Ráhajtunk a Brassó elleni meccsre is

Frissítés: 2020-02-03 09:29:09

A DEAC csapatának háza táján mostanság különösen bizakodó a hangulat, ami természetes a Csíkszereda ellen aratott szép győzelem után. Annál is inkább, mivel az alapszakasz bajnok két vállra fektetése még véletlenül sem „kicsúszott eredmény” volt, az erdélyi együttes ugyancsak csipkedte magát, de ezúttal nem boldogultak a mieinkkel. Mindez azonban már „csak” szép emlék, ami az önbizalom erősítésében segíthet, hiszen vasárnap este újabb összecsapás kezdődik, a Corona Brassó együttesével szemben.

Holnapi ellenfelünk túlzás nélkül bivalyerős alakulat, nem véletlenül voltak bronzérmes pozícióban az alapszakasz végén. A középszakaszt 2 bónusz ponttal indították, utána legyőzték a Csíkszerdát, de elég volt egy hosszabbításos és egy rendes játékidőben elszenvedett vereség, hogy a felsőházi tabella negyedik helyén találják magukat. Mindezekből persze nem tanácsos hosszabb távú következtetéseket levonni. Egyrészt a felsőházi ranglista végén tanyázó triónak egyaránt 6 pontja van, másrészt a középszakaszban erősorrend már szinte nem is létezik. Az FTC és az Acélbikák ugyan meglépni látszanak, de ki tudja, meddig tart a menetelésük. Mindenesetre pár óra múlva okosabbak leszünk, ma este a zöld-fehérek éppen a brassóiakkal meccselnek, nagy kérdés, mire jutnak ellenük.



Az biztos, hogy a nemzetközi szünet miatt néhány napos pauza következik, február 12-én folytatódik a pontvadászat. Mivel a mieink 13-án már Brassóban, utána Szeredában lépnek a jégre, elsődleges fontosságú, hogy vasárnap kihasználjuk a hazai pálya kínálta előnyöket. Az ellenfeleink általában nem szeretnek Debrecenben játszani, szokatlan számukra a kisebb pálya, a szurkolók is erőteljesen támogatják a hazai csapatot. Persze ez nem minden, a pontokat a jégen kell megszerezni. A mieink az utolsó két mérkőzésükön egyre javuló játékot produkáltak, különösen a csíkiek ellen. A rövid cserepad és három gólerős támadó hiánya által okozott hátrányokat önfeláldozó, fegyelmezett csapatmunkával és hatékony támadó játékkal sikerült ellensúlyozniuk. Az sem mellékes, hogy az említetteken kívül kifejezetten izgalmas, jó meccseket tudtunk játszani, ami szintén jelentős haditettnek minősítendő. Ezeket az erényeket kell majd a Brassóval szemben is csillogtatni, akkor lehet reális esélyünk a győzelemre.



Nyilván a pontokért nagyon keményen meg kell dolgozni, ami szerencsére nem idegen a DEAC együttesétől. Több ízben is említettük már, hogy az ellenfelünknek nincs gondja a cserepad hosszával, a keretükben számos minőségi légiós- és erdélyi játékos található. Az említettek nagy része alkalmas arra, hogy a maguk javára döntsenek el mérkőzéseket. A mieinknek nem elegendő a csatárokra figyelni, mivel a vendégek a védők között is több ponterős kanadai játékost tudnak felvonultatni. Természetesen a debreceni stáb is feltérképezte már az ellenfelet, reméljük, hogy nem tudnak majd kellemetlen meglepetést okozni.



Röviden ez a helyzet bő egy nappal az újabb rangadó előtt. Csak ismételni tudjuk, hogy roppant kemény találkozó vár a srácokra, ők azonban nem szoktak az ellenfelektől megijedni. A szurkolók, mint mindig, ezúttal is győzelmet várnak a csapatuktól, ehhez azonban nagy szükség lesz a folyamatos és hangos biztatásra is. Bízunk abban, hogy sikerül majd túlszárnyalniuk a Csíkszereda elleni találkozón produkált, komoly hangerőt! Reméljük, hogy kevesen maradnak otthon, nekik ajánljuk szíves figyelmébe a sportstream fizetős, élő közvetítését, amely ide kattintva érhető el.

DEAC vs Corona Brasov
2020.02.02. (vasárnap) 18:30
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-01 17:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem voltunk csúcsformában

Admin * 2020-01-15 09:00:00

Responsive image
Dunában kezdjük a középszakaszt

Admin * 2020-01-20 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS