Extraligás együttes ellen lépünk a jégre

Frissítés: 2019-11-20 12:33:59

Az idei Magyar Kupa selejtező körének végén a MAC Újbuda lesz a DEAC csapatának ellenfele, őket fogadjuk szerdán este a Debreceni Jégcsarnokban. Az első oda-vissza kört magabiztosan abszolválták a mieink, egy győzelem és egy döntetlen került a mérlegbe a HKB ellen, a második körben pedig máris az elődöntőbe kerülés a tét.

A kiemelések révén ugyanis az a helyzet állt elő, hogy a leginkább preferált fehérváriak egy győzelemmel már ott lehetnek a döntőben, de a többi kiemeltnek is elég két kört menetelnie. Térjünk azonban vissza a holnapi vetélytársunkhoz, amelyik a miénknél magasabban jegyzett bajnokságból, a szlovák Extraligából érkezik. Épp ezért a játékerejükről nincsen közvetlen tapasztalatunk, csak azt vehetjük számba, hogyan teljesítenek az északi szomszédnál zajló pontvadászatában. Ezen a terepen eddig kétarcúnak bizonyultak az újbudaiak, jól kezdtek, eddig hét győzelmet könyvelhettek el, ám ezután hullámvölgybe kerültek, amiből mostanáig nem sikerült kikászálódniuk. Jelen pillanatban a 21 találkozón szerzett 24 pontjukkal a 11. helyen állnak a 13 csapatos bajnokságban. Az utolsó három meccsüket elbukták; a Slovan után komoly zakót kaptak a Trencséntől, hétfőn pedig a Dukla Michalovce verte meg őket a Tüskében. Óva intenénk a tisztelt szurkolókat attól, hogy ennek alapján elégedetten dörzsölni kezdjék a kezüket, mondván; talán nem is olyan rossz a sorsolásunk! Valójában szinte mindegy, hogy a kiemeltek közül kivel kell felvenni a harcot, mindannyian előbbre tartanak, úgy a tapasztalat, mint a játékerő dolgában.


fotó: MAC Újbuda

A MAC a puszta hírnevén túl is roppant erős, mindenki számára veszélyes ellenfél, kemény ellenfeleink voltak annak idején, még a MOL Ligában. Jelenlegi játékosaik közül ismerősen cseng Sofron, Bálizs, Terbócs és a többi magyar játékos neve, Chris Bodo, Brance Orbán és Tomás Klempa is veszélyes támadóként vívtak ki maguknak elismerést. Majoross Gergely vezetőedző együttese számos magyar válogatott játékossal rendelkezik. A MAC kimagaslóan teljesít a támadó játékban, a szerzett gólok terén a harmadikak az Extraligában, a védőmunkában azonban akadnak gyenge pontjaik. A mieinktől nem idegen a szilárd védekezésen alapuló, offenzív jégkorong, persze nem mellékes, hogy a sérültjeink közül kik vehetnek majd részt a szerda esti összecsapáson.

Szóban könnyű a recept, de egyértelmű, hogy a végsőkig koncentrált, fegyelmezett védekezés és a helyzetek hatékony kihasználása alapvető fontosságú. A közönség szintén rengeteget segíthet, bízunk abban, hogy sokan eljönnek rangadó-nézőbe és folyamatosan buzdítják majd a kedvenceket, akik talán a szezon eddigi legnehezebb meccsére készülődnek!

DEAC vs MAC Újbuda
2019.11.20. (szerda) 18:30
Debreceni Jégcsarnok

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-19 14:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Magyar Kupa elődöntője a tét

Admin * 2020-01-04 17:30:00

Responsive image
Nyolcat szórtunk a HKB ellen

Admin * 2019-10-23 10:00:00

Responsive image
Célunk a továbbjutás

Admin * 2019-10-29 13:42:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS