Az első erőpróba szerdán kezdődik

2019-08-06 09:30:00

A tervezettnél egy nappal korábban, már kedd reggel útra kelt a DEAC jégkorongcsapata a csehországi Torax Kupára. A Debreceni Egyetem legénysége tavaly is részt vett ezen a megmérettetésen, és a lejátszott mérkőzések hasznos tapasztalatokkal szolgáltak a további felkészülésre nézve.

Az idei torna hosszabb lesz a tervezettnél, a szervezők ugyanis – a kazah Sariarka Karaganda visszalépése nyomán – módosították a lebonyolítás rendjét és a körmérkőzéses forma mellett döntöttek. A mezőny így is nagyon kemény, a cseh 2. vonalban hokizó házigazdák mellett a 3. ligás Draci Sumperk, valamint két lengyel élcsapat, a GKS Katowice és a GKS Jastrzebie lesz a mieink ellenfele.

Csapatunk menetrendje a következő:

08.07. 19.15 DEAC- GKS Katowice
08.08. 16.00 DEAC- GKS Jastrzebie
08.09. 19.15 DEAC- HK Torax Poruba
08.10. 11.00 DEAC- Draci Sumperk

A mieink David Musial és Kecskeméti Áron vezetésével, az alábbi kerettel indultak útnak Ostravába:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Gönczi Lajos
Védők: Markov Andrei, Phil Kiss, Léránt René, Vokla Roland, Sándor Flórián, Clint Filbrandt
Támadók: Jakub Izacky, Dominik Novotny, Berta Ákos, Hári Norbert, Salló Barna, Molnár Dávid, Vladislav Kuleshov, Erik Piatak, Martin Daloga, Sági Martin, Mazzag Dániel és Kozma Ferenc.
A kisebb sérülésből lábadozó Mestyán István ezúttal nem tarthatott az együttessel.



Kecskeméti Áron másodedzőt az ostravai kupameccsek céljáról és a csapat stábjának elvárásairól kérdeztük. - Nem játszunk eredménykényszerben ezen a tornán. Korai is lenne, különösen azt figyelembe véve, hogy a múlt szezonhoz képest jócskán cserélődött a játékosállomány. A legfontosabb most az, hogy jól működjenek a sorok, megérezzék egymást a játékosok, mindezt azért, hogy a bajnoki rajtra megtaláljuk a lehető legjobb összeállítást. Ezt a tornát azért kedveljük, mert magas színvonalat képvisel, ezen a szinten pedig jobban előjönnek azok a hibák, amelyek kiküszöbölésén még dolgoznunk kell. Az mostani ellenfelek játékerejét természetesen még nem ismerjük, de a színvonal így is garantált. A tornára munkából érkezünk, a srácok nagyon keményen dolgoztak az elmúlt napokban. Szerintem élvezni fogják, hogy most már nemcsak edzések szerepelnek a programban. Azt várjuk tőlük, hogy mindegyikük a tudása legjavát nyújtsa a kupameccseken – így a fiatal tréner.

Természetesen örülnénk egy-egy kiváló eredménynek, de mindössze két hét közös felkészülés után nem szabad feltétlenül csodát várni. A fő cél az, hogy a csapat a bajnoki rajtra kerüljön csúcsformába, addig pedig még bő egy hónap hátra van.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-08-06 09:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS