David Musial és Hetényi Zoltán továbbra is a DEAC-ban

Frissítés: 2020-02-12 12:26:08

Már biztos, hogy a következő szezont is a DEAC-nál tölti jégkorongcsapatunk két meghatározó személyisége, David Musial vezetőedző és válogatott kapusunk, Hetényi Zoltán.

Bár még nincs vége a 2019-2020-as szezonnak, de a Debreceni Egyetem jégkorongszakosztálya már a következő bajnokság keretének kialakításán dolgozik. Ennek első lépése, hogy klubunk plusz két évvel meghosszabbította David Musial idény végén lejáró szerződését, míg Hetényi Zoltán egy plusz egy évre szóló kontraktust írt alá – tudtuk meg Fodor András szakosztályvezetőtől.

A 44 éves, cseh-német kettős állampolgárságú szakvezető 2018 májusában lett a DEAC vezetőedzője. Irányításával együttesünk rögtön a legjobb négy közé jutott, majd végül a harmadik helyen végzett, ami az akkor újonc DEAC-tól kimagasló teljesítménynek számított. Az idei szezonban is folytatták remek szereplésüket hokisaink, hiszen újfent a felsőházban küzdhetnek a végső sikerért.

A hétszeres magyar bajnok, válogatott hálóőr, Hetényi Zoltán 2018 augusztusa óta erősíti a DEAC keretét. A kiváló kapus Debrecenbe érkezésekor azt nyilatkozta, hogy szeretne az egyetemen diplomát szerezni, ezzel párhuzamosan a jégen is jól teljesíteni. Mindkét területen jó irányba halad, hiszen a DE Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi-, és Környezetgazdálkodási Karán kiváló eredményekkel végzi tanulmányait, a mérkőzéseken pedig rendre a csapat húzóembere. Az Erste Liga kapusstatisztikája szerint 93,29 százalékos védési mutatóval rendelkezik, jelentős érdemeket szerzett abban, hogy idén is a legjobbak között van a DEAC.

Jégkorongcsapatunk jelenleg a harmadik helyen áll a középszakasz felsőházában, hátránya mindössze egy pont a második helyen álló Dunaújvárosi Acélbikák és négy pont az éllovas Ferencvárossal szemben.

Fodor András szakosztályvezető elmondta, hogy a következő napokban újabb játékosokkal tárgyal a klub, így további bejelentések várhatóak.

NyD


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-11 14:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy lehetőséget hagytunk ki

Admin * 2019-01-07 12:00:00

Responsive image
Kellemetlen ellenfélhez látogatunk

Admin * 2018-12-20 16:00:00

Responsive image
Ők a kaput lőtték, mi a gólokat

Admin * 2019-01-22 10:45:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS