Nyolc gólt adtunk, három pontot kaptunk

Frissítés: 2019-12-28 15:23:58

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Jégcsarnok nézőtere a Karácsony másodnapján rendezett DEAC – Fehérvári Titánok mérkőzésre. Sokan plüssfigurákkal a kezükben érkeztek a találkozóra és várták az első hazai gólt, hogy a jégre repíthessék az ajándékokat.

Nagy iramú, váltakozó játékkal kezdődött el a mérkőzés, a mieink már az első két cserében összehoztak egy-egy komoly helyzetet, előbb Hári és Essery, majd Novotny előtt maradt ki kecsegtető lehetőség. Kontrákban gondolkodtak a Titánok, Hetényi Zoli azonban kétszer is jó érzékkel hárított. Az egyetemisták sokat támadtak, de gondok voltak a lövéseik irányzékával. 08.48-nál egy fehérvári támadás gólt hozott; Almási közeli lövése éppen csak befért Hetényi Zoli mamutja és a vas közé. 09.25-nél Dézsi került a büntetőpadra, de mieink játékából hiányzott az átütőerő, így a Titánok viszonylag gond nélkül kiegészültek. Egy perccel később Izacky indult meg, kimozdította Gyenest is a kapujából, lövése azonban egy hajszállal célt tévesztett. 12.02-nél Markov kapott 2 percet, de a hátrányban jól védekeztek a debreceniek. 18.36-nál Campbell-t szórták ki a játékvezetők; az egyetemisták felálltak, ügyesen adogattak, de eleinte csak könnyű lövésekkel tesztelték Gyenes éberségét. 19.39-nél forgalmat generáltunk a Titánok ketrece előtt, Mazzag passzával Léránt fordult be és lövése a lábak között utat talált a fehérvári kapuba. Az első hazai gól után nagy számban repültek be a jégre a macik és más plüssfigurák, melyekkel a DEAC a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóit örvendezteti meg. Az 1. harmadban kiegyenlített hokit láthatott a szép számú közönség. A mieink sok helyzetet dolgoztak ki, de a befejezésekkel hadilábon álltak, így döntetlennel zárult ez a periódus.



A 2. játékrész elején folytatódott az oda-vissza hullámzó játék. Az első perc végén Izacky korongjával Novotny tört ki, de lövése elszállt a felső sarok mellett. Az egyetemisták aktívabbak voltak a fehérváriak védekező zónájában, ami viszonylag gyorsan eredményt is hozott. 27.17-nél Léránt kék vonalról leadott életerős, lapos lövése surrant be a farmcsapat hálójába. 28.29-nél Kiss Phil került a büntetőpadra, a debreceni alakulat azonban veszélyesen kombinált hátrányban is. Mazzag remek cselekkel játszotta tisztára magát, de nagy nehezen felülkerekedtek a túlerőben lévő védők. Az ellenakció végén Hetényi Zoli fogott meg egy nehéz lövést. A büntetőpadról belépő Kiss azonnal helyzetbe került, lövését Gyenes bravúrral hárította. A 11. percben Hetényi Zoli szenzációs reflex-mozdulattal védett egy közvetlen közelről leadott fehérvári bombát. Alig tíz másodperccel később Molnár Dávid érkezett jól egy kipattanóra és éles szögből a farmcsapat hálójába vágta a pakkot. 33.20-nál Campbell lépett ki, Sándor szabálytalankodott vele szemben, a játékvezetők büntetőlövést ítéltek, bár a fehérvári csatár nem birtokolta végig a korongot. A rávezetést a sértett értékesítette, feljebb zárkóztak a Titánok. Alig több, mint 2 perccel később Kiss Phil száguldott végig az egész pályán és bevágta a pakkot a rövidbe. 34.57-nél Császár közeli lövésével ismét feljebb lopózott a vendégcsapat. 35.51-nél ismét emberelőnyben hokizhattunk, amit gyorsan sikerült is kihasználni; Novotny takarásból talált be. A 17. percben Hetényi Zoli egy kontrát hárított nagy bravúrral. 37.34-nél Molnárt állították ki, majd egy perc múlva Voklát is mellé ültették. A hátrányban kemény pillanatokat éltünk át, 39.47-nél azonban Molnár Dávid indult meg, vele párhuzamosan Essery korcsolyázott. Gyenes passzt várt, Molnár viszont ellőtte a korongot, megszerezve a mieink hatodik gólját. Ám ezzel még nem volt vége a gondoknak, Vokla kiállítása áthúzódott a 3. harmadba.



A 40. percben a vendégek kapust cseréltek, Gyenes helyére Szeles Martin érkezett. Még tartott Vokla kisbüntetése, amikor Filbrandt-ot is leküldték, majd bő egy perc múltán Izacky következett. A másik oldalon Schartz-ot vitték le, így Péter 4 a 4 ellen szerezte meg a Titánok negyedik gólját. 44.30-nál Búzás akasztotta a kiugró Hárit, ő is kapott egy kétperces kisbüntetést. A következő percekben többet támadtak, sokszor veszélyeztettek a mieink, a góltermelés viszont szünetelt egy darabig. 53.09-nél Essery és Zion között alakult ki nézetkülönbség, a két kanadai párharcát határozottan a DEAC támadója nyerte. 56.34-nél a meccs egyik legszebb akcióját láthatta a közönség; Molnár jó átadására Kozma érkezett pontosan és máris 7-4-et mutatott az eredményjelző. 58.44-nél Mazzagot állították ki. Szelest lehozták a fehérvári kapuból, 6 a 4 ellen támadtak a Titánok, végül 59.36-nál Zion közelről szépített. Hét másodperccel a találkozó vége előtt Izacky kígyózott át a Titánok védői között és bevarázsolta a pakkot Szeles hálójába.



A mieink karácsonyi jelenése egyértelmű sikert hozott; az egyetemisták közönségszórakoztató játékkal, nyolc gólt szerezve megérdemelten nyertek, a győzelmük egy percig sem forgott igazán veszélyben és a macidobálás is jó „eredménnyel” zárult.

David Musial vezetőedző is elégedetten kommentálta a történteket: „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan kilátogattak a karácsony utáni mérkőzésünkre. Ki kell emelni, hogy nagyon klassz volt a macidobálás, kifejezetten pozitívan állt hozzá a közönség. Összességében örülök, hiszen a 3 pontot sikerült begyűjteni, elégedett vagyok a nyolc lőtt góllal, azzal, hogy ötöt kaptunk, már kevésbé. Természetesen előre tekintünk, és annak örülünk, hogy a 3 pont megvan.”

DEAC- Fehérvári Titánok 8-5 (1-1, 5-2, 2-2)
Gólszerzők: Léránt(2), Molnár(2), Kiss P., Novotny, Kozma és Izacky, illetve Almási, Campbell, Császár, Péter és Zion



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-27 09:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem papírforma győzelem volt

Admin * 2018-10-13 10:30:00

Responsive image
Végre jégen

Admin * 2019-08-01 14:25:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS