Szurkolunk és szakértünk

Frissítés: 2019-04-30 11:36:52

Astana-ban, újabb nevén Nur-Sultan-ban elkezdődött a Divizió 1/A csoportos hoki VB, a jégkorongot szerető hazai szurkolótábor a kazah fővárosra figyel. Ezt tesszük mi is, ám amellett, hogy erősen szorítunk a fiainkért, felkértük BERTA ÁKOST, a DEAC csapatkapitányát és KECSKEMÉTI ÁRONT, az együttes másodedzőjét, hogy segítsenek eligazodni a mérkőzések rejtelmeiben.

2019.04.29. (hétfő)
A mieink játszották a világbajnokság nyitó meccsét, ahol a papírforma szerint, a végelszámolásban a sereghajtók közé várható Dél-Korea ellen vették fel a harcot. Az első találkozó előtt úgy hírlett, minden rendben van a magyar csapat háza táján; sikeres felkészülésen és felkészülési mérkőzéseken vagyunk túl, a srácok egészséges önbizalommal készülődnek az előttük álló összecsapásokra.

Az 1. harmad java részében domináltak a mieink, az ellenfél kevés veszélyt jelentett Bálizs Bence kapujára. Az 5. percben Erdély betalált Dalton kapujába, a játékvezetők azonban érvénytelenítették a gólt. Továbbra is fölényben játszott a magyar válogatott, a 15. percben azonban egy eladott koronggal elindultak és vezetést szereztek a koreaiak. Még abban a percben egyenlítettek a mieink, Galló remek passzát Hári vágta az ázsiai csapat hálójába.

A 2. játékrész magyar fölénnyel indult, 21.46-nál azonban elcserélték magukat a mieink, Dalton hosszú átadására 3 koreai lódult meg és értékesítették a helyzetet. Majd egymás után két emberfórt kaptak a koreaiak, a másodikat be is lőtték, míg a magyar oldalon számos kecsegtető helyzet maradt ki.

A 3. harmad elején ziccert hibázott az ellenfél, de a mieink helyzetei se mentek be, akadozott a passzjáték, sok volt a pontatlanság. A 28. percben a dél-koreai együttes értékesítette a harmadik ziccerét, két perccel később újra betaláltak, így már négy góllal vezettek. A mieinknek semmi sem jött össze, az 58. percben némi videózás után egy újabb gólunkat érvénytelenítették.

Váratlanul nagy gólkülönbségű (1-5) győzelmet aratott tehát az ellenfél, szakértőinket a fiaskó okairól kérdeztük és arról, mi várható a közeljövőben.

K.Á.: A magyar csapatban jóval több van annál, mint amit ezen meccsen mutatott, egy találkozóból egyébként sem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Valóban sok hibával játszottunk, de ezek inkább pillanatnyi zavart tükröztek, mint a tényleges képességeket. Nagyobb baj, hogy több esetben is lefordultak rólunk, amikor nem is számítottunk erre. Azzal viszont nem számolhattunk, hogy Dalton ilyen gólpasszt fog adni, a mi fő gondjaink a játék tervezése és kivitelezése során keletkeztek. Majoross Gergelyt és profi stábját ismerve biztosra veszem, hogy kielemezik ezeket a szituációkat és kijavítják a hibákat. Bálizs Bence az öt gól ellenére is jól védett, nem hiszem, hogy okolható a vereségért. A negyedik bekapott gól után látszott, hogy nem fogunk tudni visszajönni a mérkőzésbe. Most az a feladat, hogy minden játékos gondolja végig, milyen helyzetekben hibázott és mit kell a következő meccsen másként, jobban csinálni. Biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk javítani! Nálunk egyébként sem ritka, hogy a relatíve gyengébb csapatok ellen gyengébben játszunk, azután viszont szépen összekapjuk magunkat.

B.Á.: Egy-egy után is nagyon sok helyzetet hagytunk ki, nekem sokáig az volt az érzésem, hogy biztosan nyerjük a találkozót. Domináltunk, jóval többet tartózkodtunk a támadó harmadunkban, mint az ellenfél a miénkben, de nem voltunk eléggé élesek, hiába dolgoztuk ki a jó helyzeteket. A speciális játékszituációk sem működtek, pedig bőven volt lehetőségünk. Az ellenfél játékosai időközben elhitték, hogy lehet itt keresnivalójuk, magabiztossá váltak és el is döntötték a mérkőzést. A koreaiak játékstílusa, főként a kontrajátékuk nem ízlett nekünk, de ha így játszanak a továbbiakban, másokat is el fognak kapni, nemcsak a mieinket. Összességében úgy látom, hogy rossz napot fogtunk ki, de még nincs veszve semmi. Az edzői stáb megtalálja majd az okokat és feledtetni fogjuk ezt a kisiklást!

Kedves Szurkolótársak! Bízzunk szakértőink értékelésében, szurkoljunk változatlan elánnal válogatottunk ma délutáni mérkőzésén is! A fehéroroszok elleni találkozó közvetítése 15.30 órakor kezdődik, tessék bekészíteni a tv-készülék elé a karosszéket, a sört és a chipset, aztán HAJRÁ MAGYAROK!

=Müller Károly=

fotó: Mudra László/MJSZ


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-04-30 11:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS