Minimális, egygólos előnnyel nyert a Brassó

Frissítés: 2019-11-19 14:42:56

Erdélyi túrájának következő állomásán Brassóba látogatott a DEAC jégkorongcsapata. A mieink esélyei tovább romlottak, amikor kiderült, hogy az egy meccses eltiltását töltő Sándor Flórián mellett a Gyergyóban megsérült Rutherford sem tudja vállalni a játékot.

Az egyetemi együttes mindössze 15 mezőnyjátékossal vágott neki a mérkőzésnek, így David Musial-nak mindhárom sorában változtatásokat kellett eszközölnie. Csapata valószínűleg nem játszott még tétmeccset hasonló összeállításban; az első támadó trióban Hári, Essery és Kuleshov lépett a jégre, Mazzag a második sorba került a két cseh légiós mellé, míg a harmadik bekkpárban Markov és Salló kaptak helyet.



Az összeszokottság hiányát megszenvedő debreceniek ellen már a 6. percben vezetéshez jutott a hazai együttes, a góljukat Fowlie szerezte. Másfél perccel utóbb Péter is betalált, majd a 11. percben Fowlie meglőtte a Farkasok harmadik gólját is. Kezdett nagyon csúnyán kinézni az eredményjelző tábla, szerencsére a srácok elkezdték rendezni a soraikat. Az első emberfórunkat mindjárt ki is használták a mieink, 15.36-nál Hári passzából Essery szépített. A 18. perctől még adódott egy emberelőnyös lehetőségünk, ez utóbbit azonban nem tudtuk góllal befejezni. A harmad során az egyetemisták többet lőttek kapura, mint az ellenfelük, a számszerű eredmény azonban nem igazodott a játék képéhez.



A 2. játékrész első percei világosan jelezték, hogy a rossz kezdés ellenére sem lesz ez diadalmenet a Brassó számára. 22.20-nál Fowlie került a büntetőpadra, az újabb emberelőnyt pedig kíméletlenül kihasználták az egyetemisták; Essery átadását Léránt vágta be, feljöttünk szorosra! 29.19-nél Molnár Dávid ellen ítéltek 2+2 percet magas bot miatt, ám a négy percnyi hátrányt sikerült gól nélkül lehozni. A hosszas védekezés azonban extra módon égeti az energiát, 35.57-nél Brown góljával ismét elléptek a hazaiak. A debreceni srácok azonban szívósan tapadtak az ellenfelükre, 36.44-nél Novotny talált be Polc-nak, a gólpasszt Izacky jegyezte. Egy góllal megnyertük a 2. harmadot, továbbra is a lehető legkisebb különbséggel vezetett a Brassó.



A 3. harmadban alig történt jegyzőkönyvi esemény, kiállításokra sem került sor. A mezőnyben nagy harc dúlt a két vetélytárs között, de a védelmek mindkét oldalon átjárhatatlannak bizonyultak. Ez nyilván a hazai csapat malmára hajtotta a vizet, a mieink mindent megpróbáltak, de nem sikerült az egyenlítő gólt begyötörniük. 58.54-kor David Musial lehívta a jégről Hetényi Zolit, ám ezúttal a 6 az 5 elleni játék sem segített.

A számok nyelvén fogalmazva azt mondhatjuk, hogy az első harmad elején öt perc alatt bekapott 3 brassói gól döntötte el a mérkőzés sorsát. Ez nyilván igaz, de az igazi okok mélyebben keresendők. A helyzet ugyanis az, hogy a mieink szakvezetésének a meghatározó játékosok közül három sérült és egy eltiltott sportolót kellett volna pótolnia, amire egyszerűen nem volt lehetőségük. A mostani ERSTE Ligában négy húzóember egyenértékű pótlása egyik napról a másikra aligha lehetséges, különösen akkor, ha rögtön egy Brassóhoz hasonló kvalitású együttessel kerülünk szembe. Nem lehetnek kétségeink azonban afelől, hogy a csapat ilyen körülmények között is mindent megtett a siker érdekében. Ebben a helyzetben, ebben az összeállításban ennyire futotta tőlük, szépen helytálltak, kalapot lehet emelni előttük. Kesergésre egyébként sincs idő és lehetőség, hiszen a jövő szerdán Magyar Kupa meccset vívunk a MAC Újbuda ellen, pénteken pedig a Gyergyói HK érkezik Debrecenbe.

Corona Brasov – DEAC 4-3 (3-1, 1-2, 0-0)
Gólszerzők: Fowlie(2), Péter és Brown, illetve Essery, Léránt és Novotny

=Müller Károly=; fotók: Corona Brasov


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-18 10:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS