A Magyar Kupa elődöntője a tét

Frissítés: 2020-01-06 09:13:17

A MAC Újbuda, vagy a DEAC csapata jut be az elődöntőbe, ahol az FTC-Telekom együttesével mérkőzhet meg a döntőbe jutásért; november vége óta ez az egyetlen eldöntendő kérdés az idei Magyar Kupában.

A két vetélytárs november 20-án Debrecenben már találkozott egymással, akkor a MAC eléggé simán 5-2-re győzött. Mivel a végelszámolásban a két meccs összesített eredménye számít, a fővárosi együttes a miénknél sokkal jobb pozícióban várja a visszavágót. Ellenfelünk az utóbbi időben feledhetően teljesít a szlovák Extraligában, 5 meccses nyeretlenségi sorozatban vannak és csak a 11. helyen tanyáznak a ranglistán. Számunkra mindez kevéssé releváns, az Extraliga a miénknél nem csupán magasabban jegyzett, hanem ténylegesen is erősebb bajnokság, semmiképpen sem állítható párhuzamba az ERSTE Ligával. Ráadásul a vetélytárs tovább erősödött, a minap jelentették be az olasz válogatott kapus, Andreas Bernard leigazolását. Amennyiben játszik majd ellenünk, az újabb nehézséget jelent az egyetemista csapat számára.



A mieink helyzete egyébként is nagyon nehéz; a sérültjeink közül nagy valószínűség szerint senki nem lesz vasárnap bevethető, miközben az FTC ellen pénteken még benevezett Clint Filbrandt is ágynak esett. Ilyen körülmények között reálisan csakis az lehet a cél, hogy minél jobban megnehezítsük az Extraligás alakulat dolgát. A csapat mentalitását ismerve, biztosak lehetünk abban, hogy az egyetemisták küzdeni fognak azért, hogy emelt fővel jöhessenek le a jégről. Természetesen a meglepetés sem kizárt, de a mérkőzés egyértelmű esélyese az újbudai együttes. A MAC szombaton még játszik egy bajnokit az éllovas Kassával, de nagyon valószínű, hogy a találkozójuk végeredménye érdemben nem befolyásolja a Magyar Kupa meccs alakulását.

Végső soron az a feladat, hogy harcoljunk az utolsó pillanatig, aztán majd elválik, hogy mindez mire lesz elegendő.

MAC Újbuda vs DEAC
2020.01.05. (vasárnap) 18.30
Tüskecsarnok



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-04 17:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS