Győzelemmel indítottuk a szezont!

Frissítés: 2019-09-17 13:57:35

A DEAC Erste Ligás együttese vasárnap este hazai jégen játszotta le idénynyitó mérkőzését a Fehérvári Titánok ellen. A lelátón egyértelműen bizakodó volt a hangulat, bár mindenki tudta, hogy a mieinknek nem lesz könnyű dolga a képzett játékosokból álló, gyors, kemény hokit játszó fehérvári együttessel szemben.

Nagy iramú, oda-vissza hullámzó hokival indult a mérkőzés. Az első komolyabb helyzet Berta előtt adódott, de lövését a Debrecent is megjárt Gyenes Dávid biztos kézzel hárította. A vendégek viszont elkezdték tesztelni Hetényi Zolit, de az eszén nem tudtak túljárni. 07.21-nél Daloga került a büntetőpadra. Az emberhátrányban akadtak nehéz pillanataink, Hetényi „Stonewall” Zoli azonban egymás után többször is góltól mentette meg a csapatát. A 12. percben Izacky szakadt el a fehérvári védőktől, az indítás azonban pontatlanra sikeredett. 12.29-nél Léránt és Campbell tűzött össze, a játékvezetők mindkét játékost 2 percre kivonták a forgalomból. A 4 a 4 elleni játékban jobban hokiztak a vendégek, de újra és újra Hetényi Zoli volt a végállomás. A 15. percben a mieink első sora keményen megnyomott egy cserét, szétzilálták a Titánok védelmét, Kovács Alex csak szabálytalanság árán tudta megállítani az egyetemistákat. A fórban sorozatban jöttek a helyzetek, a góltalanság azonban tovább tartott. 17.13-nál végre megtört a jég; felálltak és forgattak a mieink, Sági pontos passzal szolgálta ki a túlsó oldalon leselkedő Phil Kisst, aki hatalmas bombát ragasztott a felső sarokba! Néhány másodperccel utóbb Kuleshov-ot buktatták, ismét emberelőnybe kerültünk, de nem tudtuk növelni az előnyünket.

A 2. játékrészt 22.03-nál Kiss Roland 2 perces kisbüntetése vezette fel. Az előnyben szépen kombináltak a csatáraink, a gólszerzés azonban nem ment. 26.26-nál Novotny, alig több, mint egy perccel később Daloga kapott 2 percet fogásért. Novotny a büntetőpadról visszatérve azonnal helyzetbe került, de a fehérvári védők szorításában nem tudta jól meglőni a korongot. 29.41-nél még emberhátrányban voltunk, amikor Izacky tálalta Filbrandt elé a pakkot, aki minden teketória nélkül Gyenes hálójába vágta! A 32. percben Kuleshov és Vas keveredett bunyóba, a vita mindkettőjük számára a büntetőpadon ért véget. A harmadból hátralévő időben előbb Vokla, majd Léránt is kiült, folyamatos játékra nem volt lehetőségünk, az állandó emberhátrányos védekezés pedig két végén égette a mieinknél a gyertyát. Minden gondunk, bajunk ellenére is két góllal vezettünk a szünet előtt.

A 3. harmad legelején az előretörő Kuleshov kapott jó passzt, szépen hozta helyzetbe magát, majd mellé durrantotta a pakkot. A 43. percben Kovács Alex kapott 2 percet fogásért, az emberfór azonban nem alakult kedvezően számunkra; 43.29-nél Campbell egy kontrából szépített. 45.38-nál Vas csúnyán leterítette Kozmát, a debreceni csatár nagyon nehezen állt fel a jégről, a vétkes viszont 5+20 perc büntetéssel kiszállt a mérkőzésből. A 46. percben Daloga lőtte kapura Piatak átadását; komoly vita kerekedett arról, hogy a pakk áthaladt-e teljes terjedelmében a gólvonalon. 46.53-nál a játékvezetők videóztak és némi tanácskozás után megítélték a találatot. Vas öt perces nagybüntetéséből hátralévő időben nem esett gól, maradt a 3-1-es vezetésünk. 51.57-nél Mestyán fenyítette meg az egyik fehérvári játékost, az ítélete 2+2 percre szólt. Az 54. percben Lérántot is kiküldték, majdnem egy percig 3 az 5 ellen hokiztunk. 54.53-ig bírtuk a fehérvári nyomást, akkor Balogh talált be közelről. 55.53-nál Császár is két percet kapott, de az előnyben nem játszottunk eléggé gólra törően. 59.09-nél Kiss Dávid vezetőedző időt kért, majd lehívta Gyenest a kapuból, miközben a mieink oldalán beindult Izacky, a vendégek szerencséjére azonban a lövése mellé csúszott. A jégen ez az esemény volt a találkozó befejező mozzanata. Majd hamarosan jókora fekete és fehér lufik lepték el a Jégcsarnok légterét a DEAC 100 éves jubileumának tiszteletére. A lufikat a játékosaink ügyesen a lelátó felé terelték, a nézők pedig csokikkal viszonozták az ajándékot, ezzel zárult az szezon első mérkőzése.



A találkozó elején feszülten, idegesen hokiztak az egyetemisták, érződött, hogy nyomja őket az eredményes bemutatkozás tétje; Kiss Phil gólja a legjobbkor érkezett. A 2. játékrészben már nyugodtabban játszott az egyetemista alakulat, jöttek is a jó lehetőségek, de közülük csak egyet sikerült kihasználni. Aztán a sorozatos kiállítások törték meg a mieink lendületét, ebben a helyzetben szinte lehetetlen feladat volt folyamatosan nyomást gyakorolni a szívósan küzdő ellenfélre. A mérkőzés valamennyi találata emberelőnyös, vagy emberhátrányos szituációban esett, 5 az 5 ellen egyik csapatnak sem sikerült betalálni. Végül nagy csatában megérdemelten nyertek a mieink, győzelmükben a nagyszerűen védő Hetényi Zoltán kiemelkedő szerepet játszott.



David Musial a meccs utáni elemzésében elmondta, hogy az első harmadunk nem sikerült valami jól, ám a szünetben felhívta a játékosok figyelmét arra; „csupán” azt kell játszaniuk, amit az edzéseken gyakoroltak. Ez a második játékrész képében látszódott is, majd egyre-másra jöttek a kiállítások, emiatt nem tudtunk folyamatosan négy sorral játszani és a védekezés rengeteg energiánkat felemésztette. A lényeg azonban az, hogy a három pont megvan. – fejezte be nyilatkozatát a vezetőedző.

DEAC – Fehérvári Titánok 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Gólszerzők: Ph. Kiss, Filbrandt és Daloga, illetve Campbell és Balogh



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-09-16 10:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS