Mezcsere!

Frissítés: 2019-10-19 09:46:06

Különleges látványban lesz részük azoknak a DEAC szurkolóknak, akik kilátogatnak a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának Vasas elleni pénteki, vagy bármelyik októberi hazai meccsére. A fiúk csatlakoznak a mellrák elleni küzdelem kampányához, és holnaptól egészen a hónap végéig egy különleges tervezésű, rózsaszín mezben lépnek pályára.

Minden évben október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért a csapat szeretné felhívni a figyelmet a megelőzés, a szűrések fontosságára. Az emlőrák az egyik leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés. 40 év felett kialakulásának kockázata is jelentősen magasabb, ezért ettől a kortól nagyon fontos a rendszeres, legalább kétévente megismételt, mammográfiás szűrővizsgálaton való részvétel.

A DEAC jégkorongcsapata már tavaly is csatlakozott a kampányhoz, akkor a legtöbb játékos rózsaszín pászkával az ütőjén és rózsaszín matricával a sisakján játszott. Idén azonban még nagyobb hangsúlyt fektetnek fiúk a betegség elleni küzdelemre, s arra, hogy felhívják édesanyjuk, lánytestvérük, vagy épp a női hokiszurkolók, a női társadalom figyelmét a szűrések fontosságára.

A különleges mezeket - amelyeket a drukkerek a pénteken 18:30-kor kezdődő, Vasas elleni meccsen láthatnak először - a DEAC marketingcsapata álmodta meg. A tervek szerint az akció végeztével a klub licitre bocsátja az exkluzív, mindössze négy meccsen használt rózsaszín trikókat. A befolyó teljes összeget egy rákbetegséggel küzdő nőnek szeretnék majd felajánlani.

Aki szívesen csatlakozna a fiúkhoz, az bátran tegye meg! Biztatjuk szurkolóinkat, hogy az októberi hazai meccsekre válasszanak maguknak valamilyen rózsaszín kiegészítőt, s szurkoljanak a csapatnak a mellrák elleni küzdelem színében a lelátókról.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-17 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS