosokra. Úgy látom, hogy Debrecenben adottak lesznek a profi szintű működés feltételei. Ez egy új kezdet, egy nagy kihívás, aminek én is szeretnék részese lenni. Amit hallottam a csapatról, annak alapján úgy vélem, hogy nívós kis brigád formálódik, együtt komoly sikereket érhetünk el. Remélem, hogy több játéklehetőséget kapok majd, mint az előző idényben, különösen a speciális játékhelyzetekben. Szerintem a következő szezonban az 1-4. hely valamelyikét célba tudjuk venni. Ez ugyan nem a papírforma, ám a hokiban bármi lehetséges. Ha pedig nem sikerül azonnal, akkor sincs okunk az elkeseredésre. Dolgozunk, építkezünk tovább” – mondta Molnár. A csatár kitért arra is, bízik abban, hogy sikerül majd élvezhető, jó hokit produkálni. Ezzel pedig egyre több és több szurkolót kicsalogatni a Debreceni Jégcsarnokba.

A szintén csatár poszton bevethető Vincze Péter Tamás 1996-ban született Nyíregyházán. A sportág fortélyait Debrecenben tanulta, a DHK saját nevelésű sportolója. A MOL Ligában 2014-ben mutatkozott be, a küzdelemsorozatban összesen 85 mérkőzésen szerepelt. Az elmúlt idényben a Hokiklub Budapest szlovák 3. ligás felnőtt csapatában játszott, onnan tér vissza nevelőegyesületéhez (Adatforrás: Elite Prospects.com).

„- Számomra ez nem volt egy elvesztegetett szezon. Sok játékidőt kaptam, jól ment a hoki, és a szlovák 3. liga színvonala is jóval komolyabb, mint egyesek gondolják. Az ERSTE Liga az persze más szint. Mindig szerettem Debrecenben játszani, ezért örömmel fogadtam el a felkínált lehetőséget, nem kellett sokat gondolkodnom rajta. Úgy tudom, sokan visszatérnek a régi gárdából, remélem, hogy jó szellemű, ütős csapat fog összeállni. Örülök, hogy a fiatalok megkapják majd az őket megillető bizalmat és lehetőséget, amit jó játékkal fognak viszonozni. A magam részéről a fiatalos lendületet és a győzni akarást tudom beletenni a közösbe – fogalmazott Vincze Péter Tamás, aki azt is elárulta, várakozásai szerint a DEAC legalább a negyeddöntőig juthat majd az ERSTE Ligában, illetve, hogy optimista, ezért inkább a legjobb négy közé jutásra szavazna. A csatár szeretné kihasználni a továbbtanulási lehetőséget is, így már beadta a jelentkezését a Debreceni Egyetem rekreációs, illetve sportmenedzseri szakára.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-06-08 10:45:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS