Hozni kell a kötelezőt!

Frissítés: 2019-10-17 15:10:39

Október 2-án játszott utoljára hazai jégen a DEAC együttese, azóta zsinórban négy idegenbeli megmérettetésre került sor. A mérlegünk igen jónak tekinthető, hiszen az említett négy meccsből hármat nyertünk, közülük talán a csíkszeredai nagy győzelem a leginkább emlékezetes számunkra.

Pénteken este az előző ellenfeleknél papíron kisebb kaliberű ellenfél, a Schiller-Vasas HC érkezik Debrecenbe. A fiatal erőkből álló fővárosi együttes az utóbbi négy meccséből ugyan hármat elveszített, ebből kettőt top-csapatok, az FTC-Telekom és a Csíkszereda ellenében, de alaposan megnehezítették a Titánok dolgát és van egy győzelmük is, a Gyergyói HK-val szemben. Nagy könnyelműség lenne tehát azt hinni, hogy a közelgő meccset „fix egyesre” lehet venni. A mieink a tavalyi szezonban meg-megizzadtak a Ladányi Balázs tanítványai ellen, az idény elején ugyan nyolc gólt rámoltunk be nekik, de ez a holnapi mérkőzésen kicsit sem könnyíti meg a dolgunkat.



Kevésbé kockázatos úgy fogalmazni, hogy az egyetemisták célja csakis a győzelem lehet, de ahhoz, hogy ténylegesen behúzzuk, folyamatos koncentrálásra, hatékony védekezésre, elöl pedig gólerős támadó munkára lesz szükség. A debreceni legénység utóbbi meccsein gyakran csillogtatta ezeket az erényeket, a társaság jó sorozatban van, amit nyilván folytatni szeretnének. A mieink keretéből Piatak-on kívül hiányozhat a fehérvári meccs végén térdhasználat miatt kiállított Izacky, ami természetesen jelentős érvágást jelentene. Hivatalos állásfoglalás híján csak reménykedhetünk abban, hogy a házi pontlista élén álló támadó jégre léphet holnap este. Reméljük azt is, hogy a debreceni szurkolók ki vannak éhezve egy jó jégkorong meccsre, nagy számban látogatnak ki a mérkőzésre és komoly hangerővel buzdítják majd a fiúkat, akik így végre élvezhetik a hazai pálya előnyeit!

DEAC vs Schiller-Vasas HC
2019. október 18. (péntek) 18:30
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-17 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS