Újra debreceni színekben

Frissítés: 2019-06-19 12:51:40

Szlovák gólvágót igazolt a DEAC. Erik Piatak csütörtök délután írta alá a szezon végéig szóló szerződését a Debreceni Egyetem sportklubjának vezetőjével. A ponterős támadó az előző szezon végén a Nagymihállyal a szlovák Extraligába jutott, onnan teszi át székhelyét a cívisvárosba.

A késmárki születésű center neve ismerősen csenghet a hosszabb emlékezetű debreceni szurkolók körében. A 2015-16-os alapszakasz végén érkezett városunkba, a DHK csapatával részt vett a MOL Liga-rájátszásban; 6 mérkőzésen lépett a jégre és 3 góllal, valamint 7 gólpasszal járult hozzá az előkelő 4. helyezés eléréséhez.



A 186 cm-es magas, 92 kilogramm testsúlyú, jobbkezes támadó 1986. március 6-án született és nem csupán életkora miatt számít a tapasztalt hokisok közé. A HK SKP Poprád csapatában vált érett játékossá, 2003-2004-ben a junior liga mellett pályára lépett a szlovák felnőtt bajnokságban is. Még abban az idényben bekerült az ifi világbajnokságon szereplő szlovák válogatottba, a rákövetkező idényben pedig a junior VB-n kapott lehetőséget. 2009-ig Poprádon hokizott, majd egy évre Montpellier-be, a francia másodosztályba szerződött. A következő idény újra otthon találta, a bártfai csapat (Bardejov) játékosa lett, majd Kassára igazolt, de kölcsönadták a bártfaiaknak. Nyitrán fejezte be a 2012-13-as szezont, ezután a brit bajnokságban próbált szerencsét, a Peterborough Phantoms együtteséhez szegődött és 51 találkozón 75 pontot ért el. 2014-ben még messzebbre költözött és a kazah Gornyak Rudny csapatában hokizott. A következő idény megint Európában találta, a Guilford Flames szerződtette a brit elit ligában. A rövid debreceni kitérőt követően két szezonon át ismét a France2-ben termelte a pontokat a La Roche sur Yon csapatánál. Az elmúlt két idényben a Nagymihály (Michalovce) játékosa volt, hozzájárulva egyesülete feljutásához a szlovák Extraligába. Összesen négy alkalommal szerzett bajnoki címet a szlovák 2. ligában.


fotók: Derencsényi István

Ahogyan a pályakép is mutatja, Erik Piatak játékos-karrierje során öt ország bajnoki küzdelmeiben vett részt, 654 tétmeccsen lépett pályára, melyek során folyamatosan a védjegyének számított a ponterős játék. A briteknél 80 meccsen 103 pontig jutott, a France2-ben 44 találkozón szerzett 53 pontot, de az otthoni átlaga sem volt gyenge; 281 mérkőzésen 74 pont, ennél is fontosabb azonban a legutóbbi két michalovce-i szezonja, amikor mindkétszer pozitív pont/meccs mutatóval zárt, csupán 10, illetve 22 perc kiállítás árán. Rövid MOL Ligás pályafutása idején agresszív, jó szemű, kiváló támadó játékosnak ismertük meg Erik Piatak-ot, akinek ősztől bőven lesz lehetősége arra, hogy fekete-fehér mezben is megcsillogtassa a képességeit.

Érdeklődésünkre válaszolva a szlovák gólfelelős elmondta, hogy elsősorban azért szerződött a mieinkhez, mert a DEAC vezetőedzője és az együttes stábja érdeklődött iránta. - Ezen kívül néhány éve már játszottam itt, tetszett a légkör, a környezet, ezért is döntöttem úgy, hogy visszatérek a város csapatához. Július 22-én fogok először találkozni a játékostársaimmal. Örülnék annak, ha sikerülne az egészségemet megőrizni és a tudásom legjavát nyújtani a jó eredmény érdekében. Mivel az előző két idényben ligabajnok voltam, akkor lennék a legboldogabb, ha ezt az új csapatommal is meg tudnánk ismételni – mondta a szerződéskötés kapcsán a szlovák jégkorongozó, akinek érkezésével már 21 fős a magyar bajnoki bronzérmes DEAC jövő évi kerete. Szintén átigazolási hír, hogy a DEAC-ban tavaly bemutatkozott DHK-nevelésű csatár, Rácz Kristóf egy évig kölcsönben a Vasast erősíti.

Játékosmozgás a DEAC-nál (2019)

Maradók:
Hetényi Zoltán (G)
Vladislav Kuleshov (F)
Berta Ákos (F)
Dominik Novotny (F)
Jakub Izacky (F)
Salló Barna (F)
Hári Norbert (F)
Molnár Dávid (F)
Kozma Ferenc (F)
Gönczi Lajos (G)
Markov Andrei (D)
Filep Zsombor (F)

Érkezők:
Phil Kiss (D - UTE)
Léránt René (D - DAB)
Sándor Flórián (D - Fehérvári Titánok)
Martin Daloga (F - Gyetva)
Sági Martin (F - UTE)
Clint Filbrandt (D - Univ. of Lethbridge)
Mestyán István (D - DAB)
Nagy Zalán (D - DHK)
Erik Piatak (F - Nagymihály)

Távozók:
Erdei Zoltán (D)
Nico Vourijarvi (D)
Márton Koppány (F - Vasas)
Hetényi Péter (D - Vasas)
Jiri Behal (D)
Vincze Péter (F)
Nagy Péter (G)
Kovács Bronson (D)
Németh Attila (F - FTC)
Silló Arnold (F - DAB)
Antal Arnold (D)
Rácz Kristóf (F - Vasas)

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-06-13 15:15:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS