Magabiztosan nyertük az évzáró mérkőzést

Frissítés: 2020-01-02 19:23:08

A Tüskecsarnokban játszották le ez évi utolsó ERSTE Ligás meccsüket a mieink, a ranglista 9. helyezettje, a Hokiklub Budapest ellen. A találkozó előtti esélylatolgatások során óvatosan fogalmaztunk a várható eredménnyel kapcsolatosan, mivel a juharleveles gárda vitt már el pontot Debrecenből is, nem beszélve a Brassó októberi legyőzéséről.

Az 1. harmad elején kevés jel utalt arra, hogy a házigazdák a rájátszásba készülődnének. Közepes iramban hullámzott oda-vissza a mérkőzés, valamivel többet támadott a HKB, a debreceniek viszont nyugodtan hokiztak, vártak az alkalomra. Az első komolyabb lehetőség a harmad közepe táján adódott; 8. percben Németh Árpád kapott egy kisbüntetést bottal akasztásért, az előnyben felálltak és jól kevertek az egyetemisták. 08.45-nél Filbrandt tüzelt a kék vonal közeléből, Essery beleért a löketbe és máris megszereztük a vezetést! Támadásban maradt a debreceni csapat, Kuleshov küzdött meg a pakkért a HKB kapuja mögött, aztán Essery fordult be, de a lövését és az ismétlést is hárította Kiss Bence. 11.45-nél növeltük az előnyünket; Kiss Phil kék vonalas bombája surrant be a hazai kapus mamutja alatt! A Hokiklub próbált a gázra lépni, számos ügyes támadást vezettek, de vagy a kapu előtt fogyott el a tudományuk, vagy a Hetényi Zolit helyettesítő Gönczi Lajos védett kiválóan. A légiósaik, Koski, Manninen és Linke nagyon igyekeztek, de nem igazán tudták felvenni a harcot a mieinkkel. Egy komolyabb hazai helyzetet követően, 17.46-nál Izacky leheletfinom cselek után léptette ki Voklát, aki egy kicsit kivárt, majd a hálóba vágta a korongot! 18.47-nél a harmadik gólunk szerzőjét állították ki, de a HKB nem tudott élni a lehetőséggel.



A 2. játékrész elején viszonylag simán kivédekeztük Vokla áthúzódó kisbüntetését. Ebben a periódusban az első harmadhoz hasonló volt a mérkőzés képe; a juharleveles alakulat sokat támadott, de sorra rontották el a helyzeteiket, Gönczi is remekül dolgozott a mieink ketrece előtt. A 11. percben Szűcsöt hozták helyzetbe a hazaiak, a kitörő HKB csatárt Vokla akasztotta, a játékvezető pedig büntetőlövést ítélt. A rávezetés során Gönczi jól fogott pozíciót, Szűcs végül el is puskázta a helyzetet. 32.33-nál Novotny kerülte meg Kiss Bence kapuját, éles szögből lőtt, a korong beakadt, Mazzag zavaró repülésének is köszönhetően. Hazai részről tovább tartott a góltalanság, mígnem 39.16-nál Pihlqvist rávitte Gönczire a pakkot és a hálóba tuszkolta. A 2. harmadban a mieink biztosan tartották a három gólos előnyüket, anélkül, hogy kezüket-lábukat törték volna.



A 3. harmad elején még inkább a mezőnyjáték dominált. Az 5. percben megküzdöttünk a korongért, Izacky centerezte be a játékszert, Molnár jól is érkezett, de a perdítésére átért a HKB kapusa. 47.53-nál Berry-LaMontagna került a büntetőpadra bottal lökésért. Fél perc sem telt el és a lehetőséget máris kihasználtuk; a végig agilisan hokizó Vokla játszotta vissza a kapu mögül a pakkot, Sági hajszálpontosan érkezett és bevarrta a korongot! Az ötödik találatunk után a játék képe megváltozott, úgy tűnt, hogy a hazai gárda lassan beletörődik a mérkőzés ilyetén alakulásába, a mieink pedig szép csendesen elkezdtek az idővel is zsonglőrködni. 48.38-nál Izacky még kapott egy kisbüntetést, amit sikerült kivédekezni, az utolsó percben Sándor Flórián is hasonlóképpen járt, de az utóbbi már valóban nem osztott, nem szorzott.



Huszonnégy óra alatt a második bajnoki meccsét játszotta le és zárta győzelemmel a DEAC együttese. Őszintén szólva, egy kicsit féltettük a srácokat a találkozó előtt, de hamar kiderült, hogy túlizgultuk a dolgokat; a csapat kiválóan reagált úgy a meccsterhelés növekedésére, mint az újabb sérüléshullám okozta problémákra. A mieink nem csupán hatékonyan, hanem okosan is játszottak, nem vállaltak fölösleges kockázatokat, arra összpontosítottak, hogy a 3 pontot megszerezzék. Az össztermésünk eddig 58 pont, ezzel a negyedik helyet foglaljuk el a ranglétrán, minimális hátrányban a Brassó mögött. Mindez több, mint biztató, ám a gépezet forog tovább, január 3-án már egy újabb top-csapat, az FTC-Telekom következik. A még jobb folytatásban bizakodva kívánunk eredményekben gazdag, boldog új évet a csapatnak, a stábnak és a debreceni jégkorong valamennyi barátjának, támogatójának!

Hokiklub Budapest – DEAC 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)
Gólszerzők: Pihlqvist, illetve, Essery, Kiss Phil, Vokla, Novotny és Sági

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-31 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hogyan neveljünk élsportolót?

Admin * 2019-01-06 10:00:00

Responsive image
Hozni kell a kötelezőt!

Admin * 2019-10-17 11:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS