Nyolcat szórtunk a HKB ellen

Frissítés: 2019-10-23 10:41:12

Két hét sem telt el a HKB és a DEAC legutóbbi budapesti meccse óta és a Tüskecsarnok jegén újfent összecsapott egymással a két vetélytárs. A különbség előzetesen abban állt, hogy október 22-ei mérkőzés nem az ERSTE Liga, hanem a Magyar Kupa égisze alatt került sorra. Ettől függetlenül egy picit féltettük a mieinket, hiszen két nappal korábban, Debrecenben bizony keményen meg kellett küzdenünk a győzelemért. Az aggódás azonban fölöslegesnek bizonyult; a találkozón erődemonstrációt tartottak a mieink és nagyvonalú játékkal kiütötték az ellenfelüket.

Az 1. harmadban az egyetemista csapat azonnal nekiugrott az ellenfelének és „menetből támadva” gyorsan megszerezte a vezetést. 03.23-nál Izacky a semleges harmadban vette át Sági átadását, majd a kapu elé kanyarodva fonákkal Kiss Bence hálójába vágta. A HKB szórványos támadásait jól szűrte meg a DEAC védelme, a 4. percben Gönczi Lajos biztosan hárította Pihlqvist lövését. 06.13-nál született meg a következő találatunk; Berta a jobb szélen vezetett támadást, Filbrandt-hoz passzolt, tőle a túlsó vas közelében helyezkedő Hári kapta a pakkot és az ellenkező sarokba lőtte. A következő időszak oda-vissza hullámzó játékkal telt el, a fővárosi együttes nem tudta feltörni jól záró debreceni védelmet. A 16. perc táján Rutherford szép cselekkel érkezett meg a HKB kapuja elé, a lövés pillanatában kihúzták a lábát, emberfórba kerültünk. Az előnyt 17 másodperccel később sikerült gólra váltani, az előre húzódott Mestyán talált a hazaiak kapujába. Két perccel a harmad vége előtt Rutherford kétszer egymás után fonákkal veszélyeztetett, majd Izacky szólója maradt ki az utolsó másodpercekben.

A 2. játékrész legelején folytatódott a debreceni gólszüret, 21.07-nél Rutherford bűvölte a pakkot a HKB harmadában, Hári adta tovább a játékszert, Berta pedig kapásból bezúzta. 26.52-nél Vokla indításának „szeme volt”, Izacky lépett el és ellentmondást nem tűrően a hazai hálóba bombázott. A 29. percben Pihlqvist értékesített egy kipattanót, de játék képe arra utalt, hogy kevés az esély a HKB felzárkózására. A 11. percben megpróbálták, de a korong mellészállt, a mieink kapuja elmozdult, amivel véget is ért a veszély. 33.22-nél Izacky-t állították ki, nem sokkal később, a HKB részéről Lőczi is kiszállt, így végül a mieink kerültek emberelőnybe. 37.20-at mutatott az időmérő, amikor sikerült ezt a fórt is értékesíteni; Kuleshov érkezett pontosan Hári átadására. Az utolsó percben még rendeztünk egy tűzijátékot a hazai kapu előtt, de a gól ezúttal nem jött össze.

A 3. harmadra Ian Sylves érkezett a HKB kapujába. A beállása nem hozott változást, rövidesen őt is felavatták a debreceni támadók; 21.07-nél Novotny átadásából Hári már a 7. találatunkat szerezte. A 49. percben Hári passzából Berta szerzett okos gólt, a „csk” is másodjára volt eredményes! 51.45-nél Phil Kiss a büntetőpadra került, de a hátrányt magabiztosan védekezték ki a vendégek. A játékrész 16. percében Filep szép cselsorozata után Vokla tette kapura a pakkot, de a ketrec elmozdult, nem tudtuk tovább növelni a találataink számát. Az utolsó percek csendesebb játékkal teltek, egyik csapatnak sem volt már oka a sietségre.

Nagyarányú, mondhatjuk azt, megrendítő vereséget mértek a mieink a HKB csapatára. A fővárosi együttes ezúttal nem tudta átlépni a saját árnyékát, úgy tűnt, hogy a debreceni srácok különösebb megerőltetés nélkül lövöldözik a gólokat. Izacky két találata mellett Hári öt, Berta és Sági 3-3 pontot jegyzett, Rutherford is benne volt két gólban, a fiatal kapus, Gönczi Lajos pedig egy gólpasszt adott. A mieink biztonságos előnnyel készülődhetnek az október 30-ai, debreceni visszavágóra.

David Musial vezetőedző elégedetten nyugtázta játékosai kiváló teljesítményét: „Örülök, hogy sikerült sok gólt szereznünk, ez az a teljesítmény, ami az előző mérkőzésen benne maradhatott a társaságban. A gyors találatoknak köszönhetően gyorsan növekedett a magabiztosságunk, ezáltal a taktikai elemek is jól működtek. Külön örülök annak, hogy a kapunkban Gönczi Lajos kiváló védésekkel mutatkozott be.”

Hokiklub Budapest – DEAC 1-8 (0-3, 1-3, 0-2)
Gólszerzők: Izacky(2), Hári(2), Berta(2) Mestyán, Kuleshov, illetve Pihlqvist

=Müller Károly=; fotó: Hokiklub Budapest


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-23 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Magyar Kupa elődöntője a tét

Admin * 2020-01-04 17:30:00

Responsive image
Készülhetünk a MAC Újbuda ellen

Admin * 2019-10-31 09:00:00

Responsive image
Célunk a továbbjutás

Admin * 2019-10-29 13:42:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS