Ők biztosan maradnak

Frissítés: 2019-05-07 12:50:22

A legújabb hírek szerint a DEAC felnőtt csapata szerződést hosszabbított Hári Norberttel, Salló Barnával és Molnár Dáviddal, így velük mindenképpen találkozunk majd a 2019-2020-as szezonban. Három ígéretes fiatal játékosról van szó, akik szépen helytálltak az előző idény során, az új szerződés ténye is arra utal, hogy David Musial elégedett volt velük.

HÁRI NORBERT ősszel már a negyedik szezonját kezdi meg Debrecenben, közben egy idényt Dunaújvárosban töltött. A 2014-15-ös szezonban kezdett a cívisváros MOL Ligás csapatánál és újonc évében 21 pontig jutott. A következő két bajnokságban 26 és 37 pontot gyűjtött, a tavalyi sikerült a legjobban, amikor is 42 pontot hokizott össze. 23 éves kora ellenére lassan veteránnak számít a Ligában; 197 találkozón lépett a jégre, miközben 54 gólt és 93 gólpasszt jegyzett.



A „kis Hári”, bátyjához, a magyar válogatott Hári Jánoshoz hasonlóan - rendkívüli játékintelligenciával rendelkezik, nagyszerűen lát a pályán, bármelyik pillanatban képes valami váratlant húzni. Jelentősen le is higgadt az elmúlt szezonra, mindössze 20 perc kiállítást szedett össze, ami komoly haladás a két évvel ezelőtti 58 perchez képest. Hári támadó játékában legtöbbször benne van a gólveszély, reméljük, a következő idényben is módja lesz arra, hogy hatékonyan kamatoztassa nagyszerű képességeit.

SALLÓ BARNA a DHK junior csapatából érkezett, az első felnőtt szezonját töltötte a Debreceni Egyetem csapatánál. A legsikeresebb idényeit az osztrák juniorban produkálta, 3 szezon során 78 mérkőzésen 29 gólt szerzett és 58 pontot szorgoskodott össze. Az ERSTE Ligában már korántsem ment ilyen jól a hoki, 15 pont, abból 6 gól volt az össztermése.



Salló vékony termete (181 cm, 75 kg) ellenére kifejezetten harcos, kemény játékos, aki képes szívósan tapadni az ellenfelekre. Ennek ellenére a szezonban mindössze egyszer volt kiállítva. A 2018-19-es szezonban általában a 3. sorban kapott helyet. Játékintelligenciája és technikai képzettsége rendben van, de aligha tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy fizikailag erősödnie kellene.

MOLNÁR DÁVID szintén a DHK junior csapatából érkezett és előtte rendkívül sikeres utánpótlás szezonokat produkált. A 2014-15-ös idényben úgy a magyar, mint a szlovák bajnokságban bőven pozitív meccs/pont átlagot futott, amit megismételt a következő évek junior pontvadászataiban is. A 2015-16-os szezonban az U 18-as, 2016-17-ben az U 20-as Divizió I/B csoportban szerzett világbajnoki aranyérmet. 2017-18-ban a MAC csapatával magyar- és ERSTE Liga bajnok lett.



A múlt szezonban a DEAC színeiben 58 találkozón 14 pontig jutott, ebből 4 gólt jegyzett. Musial több sorban is kipróbálta, végül a 3. sorban állandósította a helyét. Dávid rendkívül gyors, kemény játékos, aki bátran beleáll a nagy ütközésekbe. Remekül lát a pályán, technikai téren is jól képzett játékos, a hazai közönség nagy kedvence. Még mindig csak 21 éves, jó esélye van arra nézve, hogy a közeljövőben igazi erőcsatár váljék belőle.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-04-29 09:15:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS