A hatodik meccs sem hozott döntést

Frissítés: 2019-03-10 11:09:33

Pár órával a szerdai győztes mérkőzés után a DEAC együttese buszra szállt és elutazott Gyergyószentmiklósra. Ez is jelzi, hogy az egyetemisták stábja minden eszközzel arra törekedett, hogy kiegyenlítse a hazai pálya adta előnyöket, amelyek különösen fontos szerepet játszanak ebben a rájátszásban. Az előjelek így sem voltak igazán kedvezőek, hiszen a debreceni védekezés oszlopa, Kovács Bronson megsérült és kétségesnek tűnt, hogy képes lesz-e vállalni a gyergyói erőpróbát.

A találkozó nem kezdődött rosszul a mieink számára, 05.18-nál Hetényi Péter és Izacky összjátéka után Turcotte kapta meg a korongot és a debreceni gólzsák értékesítette a lehetőséget. A harmad közepén erősen szorongatott a hazai gárda, a vendégek védelme azonban jól állt a lábán, sőt a 11. perc táján több veszélyes kontrát is vezettünk, elsősorban Izacky és Németh Attila jóvoltából. A 13. percben kísértett a múlt, Elekes Darabont üresben érkezett a mieink ketrece elé és közvetlen közelről kiegyenlített. A következő percekben változatos játék folyt a jégen, majd Izacky tört előre nagy lendülettel, a lövése azonban kipattant Goryachevskikh-ről. 15.27-nél Molnár Dávid ellen ítéltek a játékvezetők, késleltetett kiállítás helyzetben a gyergyói kapus lekorcsolyázott, de a hazaiak végül nem tudták értékesíteni a lehetőséget. A hátrányban Novotny és Izacky révén két jó ellenakcióval veszélyeztettünk. Az első periódus végén hatalmas tülekedés támadt Hetényi Zoli kapuja előtt, ám a mieink önfeláldozóan blokkoltak és a hálóőrünk is kitett magáért.



A 2. játékrész elején egy pillanatra rés nyílt a mieink védőfalán, Konstantin próbált betörni, de végül kimaradt a hazai lehetőség. Nagy volt a küzdelem, számos ütközés tarkította játékot. A 25. percben Izacky Gógával csapott össze a palánk mellett, Elekes pedig Novotny-t akarta megrendszabályozni, végül a vonalbírók választották szét a játékosokat. Néhány másodperccel később Behal-t látták szabálytalannak a játékvezetők, a 2 perces hátrányt azonban kivédekezték a mieink. Nem sokkal később Molnár Dávid rajtolt rá egy előrevágott korongra, beleszúrt, Goryachevskikh nem tudta, hol a játékszer, de nem volt a harmadban másik vendégjátékos… 30.39-nél Bobcek az alapvonal mögül indította Steen-t, aki kiugrott és megszerezte a csapatának a vezetést. 32.30-nál Izacky-t állították ki, újra bőven akadt munka az egyetemisták védekező szekciójában. 37.17-nél Sára szállt ki 2 percre, egy perccel később Góga rálökte a kapusára Turcotte-ot, meg is dolgozta, dupla fórba kerültünk. Felálltak és erősen nyomtak a mieink; Sára már visszatért a jégre, amikor Németh Attila közeli lövéssel egyenlített. A hazaiak hevesen tiltakoztak, de hiába, mivel Turcotte-ot a gyergyói hátvédek vitték a jégre a kapu előterén belül.



A 3. harmadot agilisan kezdte az egyetemista csapat. A 2. percben Izacky, Németh Attila és Hetényi Péter vezettek formás akciót, majd Silló veszélyeztetett, nem sikerült azonban gólt szereznünk. 45.08-nál Pestunov kapta üresben a pakkot és tizenkét KHL- szezon rutinjával nem okozott neki gondot, hogy betaláljon… Alig több, mint egy perccel később Hetényi Zolinál fújtak akadályozást a játékvezetők, de a hátrányban is offenzíven próbáltunk játszani. Izacky kerülte meg nagy lendülettel a gyergyói kaput, be akarta húzni a rövidbe, de a pakk ott maradt a vasnál… A harmad hátralévő részét végigtámadták a mieink, azonban csak helyzetekig sikerült eljutnunk. 58.10-nél ráadásul Vorobyev is betalált, amivel le is zárult a mérkőzés.



A második harmad végén döntetlenre állt a két együttes, a 3. harmadban azonban a Gyergyó jobb százalékkal értékesítette a helyzeteit, míg a mieink fölénye gólokban nem kamatozott. Az erdélyi csapat kiegyenlítette a párharc állását, az elődöntőbe jutásról a vasárnapi, debreceni mérkőzésen születik döntés.

Bizonyára kevesen számítottak arra, hogy ennyire hosszú és kiélezett lesz ez a negyeddöntő. A mindent eldöntő összecsapás nagy valószínűséggel az idegek csatáját hozza majd, ahol a higgadtabb, hidegebb fejjel gondolkodó csapat kerülhet előnybe. A mieinknek a minimumra kell csökkenteni a védelmi megingásokat és a fölösleges kiállításoktól is óvakodnunk kell. Várhatóan a közönség is az átlagosnál jóval nagyobb szerephez jut majd. A gyergyóiak bizonyosan mindent elkövetnek, hogy hazai pályát csináljanak a kedvenceiknek, de bízunk abban, hogy a szurkolók párbaját a hazaiak nyerik meg, az első pillanattól az utolsóig nagy hangerővel biztatják, támogatják és az elődöntőbe segítik a debreceni legénységet.

GYERGYÓI HK vs DEAC 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők: Elekes Darabont, Steen, Pestunov és Vorobyev, illetve Turcotte és Németh A.



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-09 00:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS