Pontokkal zárnánk az erdélyi túrát

Frissítés: 2020-01-15 09:33:44

A DEAC csapata kedden este Gyergyóban kezdi meg az alapszakaszt lezáró erdélyi túrát. A gyergyói együttes komoly ellenfél, a mieinknek azonban nem csupán velük kell megküzdeni, hasonlóan fontosak az alapszakasz során megszerezhető bónusz pontok is.

Jelenleg 62 egységgel a 4. helyet foglaljuk el az ERSTE Liga ranglistáján, a mezőny azonban sűrű, 3 ponttal előz meg minket a Brassó, mögöttünk 2 ponttal állnak az Acélbikák, és ha az utóbbiak ma győznek a Hokiklub otthonában, akár meg is előzhetnek bennünket. Az 5. helyezettnek viszont nem jár bónusz pont, ezt tehát lehetőség szerint el kellene kerülni.



Első ellenfelünk, a Gyergyói HK jóval könnyebb helyzetben van az alsóházban. Pillanatnyilag a hetedikek, az UTE utolérésére matematikai esélyük sincs, de őket sem előzheti meg hátulról senki. Ha bárki is abban bizakodna, hogy az erdélyi gárda emiatt kicsit lazábban veszi majd a keddi találkozót, alighanem nagyot téved. A gyergyóiak eddig háromszor meccseltek a mieinkkel és mindegyiken veszítettek. Ez frusztrálta a gyergyói csapatot éppúgy, mint a szurkolókat, biztosak lehetünk abban, hogy kettőzött erővel küzdenek majd azért, hogy kozmetikázzák a számlát. A ellenfél ráadásul jól felkészített, erős csapat, akik számos minőségi légióssal és erdélyi magyar játékossal rendelkeznek. A mieink esélyeit boncolgatva még mindig a cserepad hossza a fő gond, bár mintha javulna a legutóbb még nagyon elkeserítő állapot. Berta és Rutherford biztosan nem léphet még a jégre, a többiek gyógyulófélben vannak, de még nem lehet 100%-os bizonyossággal tudni, kik vállalják a játékot. A napi keret hosszától függetlenül a társaság belső kohéziója magas szinten van, bizton számíthatunk arra, hogy az utolsó pillanatig harcolni fognak egymásért, a csapatért. Küzdelmes, kemény mérkőzésre számíthatunk, de szilárd, fókuszált védekezéssel, valamint hatékony támadó játékkal komoly esélyünk van a győzelemre.



Fontos lenne egy nyert meccsel indítani a túrát, ami sokban meghatározhatná a szeredai mérkőzést is, amelyen a hazai csapatot nem terheli igazi eredménykényszer. A DEAC együttese már a mai napon elindult Erdélybe, a keddi mérkőzés helyszínén Musial mester egy edzést még bizonyosan levezényel.

Gyergyói HK – DEAC
2020.01.14. (kedd) 18.30
Gyergyószentmiklós



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-13 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS