Pontra éhesek rangadója

Frissítés: 2020-01-31 10:07:26

Érdekes képet mutat az ERSTE Liga felsőházi tabellája a csütörtöki játéknap előtt. Az első helyen az FTC-Telekom tanyázik 11 ponttal, a másodikon némi meglepetésre az egy pontról induló Acélbikák, a Brassó a harmadik, a Csíkszereda viszont még nem szerzett meccspontot a középszakaszban, így jelenleg csak a negyedik pozícióban található.

Az alapszakasz győztes összességében eléggé indiszponáltan hokizott a négy középszakasz találkozója során; a Dunában elszenvedett vereségük így is jócskán felértékeli a mieink vasárnapi győzelmét az újvárosiak felett. Ezzel a lendülettel kellene folytatni a küzdelmeket, de éppen az imént emlegetett szeredaiak ellen megyünk csütörtökön este. Huncut egy találmány ez a középszakasz, mindössze egy oda-vissza kör, így alig van lehetőség a javításra. Ezután az 1-3. helyezettek választhatnak ellenfelet az 5-8. helyen befutók közül, a többiek viszont izgulhatnak, hogy nekik melyik vetélytárs marad. Könnyű ellenfél már régebb óta nincsen, de azért nem teljesen mellékes a papírforma. Így hát mindenki a középszakasz hátralévő találkozóira gyúr, már csak azért is, mert a pályaelőny megszerzése komoly könnyebbséget jelenthet a negyeddöntők során.



A mieink csak két meccset játszottak eddig, a Csíkszereda négyet, tehát relatíve nem állunk rosszul, viszont a következő két hazai találkozón maximális teljesítményre lesz szükség, hiszen utána erdélyi túra, végül a tavalyi bajnok következik. A játékerő tekintetében a holnapi ellenfelünk a három legjobb között van, ráadásul biztosan a jelenleginél jobb részeredményre számítottak, így komoly energiákat fognak bevetni a győzelem érdekében. Az összecsapás ugyan a támadó zónában fog majd eldőlni, ám az építkezés mindig a védekezésből indul ki. A szilárd védekezés lesz az alapja minden másnak, persze nem mindegy, hogy mennyivel lehet erősebb a debreceni együttes támadó potenciálja, azaz milyen összeállításban tudunk majd pályára lépni. Komoly megkönnyebbülést jelentene a régóta sérült, ponterős támadók visszatérése a csapatba, de információink szerint e téren lényeges javulás nem várható.



Természetesen az erdélyi együttes sem legyőzhetetlen, ezt éppen az újvárosiak bizonyították, bár a meccsük végén a Szereda csak egy hajszálra volt az egyenlítéstől. Az ellenfél félelmetesen erős csapat, a kanadai és az orosz kontingens különösen komoly szintet képvisel, persze az erdélyi játékosok is sok csatában edződtek. A találkozó esélyese papíron az alapszakasz bajnok, de az egyetemisták sem esélytelenek. Ahhoz, hogy pontot/pontokat szerezzünk ellenük, nagyon fegyelmezett játékra és kihagyás nélküli koncentrációra lesz szükség. Bízunk abban, hogy a mieink alaposan felkészültek a Szeredából, elől tudják tartani a korongot és képesek lesznek hatékonyan leszűkíteni a területet az erdélyiek gólvágói körül!



Mint mindig, most is sok függ majd a közönségtől, reméljük, hogy a hétköznapi dátum ellenére is sokan lesznek a lelátón és ezúttal a találkozó első percétől kezdve zúgni fog a biztatás! Azoknak, akik semmiképpen nem tudnak személyesen megjelenni, figyelmébe ajánljuk a sportstream fizetős élő közvetítését.

DEAC vs Sport Club Csíkszereda
2020.01.30. (csütörtök) 18:30
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-29 14:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS