Alig három hét és kezdődik!

Frissítés: 2019-08-01 13:47:59

Felnőtt hokicsapatunk játékosainak kevesebb, mint három hét van hátra a vakációból; július 22-én hétfőn David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron másodedző irányításával elkezdik a csapatszintű felkészülést. A Debreceni Jégcsarnokban felújított, a tavalyinál korszerűbb, lakályosabb öltöző várja az egyetemista sportolókat, akik érthető izgalommal várják az első találkozást.

A közös program hétfőn egészségügyi állapotfelméréssel indul a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban, a vizsgálatok másnap reggel is folytatódnak. A csapat július 22-én délután tartja az első megbeszélését, ahol a stáb ismerteti a szezonra vonatkozó terveit és elvárásait. Július utolsó napjai edzőtermi alapozással telnek majd, augusztus elsejétől kezdődően viszont a jeges felkészülés kerül előtérbe; játékosaink napi két jeges edzésen vesznek részt.

Augusztus 7-től élesedik a helyzet, a csapat útra kel Csehországba, hogy részt vegyen a hagyományos ostravai Torax Kupa küzdelmeiben. A szervezők ezúttal is nívós mezőnyt verbuváltak össze. Lengyelországból két első ligás csapat, a Katowice és a Jastrzebie érkezik, míg Csehországból a házigazdák mellett a 3. ligás Draci Sumperk kapott meghívást. A sorsolás szerint a mieink augusztus 7-én a Katowice, másnap a Jastrzebie együttesével találkoznak. Pénteken jön a házigazda Poruba elleni derbi, a zárónapon pedig a Sumperk együttesével találkoznak mieink. David Musial tehát gyorsan a mélyvízbe dobja a játékosait, akik kemény ellenfelekkel szemben mutathatják meg a képességeiket. Mondani nem kell, hogy a tisztes helytálláson kívül botorság lenne bármiféle eredményben gondolkodni, a torna nem erről szól.

A tavalyi játékoskeret 40 %-a kicserélődött, a csapatrészek tekintetében csupán kapusposzton nem történt érdemi változás. Mindez azt jelenti, hogy a vezetőedzőnek (és a stábnak) voltaképpen egy új csapatot kell felépíteni, megismerni az új játékosok képességeit, megtalálni kinek-kinek a helyét a sorokban, odafigyelve a kémiára is. És akkor még nem beszéltünk a játékrendszerről, valamint a taktikai hadrendről sem, amelyek szintén sarkalatos kérdések. A kemény kihívásokra alig néhány edzésnap után nem lehet adekvát válaszokat találni. Nincs mese, a felkészülés ezen szakaszában a vezetőedzőnek jó értelemben véve kísérleteznie kell, amire a Torax Kupa kiváló lehetőséget kínál.

Néhány nappal az ostravai vendégszereplés után újabb erőfelmérés következik; augusztus 15-én délután Nagymihályban meccselnek a mieink, a friss Extraliga-szereplő, Dukla Michalovce csapatával szemben. Ez a találkozó sem lesz egyszerű, a szlovák csapat nyilván újra bizonyítani akarja, hogy nem véletlenül kerültek fel az Extraligába. A rákövetkező hét végén újfent az északi szomszédhoz látogatunk, Nagytapolcsányban vívjuk a soron lévő felkészülési meccsünket. Ellenfelünk a szlovák bajnokság második vonalának negyedik helyezettje, a jó erőket felvonultató HC Topolcany együttese lesz. Az nyár végén is sűrűsödnek az események; augusztus 30-án este fogadjuk a Hokiklub Budapest csapatát. Az utóbb említett találkozó már inkább alkalmasnak tűnik bizonyos konzekvenciák levonására, tekintve, hogy a felkészülés finisében kerül sorra, az egyik közvetlen vetélytársunk ellenében. Ám ezzel még nem lesz vége a felkészülési meccsek sorozatának, szeptember 9-én este hazai jégen megmérkőzünk a Schiller-Vasas HC együttesével is, ezután viszont már minden bizonnyal a bajnoki rajt következik.

A DEAC csapatának felkészülési mérkőzései:

08.07. 19:15 Katowice - DEAC (Torax Kupa) Ostrava-Poruba
08.08. 16:00 DEAC - Jastrzebie (Torax Kupa) Ostrava-Poruba
08.09. 19:15 Poruba - DEAC (Torax Kupa) Ostrava-Poruba
08.10. 11:00 DEAC - Sumperk (Torax Kupa) Ostrava-Poruba
08.15. 17.30 HK Dukla Michalovce (EXL)- DEAC (Nagymihály)
08.23. 18.00 HC Topolcany (SVK-1)- DEAC (Nagytapolcsány)
08.30. 18.00 DEAC-Hokiklub Budapest (Debrecen)
09.09. 18.30 DEAC-Schiller-Vasas SC (Debrecen)

Az egyetemisták tehát összesen nyolc felkészülési mérkőzésen lépnek pályára a 2019-20-as szezon kezdete előtt, a számarányok ERSTE Ligás összehasonlításban optimálisnak tekinthetők. Weblapunkon természetesen tudósítunk majd a találkozók történéseiről, ezen kívül arra biztatjuk a szurkolókat, hogy látogassanak el ERSTE Ligás csapatunk hazai felkészülési meccseire, ismerjék meg az új játékosainkat és hasonló lelkesedéssel biztassák a fiúkat, mint az előző szezon során!

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-07-02 12:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Erdélyi újonc érkezik

Admin * 2018-10-11 13:30:00

Responsive image
Lehet-e még előre lépni?!

Admin * 2020-02-16 15:00:00

Responsive image
Számítunk a három pontra

Admin * 2020-01-07 15:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS