Liláról váltott fekete-fehérre

Frissítés: 2019-05-28 09:51:04

Sági Martin személyében újabb ponterős, fiatal támadót igazolt a bajnoki bronzérmes DEAC jégkorongcsapata. Az Újpesttől érkező, mindössze 21 éves játékos sokszoros korosztályos válogatott, ám háromszor a felnőtt nemzeti csapatban is lehetőséghez jutott már. Szerződése a következő szezon végéig szól a Debreceni Egyetem együttesénél.

A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező, 190 cm magas Sági a 2012-13-as szezonban debütált a hazai U 18-as pontvadászatban a liláknál, nem is akárhogyan, hiszen 10 mérkőzésen 24 pontot szerzett. A következő idényben még jobban ment neki a játék, 21 ifi meccsen 29 gólt és 27 gólpasszt szorgoskodott össze, ekkor mutatkozott be az UTE felnőtt csapatában is. A következő két szezonra az EHC Linz együtteséhez igazolt, amellyel 2015-ben U 20-as bajnoki címet nyert. A második légiós évében +10-es meccs/pont átlagot produkált az osztrák junior ligában, de kölcsönjátékosként megfordult a Feldkirch Alpesi Ligás együttesénél is. 2015-ben és 2016-ban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott az U 20-as világbajnokságokon is, a 2A és az 1B Divízióban egyaránt tagja volt az aranyérmes magyar együttesnek.



A 2016-17-es idényt a DVTK Jegesmedvék csapatánál töltötte, ahol 36 MOL Ligás találkozón kapott szerepet. A szezon végén magyar bajnoki és ligaelsőséget ünnepelt a csapattal, a Magyar Jégkorong Szövetség pedig őt választotta a legjobb első éves felnőtt játékosnak. 2017-ben visszatért Újpestre, 35 Erste Liga meccsen 20 pontig jutott, a múlt szezonban pedig 23 pontot gyűjtött. Karrierje során 111 találkozón 69 pontot termelt a hazai elitben, az EBYSL-ben 98 mérkőzésen 95 pontot átlagolt.



David Musial és stábja nagy tehetségnek és igazi gólvágónak tartja Sági Martint, aki az elmúlt években bebizonyította, hogy képes komoly feladatokat megoldani. A szakvezetők arra számítanak, hogy csatasorba állásával a DEAC támadó potenciálja és eredményessége jelentősen növekszik. Úgy vélik, hogy ha több bizalmat és jégidőt kap, akkor rövidesen az Erste Liga top-játékosává válhat. A fiatal jégkorongozó is éppen ezért döntött a váltás mellett.

- Úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából, hogy meghatározóbb játékos lehessek, még több jégidőre van szükségem. Nagyon szimpatikus számomra, hogy a DEAC-ban a fiatal magyar játékosok is szerepet kapnak, és a fejlődéshez is tökéletesek a körülmények. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és alig várom a szezonkezdést. Bízom benne, hogy együtt el tudjuk érni a kitűzött célokat – nyilatkozta a szerződéskötés kapcsán Sági Martin.



A DEAC legújabb szerzeménye egyébként nem „csak” játszani jön a cívisvárosba, hanem tanulni is. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves joghallgatója, ám ősztől - egy sikeres átjelentkezés után- a Debreceni Egyetemen folytatná tanulmányait.

MK, PKZs., fotók: DEAC Jégkorong facebook, TSH Photo


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-05-17 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy küzdelemben dőlt el a meccs

Admin * 2018-09-24 08:30:00

Responsive image
Rangadó vasárnap is

Admin * 2018-10-20 18:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS