„A legjobbunkat akarjuk nyújtani”

Frissítés: 2018-09-12 20:28:14

Ferencváros-DEAC összecsapással rajtol az Erste Liga alapszakasza szeptember 9-én, vasárnap 18 órakor a Pesterzsébeti Jégcsarnokban. Jövő héten pedig már két hazai meccsen is szurkolhatunk a Debreceni Egyetem jégkorong-alakulatának.

Szeptember 11-én, kedden 18 órától rendezik a Vasas elleni derbit a Debreceni Jégcsarnokban, pénteken pedig a Fehérvári Titánokkal játszik a csapat. Az Erste Liga szezonrajtja kapcsán tartottak 7-én, pénteken sajtótájékoztatót a Derék utcai létesítményben.

Bács Zoltán kancellár az évindító eseményen örömének adott hangot, hogy egy újabb DEAC-csapat kezdi meg a bajnokságot a legmagasabb osztályban. Kiemelte, hogy Fodor András szakosztályvezető irányításával egy olyan közeget sikerült néhány hónap alatt kialakítani, ami igazán méltó a városhoz és az egyetemhez is.

– Reméljük, hogy ez a pályán is meg fog mutatkozni. Azt valljuk, hogy a sport a versenyről és a győzelmekről szól, de a lényege nem az, hanem a közösségépítés és az értékteremtés. Bízunk benne, hogy a DEAC-ban ezt fel lehet fedezni kívülről is, és ez a szakosztály élen járó lesz ebben – hangsúlyozta a kancellár.

Papp László polgármester az eseményen felsőkategóriás sportnak nevezte a jégkorongot, amely meghatározó szerepet játszik a város életében.

- Ezt a sportot gyakorlatilag az a szeretet, az az elkötelezettség tartotta életben Debrecenben, ami a szülők és a gyerekek részéről megnyilvánult. Erre nem lehet senkinek nemet mondania. Amikor gond volt a jégkorong finanszírozásával, működtetésével, akkor ez volt a legfőbb szempont. A jégkorongnak helye van Debrecenben, tekintettel arra, hogy nagyon komoly érdeklődés és szándék mutatkozik a szülők, a gyerekek részéről a sport iránt. Egy önkormányzatnak ezt pedig mindenképpen meg kell hallania, figyelembe kell vennie – mondta a városvezető, aki hozzátette, hogy a kitűnő infrastrukturális feltételek mellett idén 50 millió forinttal támogatja a debreceni önkormányzat a jégkorongsportot. Egyben kitért arra is, mint a hogy más sportágak esetében, úgy a jégkorongsportban is egy új felállásban, a város és a Debreceni Egyetem közötti együttműködésében garantálják a sportág működését.

Fodor András a DEAC jégkorongcsapatának szakosztályvezetője elmondta, hogy nagyon komoly felkészülési időszakon van túl a csapat és a szakosztály.

- A háttérmunka látszik már most is, és látszani fog majd a jövő keddi, első hazai mérkőzésen is. Ami a csapatot illeti, nyolc felkészülési meccsen van túl az együttes. Előbb egy nagyon-nagyon erős csehországi tornán voltunk, majd megvertük idegenben és itthon is a Vasast. A hétvégén két Erste Ligás együttest és a Steaua-t is legyőzve megnyertük a Gyilkos-tó Kupát. Ezzel kicsit meg is leptük a jégkorong közvéleményt, úgyhogy most már mindenki nagyon várja, hogy vasárnap a ligában a Fradi ellen, és aztán jövő héten, kedden és pénteken a Vasas, illetve a Fehérvár ellen mire lesz képes a gárda – vélekedett Fodor András.

David Musial, a csapat cseh-német vezetőedzője elégedetten beszélt a felkészülési szezonról. Elmondta, hogy az előszezonban nem kifejezetten a győzelmekért léptek pályára, hanem azért, hogy a játékosok magabiztosságot szerezzenek. Bejelentette, hogy sikerült tovább erősíteni a csapatot két támadóval, a cseh Dominik Kafkával és a kanadai Hugo Turcotte-tal.

- Nagyon örülök, hogy a következő három hónapban Dominik Kafka a mi játékosunk lesz. Ő ugye igen fiatal, mindössze 22 éves, és minden meccsén lőtt gólt a DEAC színeiben a Gyilkos-tó kupán. Hugo Turcotte velünk kezdi meg a harmadik szezonját ebben a ligában, és eddig mindig harminc gól fölött lőtt. Személyében egy olyan ember csatlakozott a csapathoz, aki sikerekhez vezethet minket – vélekedett David Musial. A vezetőedző a csapat stílusával kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta, egy nagyon egyszerű taktikával próbálnak játszani, amelyet főleg az észak amerikai kontinensen szokásos használni. Bizakodásának adott hangot ezzel kapcsolatban, mondván, az egyszerű mindig jól működik.

Berta Ákos csapatkapitány a sajtó képviselőinek kifejtette, hogy egy igazán kiegyensúlyozott szezont vár.



- Úgy érzem, hogy egy nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Sok mérkőzést játszottunk, nagyon jó tornákon vettünk részt. Azt edző megismerhetett minket, játékosokat, az automatizmusok kialakulhattak ez idő alatt. Igaz, hogy egy hónap alatt nem lehet csodát tenni, de eddig minden rendben. Hiába vagyunk új csapat, valahol mégiscsak ismerjük egymást, talán az lesz az újdonság, hogy nálunk nagyon sok fiatal, akár debreceni nevelésű játékos is szerephez juthat – tette hozzá a rutinos támadó. A csapatkapitány hangsúlyozta, az együttes mindent meg fog tenni azért, hogy öröm legyen kijárni a Jégcsarnokba, hiszen az a cél, hogy híre menjen a DEAC-nak, illetve, hogy meccsről meccsre megtöltsék a csarnokot.

Az együttes négy sorral fog nekivágni a szezonnak. Ezek közül három nagyjából egyforma erőt képvisel. A fiataloknak pedig minél több jégidőt szeretnének biztosítani, hogy egyre jobban teljesítsenek. A csapatban egyébként másfél sornyi, egészen pontosan hét olyan játékos van, akik ősztől a Debreceni Egyetem tanulnak, ám cél, hogy ez a szám tovább bővüljön.

A sajtótájékoztató zárásaként Fodor András szakosztályvezető a csapat nevében egy-egy névvel és számmal ellátott szurkolói mezt ajándékozott Bács Zoltán kancellárnak és Papp László polgármesternek. A városvezető pedig egy DEAC-sálat is átvehetett. Végül a kancellár és a polgármester is megváltotta egész éves bérletét a jégkorongmeccsekre a Debreceni Jégcsarnok sportboltjában.

Ezek a bérletek DEAC-unipass kártyák formájában továbbra is megvásárolhatók, és az egyetemi kártyákra is applikálhatóak. A kártya sok más funkcióra, például fizetésre is használható, illetve kedvezményekre is jogosít.

További képek a galériában: deacjegkorong.hu/galeria


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-09-07 16:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS