Számítunk a három pontra

Frissítés: 2020-01-09 10:30:53

Január 8-án este ismét idegenben lépnek a jégre az egyetemisták, az ellenfelük ez alkalommal a Schiller-Vasas HC együttese lesz. Az ERSTE Liga tabellája szerint a vetélytársakat egy világ (konkrétan 45 pont) választja el egymástól, ám esetünkben ez minden, csak nem reális összehasonlítási alap.

A mieink helyzete a papírforma ellenére sem tűnik rózsásnak. A debreceni legénység december végén kiváló formában hokizott, a srácok rövid cserepaddal is biztosan nyertek az Acélbikák, valamint a HKB ellen. Az új év első találkozójára a jó formát nem igazán sikerült átmenteni, bár ekkor került sorra a legnehezebb ellenfél, az FTC-Telekom. A hadra fogható létszám még tovább szűkült, meccs közben kellett búcsút venni a lebetegedett Filbrandt-tól, és a történet azóta sem javult számottevően.



A Vasas fiataljai viszont lendületben vannak, nyilván az önbizalmuk is jócskán megnőtt a jó kerettel rendelkező Gyergyói HK legyőzése óta. A piros-kékek nagyon megtanultak védekezni, de a kontráik is életveszélyesek, ráadásul teher nélkül tudnak játszani. A debreceni alakulat tapasztalat és játékerő dolgában egyaránt felülmúlja Ladányi Balázs csikócsapatát, ám a mieinknek jócskán van vesztenivalójuk. Alapból talán nem lenne komoly baj, de a sérültek és betegek listája csak nehezen akar leapadni. A DEAC menedzsmentje jelenleg is az orvosok véleményére vár, még korántsem dőlt el, milyen kerettel tudunk szerdán pályára lépni. Hári, Mestyán végre visszatérnek, Berta, Rutherford és Filbrandt nagy valószínűséggel nem öltözik, de újabban Essery felől is riasztó hírek érkeznek. Ez csaknem egy sornyi játékos, fölösleges lenne a dolgokat tovább magyarázni. Eleve nem ígérkezett könnyűnek a Vasas elleni összecsapás, jelen állapotok szerint pedig különösen keménynek tűnik. Már nem a felsőházi tagságról van szó, hanem arról, milyen pozícióból tudunk nekivágni a középszakasznak. Magyarán, nagyon kellenek a pontok.



Az összes rossz előjel ellenére, még mindig felénk billen a mérleg nyelve, a debreceni szurkolók is győzelmet várnak a kedvenceiktől. David Musial közismerten remek taktikus, biztosak lehetünk abban, hogy ezúttal is minden lehetőséget számba véve készíti el a taktikai hadrendet. Bizonyára nagy szerepet szán a fiataloknak, akik végigjátszották a MAC elleni kupameccset és szépen megállták a helyüket. A szerdai mérkőzésen is hasonló, vagy még ütősebb játékot várunk tőlük. A nagyon fegyelmezett, egyszerű, célratörő játék, a határozott védekezés és a hatékony támadásvezetés lehet a kulcsa a mieink sikerének, amivel megint nyerhetünk néhány napot, talán eleget néhány sérültünk felgyógyulásához.

Schiller-Vasas HC vs DEAC
2020.01.08. (szerda) 18:40
Vasas Jégcentrum



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-07 15:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
A hetedik győzelem zsinórban

Admin * 2019-10-25 09:55:00

Responsive image
Erdélyi újonc érkezik

Admin * 2018-10-11 13:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS